Έφτασαν 80 Σαντορινιοί επισκέπτες στη Μονή Παναχράντου για προσκύνημα και καφεδάκι...

Σήμερα το απομεσήμερο (30/10) έφτασαν οι 80 επίσκέπτες από τη Σαντορίνη, που έχει φέρει το Superferry II, στην Μονή Παναχράντου για να προσκυνήσουν και να πιούν έναν καφeδάκι. Μα τι καφεδάκι ήταν αυτό; Τρεις κατσαρόλες καφέ έφτιαξαν οι μοναχοί!!! Δύο κατσαρόλες μέτριους και έναν σκέτους!!! Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κάθε κατσαρόλα με τους μέτριους είχε 50 κουταλιές καφέ και 25 ζάχαρη!!! Μιλάμε για την υψηλή τέχνη του μαζικού ελληνικού καφέ σε περίοδο κρίσης και επισιτισμού!!!  Στη φωτογραφία η κατσαρόλα με τα πρώτα 30 καφεδάκια!!! Από καϊμάκι πάντως ο καφές σκίζει (φωτ. Χαρίδημος).  

 

Ο γέροντας Ευδόκιμος βρέθηκε στη στοιχείο του. Ήξερε τουλάχιστον το ένα τρίτο από όλους. Και θυμήθηκε ιστορίες ατελείωτες με τον πρώην μητροπολίτη Θήρας Γαβριήλ και με συγκίνηση μοιράστηκε τις μνήμες του με τον πατέρα Χριστόφορο και του προσκυνητές από την Σαντορίνη (φωτ. Χαρίδημος).

 Οι Σαντορικιοί άκουσαν με συγκίνηση τις αφηγήσεις του γέροντα Ευδόκιμου και τον φωτογράφιζαν επί ώρα. (φωτ. Χαρίδημος).

 Το πλήθος γέμισε όλο το ναό, προσκύνησε και για ώρα άκουγε συγκινημένο τον Ευδόκιμο. (φωτ. Χαρίδημος). 

Μπορεί η Σαντορίνη να είναι διάσημη για το ηφαίστειο της σε όλο τον κόσμο, αλλά και η Άνδρος είναι διάσημη σε όλες τις Κυκλάδες για το ηφαιστειώδη - παρά την ηλικία του - Ευδόκιμο (φωτ. Χαρίδημος).

 Μετά το πλήθος πήγε στην τραπεζαρία για καφέ, παξιμάδι και λουκούμι. Παραδοσιακό μοναστικό κέρασμα των επισκεπτών (φωτ. Χαρίδημος)

Για την μαζική παρασκευή του καφέ και για την μαζική συνταγή είπαμε στην αρχή της διήγησης μας... (φωτ. Χαρίδημος)

 Τέλος αρκετοί ήταν οι επισκέπτες εκ Σαντρίνης που τίμησαν το νεράκι της μαρμάρινης βρύσης στο προαύλιο της εκκλησίας της Μονής (φωτ. Χαρίδημος).

"Εν Άνδρω" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραια φιλοξενία! Αλλά παραλειψατε να αναφερετε κ τις επισκεψεις τους στα αλλα μοναστήρια. Και τα υπόλοιπα μοναστήρια γνωρίζουν από προσφορά καφεδων ιδιαίτερα αυτο της Αγίας Μαρίνας. Οπως και να εχει οι Ανδριωτες θα πρέπει να αγκαλιάζουν τα μοναστήρια και όχι να βρισκονται απεναντι τους. Να ειναι υποστηρικτικοι στις προσπάθειες των νεων μοναχων να ανακαινισουν κ να βελτιωσουν το χωρο των ιερων μονων του νησιού οπου εγκαταβιουν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άκουσε από αυτό το μοναστήρι έστειλαν φωτογραφίες και δύο κουβέντες. Τα άλλα δεν στέλνουν ποτέ τίποτα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σβάρνα όλα τα μοναστήρια όλου του νησιού. Αν σε ενδιαφέρει γράψε ή στείλε εσύ κάτι. Το Site είναι εθελοντικό. ΔΕΝ πληρωνει κανείς τίποτα. Κάνουμε αυτά που μπορύμε. Αν θες φτιάξε ένα εσύ να τα κάνεις όλα καλύτερα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

αν είχες ψήσει έστω και έναν καφέ σπίτι σου σε ανθρωπο θα ήξερες την αναλογια.Για κόσμο δε συζητώ ούτε που να το φανταστείς.Σε εφιάλτη μονο