Άνδρος: Τοπία στην ομίχλη και ένα ρεμέτζο με θύελλα στο Γαύριο

 

Ήταν μια μεγάλη καταιγίδα που πέρασε και πάνω από την Άνδρο. Οι φίλοι του Εν Άνδρω αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη βόλτα μετά την επίσκεψη τους στη Μονή Παναχράντου. Κατεβαίνοντας για Χώρα το τοπίο ήταν χαμένο στην ομίχλη και στην βροχή (φωτ. Χαρίδημος).

 

Οι Γερακώνες πίσω τους με το μοναστήρι και τα Φάλικα μέσα στα σύννεφα. Εικόνες δραματικές και εντυπωσιακές που μόνο ο χειμώνας μπορεί να χαρίσει σε όσους αγαπάνε τις συγκινήσεις (φωτ. Χαρίδημος).

Πέρασαν την μουσκεμένη Χώρα και μετά ανηφόρισαν στο Πέταλο. Πριν στρίψουν για Αποίκια μια τελευταία κλασική πανοραμική φωτογραφία της Χώρας. Όσες φορές και αν την έχει δει και να την έχει ζήσει αυτή τη σκηνή δεν σε κουράζει. Π΄σο μάλλον μέσα στην αντάρα της καταιγίδας όπου όλα αποκτούν μια δραματική ένταση και  έντονα σκούρα χρώματα (φωτ. Χαρίδημος).

 Και μια ακόμα κλσική φωτογραφία του μοναδικού ανεμοδαρμένου φάρου της Χώρας στα ανοιχτά του πέλαγους, που κι αυτή τη σκηνή αν και την έχει δει χιλιάδες φορές δεν σε κουράζει. Πόσο μάλλον με την ένταση που προσθέτει στο τοπίο ο χειμώνας (φωτ. Χαρίδημος).

Μια εικόνα του λιμανιού στο Γαύριο με πάρα πολλά μποφόρια. Στο βίντεο που είναι από το πλοίο φαίνεται η βόρεια προβλήτα. Το πλοίο με εξαιρετικές μανούβρες του καπετάν Θανάση έδεσε στη νότια προβλήτα (βίντεο Νίκος Παταούλιης)

 Το πλοίο δένει στη νότια προβλήτα στα λάστιχα (βίντεο Νίκος Παταούλης).

 

Μετά ανηφόρισαν προς Βουρκωτή. Καμία έκπληξη το χωριό χαμένο στα χαμηλά σύννεφα. Θα μπορούσες να τα πεις και ομίχλη. (φωτ. Χαρίδημος).

 

 Η διαδρομή μέχρι την Άρνη ήταν μιαμ διαδρομή στα σύννεφα΄ή και στομ πουθενά. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες παρά μόνο μια διαδρομή στο άγνωστο. Και κατηφόρισαν προς τα Ρέματα χωρίς να έχουν συνείδηση που ακριβώς βρίσκονταν κάθε στιγμή (φωτ. Χαρίδημος)

 

Στα Ρέματα κατάλαβαν πως πέρασαν την Άρνη!!! Εντυπωσιακό! Το μουσκεμένο χειμερινό τοπίο προσδιόρισε πάλι την διαδρομή και τις αποστάσεις (φωτ. Χαρίδημος).

 

Στο Γαύριο ο αέρας έπαιρνε και σήκωνε τα πάντα. Καρθδότσουφλα οι βάρκες στον καιρό (φωτ. Χαρίδημος).

 

 Γυρνώντας προς το Απροβάτου οι φίλοι μας είδαν στον θαμπό ορίζοντα μέσα στη θύελα το Superferry II. Ακούραστο να ταξιδέυει προς Γαύριο. Εκεί μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι στέλνουν φωτογραφίες από την διαδρομή τους. Τώρα το τι συνέβη στο Γαύριο με το πλοίο είναι  στα δύο παραπάνω βίντεο που μας έστειλε άλλος φίλος στο facebook και τα ανεβάσαμε στο site για να δείτε κι εσείς ένα πολύ δύσκολο ρεμέτζο του καπετάν Θανάση Χαλά (φωτ. Χαρίδημος).

"Εν Άνδρω"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Eξαιρετικές φωτό. Ευχαριστίες πολλές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Χειμωνα καλοκαίρι το νησί μάς είναι πανέμορφο..