Σσσσσσσσσς η Άνδρος κοιμάται! Παράπονα από τους ταξιδιώτες...


Το Aqua Blue στο Γαύριο (φωτ. Αρχείου).

Κάθε Πέμπτη και Σάββατο, το πλοίο «AquaBlue» της  Seajet, ταξιδεύοντας νότια από την Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο, προσεγγίζει την Άνδρο. Συνδέει το νησί με την δεύτερη μεγαλύτερη πολη της Ελλάδας και την Σκιάθο. Και συνεχίζει σε αλλά κυκλαδονησια καταλήγοντας στην Κρήτη.

Είναι ένα ευεργετικό για την τουριστική ανάπτυξη της Άνδρου δρομολόγιο και ιδιαίτερα ωφέλιμο γιατί βάζει τον τόπο στις μεγάλες λεωφόρους του Αιγαίου!

Είναι αλήθεια ότι η ώρα άφιξης του βαποριού στο Γαυριο, είναι… «βάρβαρη». Πιάνει μεταξύ 4.30-4.45 τα ξημερώματα και μέχρι σήμερα, αποβιβάζει  ένα ή δυο το πολύ αυτοκίνητα και περίπου 10-15 βορειοελλαδίτες ταξιδιώτες, που έρχονται να γνωρίσουν το νησί.

Εδώ αρχίζουν τα παράπονα που είναι δικαιολογημένα! Οι επιβάτες κατεβαίνουν σ ένα σκοτεινό και άδειο λιμάνι. Δεν υπάρχει ψυχή πουθενά.

Όλα κλειστά! Ούτε ένα καφενείο, ούτε ένα ταξί στην πιάτσα και φυσικά ούτε κατά διάνοια ένα πρωινό λεωφορείο.

-        Σσσσσσσς… η πόλη κοιμάται!

Οι άμοιροι και κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι επιβάτες καταλήγουν στα παγκάκια της παραλίας για… ρομαντζάδα, μέχρις ότου ξημερώσει και βρουν κάπου να πιουν ένα καφέ ή μέσο να μετακινηθούν.

Απαράδεκτα πράγματα και καταστάσεις για ένα νησί εξόχως τουριστικό που η περίοδος ολοκληρώνεται τέλος Αυγούστου, μαζί με τα δρομολόγια του πλοίου.

Ήδη η δυσαρέσκεια των ταξιδιωτών έχει εκδηλωθεί προς τις λιμενικές αρχές και τους ξενοδόχους. Μάλιστα σε προηγούμενο δρομολόγιο, περίπου 10 ταξιδιώτες που τριγύριζαν σαν… φαντάσματα στο λιμάνι, παρελήφθησαν από το ιδιωτικό αυτοκίνητο ενός ψαρά που πήγαινε να μαζέψει τα δίκτυα του, ο οποίος με πολύ ευγένεια τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους στο Μπατσί.

Αυτή η νοοτροπία πρέπει να πάρει τέλος. Λιμάνι στο όποιο φτάνει επιβατηγό πλοίο επιβάλλεται να έχει ένα μέρος για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, ότι ώρα και να είναι.

Οι συμπαθείς οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί ας καταλάβουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο και πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους. Ας συνεννοηθούν  λοιπόν οι επαγγελματίες μεταξύ τους, και για τις επόμενες περίπου επτά εβδομάδες  και ένα καφενείο και ένα ταξί να λειτουργούν. Οι επικρίσεις και η δικαιολογημένη γκρίνια των ταξιδιωτών κάνουν κακό στο νησί…

 Υ.Γ. Το κείμενο είναι γραμμένο από Ανδριώτη που αγαπά τον τόπο και σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει να θίξει τους επαγγελματίες. Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται και τα στραβά να διορθώνονται. 

                                  Β.Ε.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ είμαι Ανδριώτισσα. Λυπάμαι πολύ για τους τουρίστες που έρχονται από Β. Ελλάδα. Και όχι μόνο… Και μένουν στην άμμο μέχρι να ξημερώσει. Απαράδεκτο. Οι συντοπίτες μου θέλουν μόνο Ανδριώτες να έρχονται στο νησί. Όχι τουρίστες. Στις μετακινήσεις με το λεωφορείο πάντα είχαμε δυσκολίες, γιατί σε παραλίες δεν πάνε. Μόνο Γαύριο – Χώρα και Χώρα – Γαύριο….. πάντα… εεε κ σε κάνα χωριό που και που. Αγαπητέ ταξιδιώτη. Έλα με το ΙΧ σου λοιπόν για να δεις τις παραλίες μας, τα μοναστήρια μας, τα χωριά μας!! Για να μην μείνεις αξημέρωτα στην παραλία. Κοιμάσαι και στο αυτοκίνητο σου… Και φρόντισε να έχεις καφέ και φαγητό μαζί σου, στην τσάντα σου. Το νησί δεν ξενυχτά, κοιμάται μεσημέρι, βράδυ. Πάρε και κανένα σλιπιμπαγκ… καλού κακού…. Ιούλιο μήνα. Έχω πάει σε πολλά νησιά (Νίσυρο, Δονούσα…) . Οι υποδομές σε όλα είναι πολύ καλύτερες από το νησί μου. Λυπάμαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι επαγγελματίες της Άνδρου είναι για κλάματα , σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως. Δεν υπάρχει σωτήρία γιαυτό το νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω οτι και να γράψετε στα άρθρα σας, στην Ανδρο δεν θέλουμε αν ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα του τουρισμού. Οι κάτοικοι του Γαυρίου έχουν μεν δίκαιο να λένε οτι το πλοίο φθάνει βάρβαρες ώρες στο λιμάνι του νησιού, λόγω του οτι καθυστερεί ίσως στα προηγούμενα λιμάνια που προσεγγίζει. Την ίδια στιγμή όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε οτι σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μήλος, η Πάρος ή η Αμοργός, τα πλοία προσεγγίζουν και βραδυνές ώρες, με τον επισκέπτη να βρίσκει μέσο μετακίνησης σχετικά εύκολα. Γιατί για παράδειγμα με το πλοίο που από Πειραιά κατεβαίνει άγονη γραμμή και πιάνει μερικά Κυκλαδονήσια -όπως Μήλο, Αναφη- και μετά κατηφορίζει Κρήτη και Δωδεκάνησα, οταν φθάνει κανείς στον Αδάμαντα στις 02:30 το ξημέρωμα να βρίσκει ταξί, ανοικτό κατάστημα να προμηθευτεί νερό ή ότι άλλο άμεσης ανάγκης χρειάζεται, εδω και δυο δεκαετίες, ενώ στη Ανδρο να γίνεται ολόκληρη συζήτηση για το ποιος και αν θα πρέπει να παραμένει ανοικτά κατα τις βραδυνές ώρες? Προσωπικά πιστεύω οτι θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη στην Ανδρο στο θέμα της τουριστικής συνείδησης και εξυπηρέτησης του κόσμου. Οταν μας λένε οτι θέλουμε και το ταμείο γεμάτο και την ηρεμία μας (χωρίς πολύ βαβούρα και κίνηση στα καταστήματά μας) ορισμένοι, δεν έχουν άδικο. Είναι εξίσου βάρβαρο και δύσκολο να παραμείνει κάποιος επαγγελματίας όλο το βράδυ με ανοικτό το χώρο, αλλά από την άλλη η υποτιθέμενη "αγγαρεία" αυτή θα διαρκέσει για δύο το πολύ δυόμιση μήνες, που διαρκεί και η σεζόν. Πείτε μου πως θα συμβάλλουμε στην αύξηση της σεζόν έπειτα, με τέτοιες συζητήσεις και πρακτικές? Δε θα έπρεπε να γίνεται λόγος για παρόμοια ζητήματα, τα οποία σε άλλα νησιά έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Ας παραδειγματιστούμε από μέρη που μπορούμε να ανταγωνιστούμε (βλέπε Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθνο) και ας μην έχουν αρκετοί φρούδες ελπίδες οτι μπορεί η Ανδρος να γίνει Μύκονος. να μιλάμε για συγκρίσιμα δεδομένα και καταστάσεις..

This comment was minimized by the moderator on the site

πολυ σωστα τα λεει ο φιλος επαγγελματιας Μπάμπης, σχετικα με το θέμα που γράφτηκε εδω στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
ποιός αλήθεια ξερει πότε έρχεται τελικά αυτο το πλοιο στο λιμανι μας ώστε βρέ αδελφέ αν το ξέρει και πληροφορηθεί ότι έχει ,όχι 5-10 άτομα,αλλά σεβαστό και λογικό αριθμό επισκεπτων στο νησί μας, να μην διστάσει να πληρώσει ένα μεροκάμτο παραπάνω ακόμη και νυκτερινό, για να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό και να μην σχολιαζέτε έτσι όπως σχολιάζει
Θα πρέπει λοιπόν το Λιμεναρχείο ή ο επίσημος εκπρόσωπος-πράκτορας του εν λόγω πλοίου, ν αέχει έγκαιρη ειδοποίηση και να νεημερώνει τους ντόπιους επιχειρηματίες ώστε να υπάρχει σύμπνοια και εξυπηρέτηση, προς όφελος όλων μας τελικά .

This comment was minimized by the moderator on the site

Να πηγαίνει χωρα το συγκεκριμένο πλοίο που είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο τα μαγαζιά ????????

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι διακοπές είναι ένα χρονικό διάστημα του έτους όπου όλοι το περιμένουν με αγωνία προκειμένου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν από το άγχος της δουλειάς και της καθημερινότητας και να περάσουν μερικές μέρες ήρεμες μακριά από όλους και από όλα.
Οι ώρες επιλογής ενός δρομολογίου πλοίου έχουν έγκαιρα ανακοινωθεί και οι επιβαίνοντες γνωρίζουν εκ των προτέρων αλλά και απο τα μεγλαφωνα του πλοίου, τι ώρα θα φθάσουν στο κάθε νησί.
Επίσης γνωρίζουν, Ελληνες και ξένοι, ότι δεν είναι δυνατόν σε κάθε νησί ---- καλή ώρα με αυτό το πλοιο --- ότι, φθάνοντας αυτό το συγκεκριμένο πλοίο, ότι θα έχει και μαγαζιά ανοικτά, ειδικά για τις πρώτες πρωινές ώρες, που τα καταστηματα είναι κλειστά για καθαρισμό και ανεφοδιασμό, ακόμα και γιατί δεν κυκλοφορεί ψυχή και επιπλέον να ξεκουρατούν λίγο, ώστε να ανταπεξέλθουν όλη την μέρα στις υποχρεώσεςι τους,απέναντι στο μεγάλο κύμα των επισκεπτών σε κάθε μορφής επιχείρηση.
Δεν είναι εποχές για να πληρώνεις νυκτερινά μεροκάματα και να κρατάς προσωπικό, γιατί πρόκειται να φθάσει κάποιο πλοίο στον τόπο σου και μάλιστα, όχι με στάνταρ ώρες, αλλά όποτε προκύψει, ας σοβαρευτούμε όλοι μας λοιπόν και να μην ζητάμε απο τους επαγγελματίες τα πιό απίθανα κύριοι.
Εξάλλου σε όποιο νησί και να πάς τέτοια εποχή – πλήν φυσικά Μυκόνου, Σαντορίνης και Ρόδου – δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μαγαζί ανοικτό, πλήν των τοπικών φούρνων, που δόξα τον θεό στο λιμάνι Γαυρίου έχουμε δύο τέτοιους εξαιρετικούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν και απο έξω απο τα μαγαζιά τους, καθίσματα που μπορεί να κάτσει κόσμος για τον καφέ του.
Ας μην λοιπόν υπερβάλλουμε με τέτοια άρθρα σαν αυτό που αναρτήσατε κύριε Μπασαντή !
Και ένα τελευταίο !
Ολοι αυτοί που αναφέρει ο αρθρογράφος σας, αλήθεια ,πέστε, ότι μετακινούνταν προς το Μπατσί και έφταναν τόσο πρωί στο ξενοδοχείο, αλήθεια θα πλήρωναν ξενοδοχείο άλλη μιά μέρα ή θα περίμεναν το ‘’check in’’ στις 12 ή στις 2 το μεσημέρι ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι υπάρχει ή δεν υπάρχει επίσημος εκπρόσωπος του πλοίου στο Γαύριο, δηλαδή πράκτορας, ο οποίος οφείλει σε κάθε περίπτωση, να είναι εκεί,όχι μόνο για εισητηρια, αλλά να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά και μέχρι να έρθει ,-- ξεκινώντας την βάρδια του -- το ΤΑΧΙ η αργότερα το λεωφορείο.
Το πλοίο αυτό δεν γίνεται εκ των συνθηκών που αντιμετωπίζει στα άλλα λιμάνια, να έχει στάνταρ άφιξη και συνεπώς, ας είμαστε ελαστικοί στις απαιτήσεις μας και ειδικά ο αρθρογράφος σας κύριε Διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς φίλοι που είναι κοντά και ανοικτοί στο λιμάνι οι δύο φούρνοι από τις 4 τα ξημερώματα κάθε μέρα !
Απλά ακόμη και το ίδιο το πλοίο οφείλει στους πελάτες του, να κάνει μία ανακοίνωση στα μεγάφωνα του και να ενημερώσει τους επιβάτες που θα κατέβουν στην Άνδρο, ύστερα φυσικά από συνεννόηση που πρέπει να έχει από το Λιμεναρχείο Γαυρίου.
Απλα τα πράγματα, μην μεγενθυνουμε, γεγονότα που με μία απλή κίνηση μπορεί να λύνονται και με δεδομένο το δύσκολο της άφιξης του πλοίου στο Γαύριο.
Η Άνδρος ,το Γαύριο, όλοι μας, θέλουμε τουρισμό όποια ώρα και να φτάσουν, αλλά δεδομένων των συγκυριών, ας βοηθήσουμε όλοι μας, ώστε κάθε άρθρο με τέτοιες υπερβολές, να μην ξαναδούμε σε site Ανδριωτικο, αλλά ακόμα και σε κανένα άλλο.
Ευχαριστώ
Πολυξένη Μπατσί Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΡΓΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΩΘΕΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΦΕ,ΚΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΑ ΠΕΡΙ ...ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΓΥΡΝΑΓΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΣΑΜΠΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ...ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ,ΑΣ ΕΡΘΕΙΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΜΕΤΑΦΡΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά υπερβάλλετε αλλά είναι άποψη σας. Αν δείτε πως τελειώνει τι κείμενο και τι γράφετε εσείς είναι άλλα πράγματα. Πάντως όπως γράψαμε και σε άλλον προηγουμένως υπάρχουν παράπονα προς την εταιρεία και στα μέρη που φτάνουν οι ταξιδιώτες στην Άνδρο. Υπάρχει λένε σκέψη να έρχεται το πλοίο μια φορά την εβδομάδα. Και υπάρχουν επαγγελματίες που κατάλαβαν το πρόβλημα και κάνουν προσπάθεια να βρεθεί λύση. Γιατί το πρόβλημα υπάρχει και το τι λέτε εσείς κι εγώ δεν έχει σημασία.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να ερθει να κάτσει ο σχολιαστής του κεντρικού σας αυτού άρθρου κύριε Διαμαντή στο λιμάνι και να περιμένει και μάλιστα όπως πολύ σωστά αναγράφει '' ότι ώρα και να είναι'' τους όποιους ταξιδιώτες βγάλει το βαπόρι αυτό, που επέλξε να περναει απο το νησί μα ςκατά τα ξημερώματα με ακαθόριστη ώρα, μιά κια περναει απο πολλά ενδιάμεσα νησιά και μπορεί να περιμένεις ....αξύριστος στο λιμάνι και ώσπου να έρθει να έχεις βγάλει γένια 3 ημερών !
Αφήστε αυτά τα εύκολα σχόλια...εκ του μακρόθεν κύριοι...δήθεν υπερασπιστές του τουρισμού του τόπου μας και απλά προσπαθήστε να καταλάβετε ότι και σε άλλα νησιά, που διακινούνται ταξιδιώτες, όλοι τους περιμένουν να παρει ζωή το κάθε μέρος με το ξημέρωμα που ανοίγουν οι επιχειρήσεις κια να διακινηθούν επίσης.
Μόνον στη Μύκονο δεν κοιμούνται, αλλά κι εκεί απο θέμα μετακίνησης, αν δεν ξημερώσει δεν έ χει συγκοινωνία.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα ήταν καλύτερα αν δεν σχολίαζε ο Β.Ε. ή αν το Εν Άνδρω "έπνιγε" το θέμα; Ποια θα ήταν η κατάσταση αν μερικοί ταξιδιώτες άρχιζαν να γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα την εμπειρία τους και την αναπαρήγαγαν μερικά κεντρικά sie; Ή, αν τα παράπονα τα διαχειριζόταν κάποιος που θέλει να σταματήσει το δρομολόγιο αυτό στην Άνδρο και να πιάνει το πλοίο άλλο νησί;
Το ότι δημοσιεύσαμε το κείμενο που μάς εστάλη και που τέλειωνε πολύ προσεκτικά αφυπνισε κάποιους επαγγελματίες που συζητάνε για λύση. Πάντως για να ξέρετε ο ίδιος που έστειλε το κείμενο μάς είπε πως γίνεται συζήτηση κι ίσως αλλάξει ρότα το πλοίο και θα πιάνει Άνδρο παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα! Θα δούμε τι θα γίνει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα