Το τριπλό μεγαλοπρεπές συναπάντημα της ακτοπλοΐας! Μοναδικό θέαμα…

 

Μια ωραία, απρόσμενη και… μεγαλοπρεπή συνάντηση είχαν πριν λίγες μέρες στην καρδιά των Κυκλάδων, τρία εμβληματικά βαπόρια της ακτοπλοΐας! Το δικό μας, το ανδριώτικο «SyperFerry ΙΙ», αντάμωσε στη Σύρο το «Νήσος Μύκονος» και το «Blue Star Paros», που όλα μαζί έμπαιναν σχεδόν ταυτόχρονα, στο λιμάνι της Ερμούπολης. Η σύμπτωση μοναδική και το θέαμα εντυπωσιακό.

 

Μεσημεριάτικα και η πόλη… ξύπνησε από τα σφυρίγματα του χαιρετισμού του ενός καπετάνιου στους άλλους, οι κινήσεις και οι μανούβρες, σαν… χορευτικές φιγούρες και στην προκυμαία οι Συριανοί, απολάμβαναν το θέαμα!

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου. Χειμωνιάτικη λιακάδα και μπουνάτσα. Πρώτο καταπλέει το «Νήσος Μύκονος» και ακολουθεί το «Super Ferry ΙΙ». Γρήγορα οι κάβοι, γρήγορα ο καταπέλτης, τα δυο πλοία δίπλα το ένα στο άλλο. Με το που βγαίνει το ποστάλι της HellenicSeaways, μπαίνει το «Paros». Μετά από λίγα λεπτά, το λιμάνι έχει αδειάσει και ακούγεται μόνο το γουργούρισμα των μηχανών που ξεμακραίνουν…

Σήμερα (18/1) το «SuperFerryΙΙ» κάνει την τελευταία προσέγγιση του στην Σύρο και από αύριο μετά την Άνδρο, θα «πιάνει» την Τήνο.

Φωτογραφίες:  Χριστίνα Δρακάκη

 Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet