Λαμυριανός παραδοσιακός γάμος με συμπρωταγωνιστή... έναν "σκαραβαίο"!!!

 

 Τελικά εδώ τριγύρω όλοι παντρεύονται. Δεν εξηγείται αλλιώς πως κάθε Σάββατο πέφτουμε πάνω και σε έναν γάμο. Αυτή τη φορά όμως βοήθησαν και οι συνεργάτες του Εν Άνδρω που μοιάζουν πανταχού παρόντες και τα πάντα πληρούντες, που λένε και οι γραφές. Λίαν παραδοσιακός γάμος έγινε Σάββατο βράδυ (14/7) στην εκκλησία Μεταμόρφωση Σωτήρος στα καταπράσινα Λάμυρα με υπέροχη θέα την Χώρα. Αυτή τη φορά ήταν τόσο παραδοσιακός που η όμορφη νύφη χρησιμοποίησε από το σπίτι μέχρι την εκκλησία του χωριού ένα Φολκσβάγκεν "σκαραβαίο" αντίκα! Συμπρωταγωνιστής, λοιπόν στον γάμο και το θρυλικό γερμανικό αμάξι που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή (1950-1970) (φωτ. Χαρίδημος και συνεργάτες).

 

 Τον γάμο τέλεσε ο παπα-Γιάννης Στάμος που είχε βαφτίσει πριν χρόνια τη νύφη! Την βάφτισε, την στεφάνωσε, άντε να βαφτίσει και τα παιδιά της! Τη νύφη λένε Αλεξάνδρα και είναι από τα Λάμυρα και τον γαμπρό Δημήτρη κι είναι πλέον "εκ μεταγραφής" ανδριώτης! Συνεπίκουρος στην τελετή και ο παπα-Φιλάρετος, ιερέας Λαμύρων και Υψηλού. Το ρύζι έπεσε καταιγιστικό (φωτ. Χαρίδημος και συνεργάτες). 

 

 Την τελετή λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους τρεις ψάλτες. Ο Απόστολος Μακρόπουλος (κέντρο), ο Αχλάδης Χρυσοβαλάντης (αριστερά) και ο Κώστα Κόκκινος (δεξιά). (φωτ. Χαρίδημος και συνεργάτες).

Και για να μην λέτε πως δεν πέσαμε κι εμείς πάνω στον γάμο (τρίτη φορα!!!) κατεβαίνοντας για τα εγκαίνια της Καΐρείου Βιβλιοθήκης και θέλοντας να αποφύγουμε τον πλημμυρισμένο από κίσμο Νειμποριό περάσαμε από τα Λάμυρα και... πέσαμε πάνω στον γάμο! Αφού ταλαιπωρηθήκαμε στις μανούβρες βγάλαμε και μια φωτογραφία τους μουσικούς που περίμεναν τη νύφη, οι οποίοι πόζαραν χαμογελαστοί. Μάλιστα τον τίτλο του ρεπορτάζ έδωσαν αυτοί λέγοντας: "γραψε Λαμυριακός παραδοσιακός γάμος"! Δεν χαλάμε χατήρια. Ιδίως σε γάμους... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Το περιβάλλον των Λαμύρων υπέροχο. Η εκκλησιά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Οι καλεσμένοι χαρούμενοι. και πολλοί από Αθήνα  Η υναμονή με έναν ωραίο δροσιστικό μπουφέ στο προαύλιο. Ο γάμος αυτός ήταν ότι έπρεπε για την περίσταση και για το χωριό που ζωντάνεψε κι απόκτησε και κυκλοφοριακό πρόβλημα! Ευτυχώς οι παρκαδόροι πολλοί και σωστοί. Ξεμπλέξαμε σχετικά εύκολα... (φωτ. Χαρίδημος και συνεργάτες).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet