Παραλίγο τραγωδία στα Ρέματα. Περιπετειώδης διάσωση και μεταφορά με ελικόπτερο…

Δεξιά το παλιό λευκό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας την ώρα που το πλένουν σήμερα για να καθαρίσει από τα αίματα. Αριστερά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. Εν Άνδρω)

Ένα δύσκολο περιστατικό αντιμετώπισε το Κέντρο Υγείας Άνδρου την Παρασκευή το μεσημέρι 6/7. Γερμανός τουρίστας ετών 67 έκαναν οδοιπορία με την σύζυγό του σε περιπατητικό μονοπάτι στα Ρέματα όταν παραπάτησε και έπεσε και έπαθε ανοικτό κάταγμα. 

Η σύζυγός του κατάφερε - επειδή δεν έπιανε το κινητό στην ρεματιά – και βγήκε σε ένα ύψωμα και ειδοποίησε την πρεσβεία. Από εκεί κινητοποιήθηκαν οι κεντρικές υπηρεσίες και ειδοποιήθηκε η Άνδρος. Το Κέντρο Υγείας Άνδρου έστειλε αμέσως το ασθενοφόρο του με δύο διασώστες του.

Το ασθενοφόρο με τους διασώστες κατάφερε και εντόπισε το βαριά τραυματία Γερμανό στα Ρέματα. Το σημείο ήταν πολύ δύσκολο και οι δύο διασωστες (ένας άνδρα και μια γυναίκα) μην έχοντας χρόνο στη διάθεση τους (ο Γερμανός είχε χάσει πολύ αίμα και κινδύνευε σοβαρά η ζωή του) πήραν την ευθύνη και προχώρησαν μόνοι τους στην μεταφορά.

Χρειάστηκε μια ώρα να βγάλουν τον 67χρόνο από την ρεματιά, που ήταν απόκρυμνη και είχε νερό. Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση όπως είπε ο Β.Κ., που με την συνάδελφο του συμμετείχαν σε αυτή την περιπετειώδη διάσωση.

Το ασθενοφόρο στη συνέχεια μετέφερε το τραυματισμένο Γερμανό στο Κέντρο Υγείας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς. Και στη συνέχεια ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας έφτασε στο ελικοδρόμιο και μετέφερε τον τραυματία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Από όλη την περιπέτεια δύο παρατηρήσεις που μας είπαν οι διασώστες: μην πηγαίνετε για πεζοπορία χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια (μποτάκια) και να είστε πάντα με κάποιους άλλους γιατί αν πάθετε κάτι μπορεί να αποβεί μοιραίο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

αυτοί στην διάσωση

Μέσα στη

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τέτοια περιστατικά-δύσκολα διαχειρίσιμα -αντιμετωπίζει συχνότατα και κυρίως το καλοκαίρι το Κ.Υ και οι άνθρωποί του(γιατροί-διασώστες-νοσοκόμοι και λοιπό προσωπικό).
Η μεγάλη εξειδίκευση και κυρίως η εμπειρία σε ανάλογα περιστατικά των ΕΚΑΒιτων αρχικά και του ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού εν συνεχεία συνήθως έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πέραν του κοινωνικού μέρους αυτών των συμβάντων, ένα μεγάλο όφελος από την δημοσιότητα που παίρνουν κάποια εξ αυτών των περιστατικών έρχεται να ενισχύση σαν κρυφός "άσος" τον τομέα του τουρισμού. Η ασφάλεια που αισθάνεται ο επισκέπτης κατά την διαμονή του είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα τον φέρη στην Ανδρο.
Συμπερασματικά:Αρμόδιοι και ειδικοί ενισχύστε το Κέντρο Υγείας με προσωπικό κατ'αρχήν ιατρικό και παραιατρικό και με κάθε υλική βοήθεια και μην "πυροβολείτε" στα μικρά και ασήμαντα προβλήματα.

Γ.Κορκόδειλος