Λαθρομετανάστες-«τουρίστες» στις Κυκλάδες! Έλεγχοι και στην Άνδρο.

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Ραφήνας και του Πειραιά, προκειμένου να εντοπιστούν και  να εμποδιστούν οι δεκάδες παράνομοι μετανάστες που κατευθύνονται στις Κυκλάδες με σκοπό να «ξεγλιστρήσουν» στην Ευρώπη μέσω των αεροδρομίων της Μυκόνου και της Σαντορίνης… μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες που ταξιδεύουν με γκρουπ στην Ελλάδα!

Όλες οι λίστες των επιβατών των ακτοπλοϊκών πλοίων ελέγχονται σχολαστικά και στα ενδιάμεσα νησιά (Άνδρο, Τήνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο) οι λιμενικοί στήνουν «παγίδες» στα λιμάνια για να μπλοκάρουν τους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν με πλαστά διαβατήρια.

 Η κινητοποίηση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, όταν άρχισαν οι διεθνείς πτήσεις από τον αερολιμένα του «νησιού των ανέμων», και  οι αστυνομικοί εντόπισαν στις ουρές επιβίβασης άτομα που δεν ταίριαζαν με το προφίλ των επισκεπτών της Μυκόνου.

Ψάχνοντας λοιπόν τα χαρτιά τους διαπίστωσαν ότι διέθεταν πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες ή βίζες που τους προμήθευαν οι δουλέμποροι για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, στην Κεντρική Ευρώπη.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά από την πρώτη μέρα της έναρξης των διεθνών πτήσεων, δεκάδες αλλοδαποί από το Μαρόκο και το Αφγανιστάν μέχρι το Ιράν, το Ιράκ και την Ερυθραία εντοπίστηκαν λίγο προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με προορισμό κάποια χώρα της Ευρώπης.

Παράλληλα, από τις έρευνες της Αστυνομίας και του Λιμενικού προέκυψε ότι πλοία που αποπλέουν από τον Πειραιά και την Ραφήνα μεταφέρουν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στο κοσμοπολίτικο νησί, όχι φυσικά για να κάνουν διακοπές αλλά για να βρουν τον τρόπο να πετάξουν στον προορισμό της αρεσκείας τους. 

Το ίδιο φαινόμενο διαπιστώθηκε το ίδιο διάστημα και στη Σαντορίνη, όπου μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες τουλάχιστον 15 Ιρακινοί, Ιρανοί, Πακιστανοί και Σύροι με ταξιδιωτικά έγραφα Βουλγαρίας, Κίνας ή κλεμμένες ταυτότητες Ιταλίας προσπάθησαν να πετάξουν για Κεντρική Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δουλεμπορικά κυκλώματα έχουν βάλει στο μάτι σε πρώτα τη Μύκονο και εν συνεχεία τη Σαντορίνη προκειμένου να χρησιμοποιούν τα δύο νησιά των Κυκλάδων ως διαμετακομιστικά κέντρα διακίνησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιλογή της Μυκόνου έγινε λόγω του μεγάλου φόρτου που παρουσιάζει το αεροδρόμιο κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην επαρκεί και οι έλεγχοι να είναι πλημμελείς, κάτι που εκμεταλλεύονται οι διακινητές για να περνούν κάτω από τη μύτη των Αρχών παράνομους και μετανάστες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, εκτιμούν ότι όσο περνούν οι εβδομάδες και μπαίνουμε βαθιά στην τουριστική σεζόν, με τις πτήσεις να πυκνώνουν, το πρόβλημα θα εντείνεται.

Ίσως, λένε οι αναλυτές που παρατηρούν το φαινόμενο, να υπάρξουν καραβιές μεταναστών και προσφύγων που θα πατούν το πόδι τους στη Μύκονο με τα πλαστά έγγραφα στην τσέπη για να πάρουν τα αεροπλάνα και να πετάξουν σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν, έχοντας βέβαια πληρώσει στους δουλεμπόρους αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet