Μίνι συναγερμός στη Φάσσα με δύο τούρκικα αλιευτικά

 

Το ένα τούρκικο σκάφος στο Γαύριο.

Μίνι συναγερμός στη Φάσσα! Εντοπίστηκαν δύο τουρκικά αλιευτικά που είχαν προσορμίσει για να αποφύγουν την κακοκαιρία. Και στα δύο δεν λειτουργούσε η συσκευή αυτόματου εντοπισμού θέσεως (AIS). Τα δύο σκάφη ελέγχθηκαν και όταν ο καιρός το επέτρεψε με συνοδεία του λιμενικού κατέπλευσαν στο Γαύριο για περαιτέρω έρευνα.

Αναλυτικά , Το Λιμενικό στα πλαίσια της εντατικοποίησης της επιτήρησης της θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Άνδρο έχει εντείνει τους ελέγχους. Στις 22/3 στελέχη του Λιμεναρχείου διαπίστωσαν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Marine Traffic κίνηση «τουρκικού Φ/Γ σκάφους» το οποίο αγκυροβόλησε στη θέση ''ΦΑΣΣΑ'' αργά το απόγευμα.

Το τούρκικο σκάφος και πίσω του πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού που είχε έρθει στο νησί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αμέσως λιμενικοί του λιμεναρχείου Γαυρίου μετέβησαν δια ξηράς στην παραπάνω περιοχή όπου διαπίστωσαν την παρουσία σε αγκυροβόλιο 2 αλιευτικών σκαφών και όχι ενός Φ/Γ πλοίου γιατί τα δύο σκάφ η ήταν δεμένα μαζί.

Τα δύο τούρκικα αλιευτικά δεμένα μαζί στη Φάσσα.

Ταυτοχρόνως το σκάφος ΠΛΣ-111 της υπηρεσίας που μετέβη στην περιοχή και διαπίστωσε, μετά από έλεγχο, πως τα δύο αλιευτικά σκάφη δεν εξέπεμπαν ορθό στίγμα μέσω της εφαρμογής αυτόματου εντοπισμού θέσεως (AIS).

Χωρίς σήμα εντοπισμού έμοιαζαν για ένα σκάφος στη Φάσσα.

Έγινε έλεγχος στα σκάφη και διαπιστώθηκε πως είχαν πλήρωμα 6 υπηκόους Τουρκίας. Ελέγχθηκαν οι γύρω ακτές, αλλά και ο θαλάσσιος χώρος γύρω από τον Όρμο "ΦΑΣΣΑ" και δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο. Τα δύο πλοία παρέμειναν στη συνέχεια υπό διακριτικό έλεγχο λιμενικών του Λιμεναρχείου Γαυρίου μέχρι και 24/3. Με την βελτίωση του καιρού τα αλιευτικά σκάφη κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γαυρίου με τη συνοδεία του υπηρεσιακού σκάφους του Λιμενικού ΠΛΣ-111.

 Με τη νέα σημαια της Λιβυης στο άλμπουρο στο λιμάνι του Γαυρίου.

Εκεί πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος στα σκάφη καθώς και στα ναυτιλιακά έγγραφα των σκαφών. Ο αστυνομικός έλεγχος είχε αρνητικά αποτελέσματα ενώ από τον έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων προέκυψε ότι τα αλιευτικά σκάφη είναι σημαίας Λιβύης και είχαν έχουν προορισμό λιμάνι της Λιβύης.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου βεβαιώθηκαν παραβάσεις στους Τούρκους κυβερνήτες των αλιευτικών σκαφών για μη ορθή λειτουργία της συσκευής αυτόματου εντοπισμού θέσης πλοίου (AIS) κατά παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αμέσως λιμενικοί του λιμεναρχείου Γαυρίου μετέβησαν δια ξηράς στην παραπάνω περιοχή όπου διαπίστωσαν την παρουσία σε αγκυροβόλιο 2 αλιευτικών σκαφών και όχι ενός Φ/Γ πλοίου γιατί τα δύο σκάφ η ήταν δεμένα μαζί.
get natural backlinks

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Υπηρεσία RAFINA TRAFFIC εντόπισε Α/Κ σκάφος στον όρμο Πύργος του ακρωτηρίου Νικόλαος (Στενό Καφηρέα) με στοιχεία πλοίου "SHARK" ή "IZMIRPILOT" μέσω εφαρμογής AIS και ενημέρωσε Λιμενική Αρχή ΆΝΔΡΟΥ.