Μάχη με διεθνείς εμπόρους ναρκωτικών κοντά στην Άνδρο. Μετέφεραν 1 τόνο χασίς!

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου (25.11) στην θαλάσσια περιοχή νότια της Άνδρου και κοντά Τζια, η τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος (στην έρευνα συμμετείχε και σκάφος του λιμεναρχείου Άνδρου), για τον εντοπισμό και την σύλληψη αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών που μετέφεραν… ένα τόνο χασίς, έτοιμο να διοχετευτεί στην αγορά!

Από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο, τις Κυκλάδες και κοντά στις ακτές της Άνδρου, πλωτά περιπολικά και ελικόπτερα με ελευθέρους σκοπευτές πυροβολούσαν το ταχύπλοο των κακοποιών που καταδίωκαν, προκειμένου να το αναγκάσουν να σταματήσει, κάτι που κατάφεραν λίγα μίλια νοτιότερα, κοντά στην Κέα.

Η επιχείρηση διήρκησε 48 ώρες(!) και είχε ξεκινήσει από την βόρεια Κέρκυρα όπου εντοπίστηκε αρχικά το σκάφος. Η  Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) αξιοποιώντας πληροφορίες από έρευνες πολλών εβδομάδων, πλωτά και εναέρια Μέσα του Λιμενικού ξεκίνησαν να καταδιώκουν ένα ταχύπλοο με τρεις μηχανές 350 ίππων η κάθε μία, έμφορτο με τεράστια ποσότητα χασίς και πλήρωμα 3 ατόμων, στα βόρεια της Κέρκυρας.(2 Αλβανοί και 1 Ιταλός).

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού, με το μεγαλύτερο σκάφος του, το ΠΑΘ 090 να έχει τον συντονισμό. Αξιοποιήθηκαν αεροπλάνα, ελικόπτερα, βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ/ΛΣ και στελέχη της δίωξης ναρκωτικών (ΔΙΔΙΝΑΛ).

Τον στρατηγικό έλεγχο της επιχείρησης τον είχε ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Ράπτης. Πρόκειται για τη δεύτερη πολύωρη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, που έρχεται εις πέρας με επιτυχία, και τη σύλληψη των καταδιωκόμενων, μετά από τις συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο στο Ιόνιο. 

Η επιχείρηση συνεχίζεται και  σε οικίες στα νότια προάστια της Αθήνας, οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 6 συλλήψεις, 4 Αλβανών και 2 Ιταλών.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

φίλε σκεπτόμενε σου έχουν δώσει λάθος δεδομένα.Αυτές οι μηχανές είναι τετράχρονες και η κατανάλωσή τους δεν υπερβαίνει τα 3-4 λίτρα /μίλι και για τις 3 μαζί.Η απόσταση που διένυσε το φουσκωτό ήταν 380 μίλλια και όχι 500 . Το μήκος του δεν ήταν 7 μέτρα αλλά 11. Για κάνε πάλι τους υπολογισμούς σου.όσο για τους λιμενικούς του Ιονίου δεν ήταν χαλβάδες απλά το άφησαν να περάσει για να τσακώσουν και αυτούς που τους περίμεναν στα παράλια της Αττικής για την παραλαβή.Αν άκουσες ,τσάκωσαν άλλα 10 άτομα με φορτηγά και τσιλιαδόρους που περίμεναν στα παράλια της Αττικής , αν τους είχαν σταματήσει απο τη Κέρκυρα τότε οι περισσότεροι θα την είχαν γλυτώσει. Η επιχείρηση είχε 100% επιτυχία γιατί την δούλεψαν άνθρωποι με μυαλό και υπομονή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία συγχαρητήρια στο Λ Σ άλλα έχω απορία πως για 500 ν.μ ένα σκάφος με τρις μηχανές 350cc η κάθε μια και κατανάλωση περίπου 3 litra η κάθε μια το Ν.Μ 3χ3=9χ500=4,500 litra και δεν τους σταμάτησαν ιόνιο πέλαγος και έφτασαν στην κεα αν προσθέσουμε το φορτίο από το χασίσι 1.500 κιλά φτάνομε στα 6.000 κιλά χοντρά χοντρά σε ένα σκάφος 7-8 μετρά ε δεν το λες επιτυχία ???????

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητηρια στην Οργάνωση του λιμενικου και την αποτελεσματικότητα του....απο οτι φαίνεται είναι απο τις λίγες Δ.Υπηρεσίες που αξίζουν τα χρηματά που αμοίβονται.
Συγχαρητήρια και στα σκάφη της Άνδρου που απο οτι έμαθα ήταν αμέτρητες ώρες εν πλώ νύχτα και μέρα για να στριμώξουν τους κακοποιούς .
Όσο για αυτά τα καθάρματα θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να πέσουν τα φτερά και στους υπόλοιπους "κουβαλητές".

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΛΎΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΆ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΎΚΙ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΌΤΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο ρε παιδιά , τιματε το ψωμί σας.