Άρχισε η επιστροφή των ανδριωτών… στην Άνδρο!

 

Γαύριο: Ξεφόρτωσε το Superferry II και φεύγει, ενώ μπαινει ο Θεολόγος για να φορτώσει (φωτ. Εν Άνδρω).

Άρχισε αργά-αργά η επιστροφή στην Άνδρο. Οι χριστουγεννιάτικοι Ανδριώτες εκδρομείς άρχισαν να επιστρέφουν από Βόλο, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα! Μερικοί πήγαν ακόμα μακρύτερα! Και τώρα άρχισαν σιγά-σιγά να μαζεύονται στην Άνδρο για πρωτοχρονιά. Η χριστουγεννιάτικη τάση φυγής από το νησί έφτασε στα όρια της. Επέστρεψαν οι πρώτοι και από τα μέσα της άλλης εβδομάδας τελειώνουν οι τελευταίες βόλτες...

Γαυριο: Γέμισε το μαγαζί με τους λουκουμάδες, ενώ αερκετοί σκόρπισαν στις καφετέριες  (φωτ. Εν Άνδρω).

Παρόλο που σήμερα αρκετοί ήταν αυτοί που έφευγαν για Ραφήνα με το «Θεολόγος» αυτοί που ήρθαν με το «SuperferryII» ήταν περισσότεροι. Το Γαύριο είχε κίνηση. Είχε όμως και τρία καράβια, μαζί με το τοπικό που ήρθε κι έφυγε.

Χώρα: Κίνηση είχε και η Χώρα. Πολλοί κατέβηκαν για δουλειές και ψώνια (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Χώρα είχε κάποια κίνηση στην αγορά. Γεμάτα τα κοντινά παρκινγκ. Είχαν κατέβει αρκετοί για ψώνια. Το Μπατσί σταθερό… δεν είχε κίνηση!!! Μόνο η καφετέρια της πλατείας ήταν ανοιχτή. Ίσως και ο πατροπαράδοτος Σταμάτης. Το Κόρθι όπως όλα δείχνουν θα επανέλθει μετά την πρωτοχρονιά στους γνώριμους χειμερινούς ρυθμούς του.

Κόρθι: Ο Ευδόκιμος βγήκε βόλτα στον Όρμο. Πήρε και το μαχαίρι και πήγε στους αγρούς για χόρτα.  (φωτ. Χαρίδημος).

Ο καιρός καλός και σήμερα. Και οι μερακλήδες, όπως ο Ευδόκιμος βγήκαν στους αγρύς του Κορθίου για… χόρτα! Μετά τόσες βροχές έχει πρασινίσει όλη η γή. Πήρε το μαχαίρι ο γέροντας και ξεχύθηκε στις πλαγιές. Βρήκε και τον παλιόφιλο ο γέροντας που μάζευε κι αυτός χόρτα και τα λέγανε.

Βρήκε και τον παλιόφιλο και τα λέγανε... (φωτ. Χαρίδημος).

Δίπλα μου ο μικρός που είχε να έρθει καιρό στο νησί σχολίαζε. «Πρασίνισε παντού. Χάθηκε το κίτρινο. Η Άνδρος του χειμώνα μοιάζει με φθινόπωρο». Μοιάζει με φθινόπωρο μέχρι αύριο που χαλάει πάλι ο καιρός! Και το νησί θα πάρει πάλι το χειμωνιάτικό χρώμα, Την υψηλή θερμοκρασία των Χριστουγέννων σχολιάζαμε και με τον Γιώργος στον κεντρκό δρόμο της Χώρας. Στο τέλος το φιλοσόφησε: «Αυτή είναι η Άνδρος, αυτή είναι η Ελλάδα»...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet