Health Agenda: Η πρόληψη σώζει ζωές

Της Χαράς Μπουργάνη


Το Δήμο Άνδρου επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες (16-18/9) ο κινητός μαστογράφος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προσφέροντας τη δυνατότητα μιας δωρεάν μαστογραφίας στις γυναίκες άνω των 40 ετών. Στο παλαιό δημαρχείο εξετάστηκαν συνολικά 98 γυναίκες από τις 120 που προσήλθαν στην ιατρική ομαδα.

Εδώ και λίγους μήνες η ψηφιακή μαστογραφία συνταγογραφείται και γίνεται δωρεάν σε δημόσιους φορείς. Οι ογκολόγοι προτείνουν η εξέταση να γίνεται μια φορά το χρόνο σε γυναίκες άνω των 40 από ειδικό γιατρό μαστολόγο σε κέντρο μαστού.

Το πρωτόκολλο εξατομικεύεται για όσες έχουν οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ακόμα και στην Αττική, η νέα τεχνολογία δεν έχει μπει σε όλα τα νοσοκομεία. Ενδεικτικά, τα νοσοκομεία Τζάνειο, Νίκαιας στην Αττική δεν διαθέτουν ψηφιακή μαστογραφία.

Στην Άνδρο, η εξέταση γίνεται μόνο ιδιωτικά (στο διαγνωστικό κέντρο Ιατρικός Κύκλος του γιατρού Ανδρέα Βόσσου στο Γαύριο), καθώς το κέντρο υγείας δεν διαθέτει μαστογράφο.

Δείτε τη μαστογραφία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί από το νέο κανάλι υγείας
Health Agenda το οποίο συνεργάζεται και με το Εν Άνδρω: ποια είναι η πρόληψη, τι ισχύει με τον καρκίνο του μαστού, πώς γίνεται η εξέταση στον ψηφιακό μαστογράφο και τι κοιτάζει η ακτινολόγος ώστε να βγει η διάγνωση.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί:

Σημείωση: Το καναλι Health Agenda συνεργάζεται με το site μας παρέχοντας πληροφόρηση και βίντεο για ζητήματα υγείας για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Χαρά Μπουργάνη με σύντομα σημειώματα  της θα εξηγεί τα θέματα των βιντεο, Πρώτη αναφορά η εξέταση ψγφιακής μαστογραφία; που έγινε στην Άνδρο πριν λίγες μέρες... Εν Άνδρω.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet