Χωρίς "όπλα" η αστυνομία στην Άνδρο! Ολιγωρία ή αδιαφορία;

Στις φωτογραφιες είναι το αστυνομικό τζιπ του Γαυρίου στη σημερινή κατάσταση του. 

Θλιβερές εικόνες για την Αστυνομία στην Άνδρο. Ταυτόχρονα επικίνδυνη υποβάθμιση της ασφάλειας των πολιτών. Τεράστιες έρημες και ευαίσθητες περιοχές σε όλο το νησί, μένουν εδώ και μήνες χωρίς την παραμικρή επιτήρηση, ενώ η παραβατικότητα ή ακόμα και το έγκλημα προχωρούν! Κλοπές. διαρρήξεις, ναρκωτικά, αλλά και δυο ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Όλα αυτά απαιτούν επιχειρησιακό σχέδιο και συνεχή ετοιμότητα.

Όμως η Άνδρος διαθέτει ένα μόνο μικρό περιπολικό-κούρσα (citroen-xsara) ικανό να κινηθεί μόνο στην άσφαλτο και με μικρές ταχύτητες. Εδρεύει στο αστυνομικό τμήμα της Χώρας και εξυπηρετεί μια τεράστια έκταση από το Κορθι μέχρι την Βουρκωτη.

Από την Σταυροπεδα και πέρα, σε ολόκληρη την δυτική και βόρεια Άνδρο… τίποτα! Το νησί δεν έχει ούτε ένα αστυνομικό τζιπ 4Χ4 για να φτάσει και να ελέγξει ύποπτες κινήσεις στην Άρνη, στα Ρέματα ή στα κακοτράχαλα βουνά και χωριά του Κάβο Ντόρο.

Η Αστυνομία ουσιαστικά χωρίς «όπλα» είναι ανύπαρκτη και η κατάσταση εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τον ίδιο τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Ν. Τόσκα, όσο και την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Εδώ και περίπου έξι μήνες το μοναδικό αστυνομικό τζιπ σαπίζει έξω από τον αστυνομικό σταθμό της Υδρούσας στο Γαύριο. Γεμάτο σκουριές, τρακαρίσματα, με φθαρμένα λάστιχα, σκουριασμένες ζάντες, με προβληματικά φρένα και συχνά χαλασμένα φώτα είναι αδύνατον να κινηθεί. Η ηλικία του; 20 ετών!

Αρχικά - τα πρώτα 10 χρόνια του - «κυνηγούσε» λαθρομετανάστες στα βουνά της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με έδρα την Φλώρινα και την Καστοριά. Όταν κρίθηκε ακατάλληλο για αυτή την αποστολή… το έφεραν στην Άνδρο! Όπου έμεινε άλλα 10 χρόνια! Τώρα ούτε για παλιοσίδερα δεν αξίζει. Την ίδια στιγμή που Τζια και η Κύθνος έχουν αξιόμαχα αστυνομικά οχήματα, η Άνδρος  είναι «γυμνή»!

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Ο Δήμαρχος γιατί είναι απών; Γνωρίζει άραγε το πρόβλημα και αδιαφορεί; Ή, μήπως δεν γνωρίζει τίποτα λόγω διαρκούς απουσίας του από τα προβλήματα του νησιου; Μήπως άραγε θα μπορούσε ο έπαρχος να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία για το θέμα; Κανονικά εδώ που είναι τα πράγματα θα έπρεπε οι φωνές των αρμοδίων να έχουν φτάσει μέχρι τον υπουργό Τόσκα. Και η αυτονόητη απαίτηση για άμεση αντικατάσταση του αστυνομικού εξοπλισμού θα έπρεπε να ακούγονται σε ολόκληρη την Χώρα.

Υπάρχουν μήπως κάποιοι κάτοικοι ή παραθεριστές με επιρροή στην κεντρική εξουσία τώρα που το πρόβλημα δημοσιοποιείται να πιέσουν τον υπουργό Τόσκα για ένα σύγχρονο τζιπ στο νησί; Ή, μήπως θα μπορούσαν οι εύποροι κάτοικοι ή παραθεριστές του νησιού, τώρα που το πρόβλημα έγινε γνωστό, να κάνουν μια δωρεά προς όφελος του νησιού, αλλά και της περιουσίας όλων. Ας το σκεφτούν.

Ο Τζων Κέννεντυ είχε πει: «Μη ρωτάς τi κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά αναλογίσου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου…»

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΔΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ '' ΚΑΟΥ-ΜΠΟΥ'' ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ? ?
ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ,Σ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΛΙΓΗ... ΠΡΟΚΟΠΗ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΙΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ !
ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑΝ ? ?.... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ? ?... ΠΟΥ ΧΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΑ ? ?
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ? ?
ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ ! !
Η ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙΩΡΕς ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΡΑΧΤΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΛΑΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και που δεν βρεχει αξιολογα φετος ο δημαρχος φταιει !!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Χ
Κύριε Λάζαρε εμβριθέστατη η αν'αλυση σας. Η μόρφωση και το επίπεδο της σκέψης σας ισοπέδωσε κάθε προσδοκία στην Άνδρο. Μάλλον αδυνατείτε να διαβάσατε τι γράφουμε. Συνεχίστε λοιπόν τις μεγαλοφυείς ανοησίες σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Την αστυνομία στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Άνδρο τη διέλυσε το ΠΑΣΟΚ του (διαγράφεται μια λέξη) Ανδρέα. Όσον αφορά τον Δήμαρχο, αυτός πανηγυρίζει γιατί μετά από τρία και πλέον χρόνια δημαρχίας του, έφτιαξε την παιδική χαρά στη Χώρα. Αν είναι δυνατόν. Ο άνθρωπος είναι αλλού για αλλού και όπου γάμος και ο χορός η Βασίλω πρώτη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγουρα ο Τζων Κεννεντυ δεν ειχε πει "τη" κανει η πατριδα για σενα
Για την καταντια των Ανδριωτων να περιμενουν απο παραθεριστες (με κονε υπουργους ,) ή απο πλουσιους "ευεργετες" να κανουν δωρεα ενα περιπολικο, ειμαστε γνώστες. Πιο περα το μυαλο τους δεν μπορει να σκεφτει για να διεκδικησουν μαζικα το ελαχιστο για το νησι τους . Το μυαλο τους ειναι ποιος θα κανει καμια δωρεα να φαμε κανενα φραγκο , ή πως θα μας βολεψουν σε καμια ναυτιλιακη εταιρια γνωστοι μας. Με το ιδιο κριτηριο ψηφιζουν εξαλλου. Η τελευταια σας παραγραφος αντικατοπτριζει πληρως την νοοτροπια του μέσου νοικοκυραιου Ανδριωτη . Ευγε εξαιρετικη αρθρογραφια-τοποθετηση
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχετε δίκιο ο Τζων Κέννεντυ είχε πει: “ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country”. Βλέπετε εδώ μήπως κανένα ορθογραφικό, γραμματικό ή συντακτικό λάθος; Ή, μήπως δεν καταλαβαίνετε κάτι να σας το εξηγήσουμε;
Τα άλλα "ευγενικά" που λέτε για τους ανδριώτες ως προς τους εφοπλιστές μάλλον τα έχετε ακούσει και δεν τα διασταυρώσατε ποτέ. Όμως στα πολιτικά δεν έχετε άδκο. Καληνύχτα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγνώμη αλλά το καλοκαίρι στη Χώρα, έξω απο το αστυνομικό τμήμα έβλεπα ενα ολοκαίνουργιο περιπολικό και μάλιστα μου ειχε κάνει εντύπωση. Πού πήγε αυτό?

This comment was minimized by the moderator on the site

:D0

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα συμμεριζόμουν το άρθρο ααααααααν υπήρχε διαφοροποίηση στην δράση και αποτελεσματικότητά τους σε κοντινές αποστάσεις, από εκείνες που δεν απαιτείται αυτοκίνητο, πόσο μάλλον τζιπ. Το κυκλοφοριακό τρελλοκομείο της Χώρας με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα μονίμως σε στροφές, οι κόντρες, η συχνή ανάποδη διέλευση του μονόδρομου του Νειμποριού (αν μπορεί πια να χαρακτηριστεί όχι απλά μονόδρομος αλλά και απλά δρόμος) και σε κάθε παράπονο πολίτη η προκλητική απάντηση ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, δεν μου δείχνει προσωπικό που καίγεται να είναι αποτελεσματικό στο λειτούργημά του!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ότι λέτε δεν αναιρεί πως το νησί δεν έχει ένα αστυνομικό αυτοκίνητο στην Δυτική και Βόρεια Άνδρο Και δεν αναιρεί πως χρειάζεται ένα αστυνομικό 4χ4 Το 'αρθρο δεν μιλά για την συμπεριφορά των αστυνομικών. Μιλά για την έλειψη "εργαλείων" της αστυνομίας. Για προσέξτε το λίγο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro