Συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του Αλέξανδρου Σταματιάδη: "Ήθελαν ομήρους"…


Καρέ-καρέ τη ληστεία στο σπίτι τους στη Κηφισιά, περιέγραψε στους αστυνομικούς η σύζυγος του Ανδριώτη επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιαδη, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματας», αφού δέχτηκε δυο σφαίρες,  οι οποίες έπληξαν ζωτικά του όργανα.

Καταθέτοντας στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών η σύζυγος είπε:«Μαζί ξυπνήσαμε. Ο Αλέξανδρος είχε ακούσει θορύβους. Ο σύζυγος μου σηκώθηκε και κινήθηκε προς την πόρτα. Όταν άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο που φορούσε κουκούλα», είπε η σύζυγος του επιχειρηματία, η οποία κατάθεσε πως οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά.

Το κατάλαβε καθώς ο ένας από τους δύο κινήθηκε κατά του επιχειρηματία βρίζοντάς τον ενώ άρχισε να τον χτυπάει με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και τα πόδια. Ο 52χρονος ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να αντισταθεί και να παλέψει με τον ληστή. Τότε έγινε το κακό, λέει η σύντροφός του. Ο δεύτερος ληστής χωρίς κανέναν δισταγμό πυροβόλησε δύο με τρεις φορές τον Αλέξανδρο Σταματιάδη πισώπλατα.

-   Είδα τον Αλέξανδρο να πέφτει αιμόφυρτος στο πάτωμα και τότε οι ληστές άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν, είπε η σύζυγος του επιχειρηματία.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης στην Άνδρο

Όπως αποκαλύπτεται οι δυο δράστες μπόρεσαν να παραβιάσουν πιθανότατα μια από τις πόρτες του ισογείου.  Κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου βρισκόταν ο επιχειρηματίας η σύζυγος, ο γιος τους και μια οικιακή βοηθός, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομίας η περιγραφή της συζύγου του επιχειρηματία και το γεγονός ότι όταν ο σύζυγός της άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ουσιαστικά «έπεσε πάνω» στους ληστές δείχνει πως οι δράστες κινούνταν προς το δωμάτιο με στόχο να ακινητοποιήσουν το ζευγάρι. Στόχος να τους κρατήσουν ομήρους και να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας με απειλές ή και με βία

Στο μεταξύ η κατάσταση του επιχειρηματία εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Μετά τη διπλή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και με τους γιατρούς να υποχρεώνονται να του αφαιρέσουν το ένα του νεφρό ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δίνει πραγματική μάχη για τη ζωή του.

Ήταν μεγάλο χειρουργείο, μεγάλη η αιμορραγία, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ωστόσο είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί, είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Βασίλης Κέκερης, στην ΕΡΤ. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά η κάθε μέρα που περνάει από εδώ και πέρα είναι υπέρ του ασθενούς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα παραπάνω δραματικά γεγονότα απλώς να συμπληρωσουμε πως η κοινωνία της Άνδρου είναο σοκαρισμενη για την απόπειρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Πολλές χιλιάδες είναι οι αναγνώστες που προσέφυγαν στο Εν Άνδρω (πάνω από 5000 αναγνωστες σε λίγες ώρες) για να πληροφορηθούν τα της ληστείας και της δολοφονικής επίθεσης.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet