Στα θρανία από 4 ετών τα παιδιά της Άνδρου!

 

Από την επόμενη σχολική χρονιά, όλα τα παιδάκια της Άνδρου που έγιναν 4 χρονών… «θα καθίσουν στα θρανία» για υποχρεωτική προσχολική φοίτηση! Κι αυτό επειδή αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας, η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Στις Κυκλάδες η διετής υποχρεωτική προσχολική φοίτηση θα εφαρμοστεί στους ΔήμουςΣύρου – Ερμούπολης, Αμοργού, Σίφνου, Μυκόνου, Μήλου, Άνδρου, Σικίνου, Κέας, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Αντιπάρου, Ιητών,  Φολεγάνδρου, Ανάφης.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet