Άνδρας απειλούσε ότι θα αυτοπυρποληθεί στο Γαύριο! Πρωτοφανείς σκηνές…

 

Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί(27.9) στο πιο κεντρικό σημείο του Γαυριου, στην «καρδιά» της παραλίας και της αγοράς, και αναστάτωσαν όλο το χωριό! Άνδρας, λούστηκε με βενζίνη και αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων, που είχαν σπεύσει στο σπίτι του και προσπαθούσαν μαζί με τις Αρχές να τον ηρεμήσουν και να αποτρέψουν την απονενοημένη πράξη του.

Ο υποψήφιος αυτόχειρας είχε ανέβει στη ταράτσα του σπιτιού του και βρισκόταν εκτός εαυτού. Έριξε βενζίνη σε όλο του το σώμα και κρατούσε ένα αναπτήρα απειλώντας ότι θα γίνει παρανάλωμα. Αιτία ήταν οικογενειακές διαφορές.

Από τις φωνές και τις απειλές του, πρώτοι έφτασαν κάτω από το σπίτι του οι λιμενικοί επειδή το λιμεναρχείο είναι πολύ κοντά. Ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, ενώ από την κινητοποίηση ξεσηκώθηκε όλο το Γαύριο.

Μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, ο διοικητής, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής κι ένας αστυνομικός από την δύναμη που ήδη είχε φτάσει από τον τοπικό σταθμό (στη συνέχεια κατεύφθασε δύναμη και από την Χώρα), κατάφεραν να τον καλμάρουν. Έφτασαν δίπλα του και άρχισαν να συνομιλούν μαζί του, ενώ από τον δρόμο και το πεζοδρόμιο οι φίλοι και γνωστοί του, τον καλούσαν να ηρεμήσει, να πετάξει τον αναπτήρα και του υπόσχονταν να τον βοηθήσουν να βρει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν περίπου δυο ώρες και γύρω στις 12 το μεσημέρι ο άνδρας πείστηκε να κατέβει από την ταράτσα και να ακολουθήσει τους αστυνομικούς αρχικά στον γιατρό και μετά στο τμήμα προκειμένου να εξηγήσει τι τον απασχολεί. Η αστυνομία θα τον συνοδεύσει στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας…

Λ.Γ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Λυπάμαι για την περιγραφή του γεγονότος που κάνετε στο άρθρο σας χωρίς να έχετε ελέγξει το γεγονός , παρά ανακυκλώσατε οπός σας το μετέδωσαν χωρίς έρευνα
Οσο για το γεγονός θα συμφωνήσω με όλους όσα λένε στα σχόλια ,για το γεγονός , και ας μας προβληματίσει όλους
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο συντάκτης του κειμένου ήταν παρών. Ελέγξαμε τις πηγές του. Και ΟΛΑ τα σχόλια συμφωνούν με το κείμενο. Το ότι εσείς δεν συμφωνείτε ούτε με τον αυτόπτη μάρτυρα, ούτε με τις πηγές που το διασταυρώσαμε, ούτε με όλους όσους σχολιάζουν αφορά εσάς και μόνο εσάς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πληροφορήθηκα και εγώ λίγο πρίν φτάσω στο σημείο του επεισοδίου, που πρό μισής ώρας είχε λάβει τέλος, με την αποσσόβηση της απελπισμένης προσπάθειας του φίλτατου και συμπαθεστάτου συμπολίτη μας, γνωστού σε όλο το Γαύριο αλλά και το νησί, λόγω της αμεσότητας που έχει με τα πλοία της γραμμής μας ολημερίς στο λιμάνι Γαυρίου.
Ξέχωρα απο τους αληθινούς ή μή λόγους, που τον έφτασαν σε αυτό το σημείο, ένα έχω να πώ , ότι, όλοι σχεδόν οι άνθρωποι σκέφτονται κάποια στιγμή της ζωής τους την αυτοκτονία.
Για τους περισσότερους, αυτό δεν είναι παρά μόνο μια φευγαλέα σκέψη και τίποτα περισσότερο. Κάποιοι, όμως, υποφέρουν από επανερχόμενες και ιδιαίτερα βασανιστικές αυτοκτονικές σκέψεις. Όταν κάποιος φθάσει σε σημείο να σκέφτεται - άσχετα αν τελικά το πράξει ή όχι - να βάλει τέλος στη ζωή του, αυτό σημαίνει πως τη βιώνει ως δυσβάσταχτη και πόσο μάλλον να μην έχει και την ανάλογη οικογενειακή στήριξη και δεν θέλω εδώ να επεκταθώ, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν για τον φίλο μας....
Μπορεί να αποτράπηκε σήμερα το μοιραίο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι αυτοκτονικές σκέψεις εξαφανίζονται, συνήθως, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα,αλλά και μερικές φορές παραμένουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ή επανέρχονται κατά περιόδους και εδώ πρέεπι να σταθούμε για τον φίλο μας, όταν με το καλό γυρίσει στο Γαύριο.
Μπορεί να λένε και να έχουν δίκιο οι...ειδήμονες, ότι ένας άνθρωπος, που σκέφτεται την αυτοκτονία νιώθει συχνά μόνος και απομονωμένος,δημιουργώντας του, μια αίσθηση ματαιότητας και πως κανείς δεν μπορεί να το βοηθήσει ή να καταλάβει τον τεράστιο ψυχικό του πόνο και μη έχοντας οικογενειακή υποστήριξη ή κάποια φιλική έστω, να μην μπορεί να βρεί λύση της διαχείρισης του τεράστιου πόνου που νοιώθει και τότε η αυτοκτονία φαντάζει ως η μόνη λύση.
Για αυτό συγχωριανοί μου ας μην γελάμε ή κάνουμε εύκολες και επιπόλαιες κρίσεις και σχόλια, γιατί ποτέ και για κανέναν δεν θα πρέπει να μειώσουμε την σοβαρότητα των προβλημάτων που επικαλείται, ανά χρονικά διαστήματα, το άτομο που κινδυνεύει, έτσι όπως συνέβη σήμερα στη μικρή μας κοινωνία και από ένα άτομο ιδιαίτερα συμπαθές σε όλους μας και χωρίς εχθρούς που λέει και ο απλός λαός .
Ας είναι σήμερα ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα, η απόπειρα αυτή - που ανάμεσα στα τόσα άλλα που έχουν συμβεί – να μας κάνει όλους πιό προσεκτικούς προς όλους και να μπορέσουμε στο φίλο μας , να εμπνεύσουμε ελπίδα, για μια καλύτερη συνέχεια της ζωής τους, μόλις γυρίσει στο Γαύριο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΧΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ! !
Να μην βρούμε το τραγικό αυτό γεγονός του ανθρώπου γνωστού σε όλους μας, σαν αφορμή να κουτσομπολεύουμε και να κάνουμε σχόλια.
Είναι ένας απο εμάς, ευρισκόμενος σε αυτή την θέση σήμερα συμπολίτης μας και δεν θα πρέπει να το κάνουμε θέμα συζήτησης ...έτσι απλά.
Η αυτοκτονική συμπεριφορά ενός ανθρώπου αποτελεί κραυγή βοηθείας και ίσως θα έπρεπε στο άτομο αυτό τον αγαπητό σε όλους στο Γαύριο συμπολίτη μας, να είχε την δυνατότητα να βγάλει απο μέσα του, τα προβλήματα και τα συναισθήματα του, τουλάχιστον σε 2-3 φίλους,αν όχι τους συγγενείς του.
Δεν χρειάζεται να πείς πολλά και δεν υπάρχουν μαγικές λέξεις, όταν συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, τέτοιες εικόνες απελπισμένου ανθρώπου, αλλά να προσπαθήσουμε, να ανακουφίσουμε και να απαλύνουμε τον πόνο του.
Είναι αλήθεια αυτό που πρίν λίγες ώρες όλοι λέγαμε αντικρύζοντας το γεγονός αυτό, ότι, όντως ο άνθρωπος που σκέφτεται στην απόγνωση του επάνω, ότι μπορεί να κάνει απόπειρα κατά της ζωής του και οι άνθρωποι που σκέφτονται την αυτοκτονία, κρύβουν συχνά τα σχέδιά τους.
Πολλοί άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους εμφανίζουν αυτοκτονικές τάσεις και δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε, πόσο μάλλον για τον αγαπητό μας σημερινό αυτόχειρα.
Ελπίζουμε γρήγορα να είναι πάλι κοντά μας, υγιής και δυνατός ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Λυπηρό γεγονός...πολύ λυπηρό για έναν φίλο συμπατριώτη μας, που πιστέβουμε να το ξεπεράσει γρήγορα κια να είναι για πολλά χρόνια ανάμεσα μας, με το καλαμπούρι του, το απέραντο γέλιο, το απέραντο χαμόγελο του, τα πείραγματα του, τον χορό και το τραγούδι στις γλεντζέδικες παρέες μας.