Η SEAJETS συγχαίρει τους ναυτικούς και προσφέρει 10% του ναύλου στους πληγέντες.

 

(Από την ακτοπλοϊκή εταιρεία SeaJets λάβαμε δύο δελτία τύπου. Το πρώτο συγχαίρει όλους τους ναυτικούς για την διάσωση ανθρώπων από την θάλασσα και τις ακτές της φλεγόμενης Αττικής το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας 23/7/2018. Το δεύτερο ανακοινώνει την προσφορά του 10% του εισιτηρίου των επιβατών της στους πληγέντες από την μεγάλη καταστροφή… Εν Άνδρω).

 (α) Η SEAJETS συγχαίρει όλους τους ναυτικούς για την επιχείρηση διάσωσης από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2018.

Η ελληνική ακτοπλοΐα ανταποκρίθηκε ενεργά και ουσιαστικά, συμμετέχοντας στην επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του οικισμού Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι και της Ραφήνας.

Η SEAJETS από την πλευρά της, συγχαίρει όλα τα μέλη των πληρωμάτων όλων των πλοίων που επιχειρούσαν μέχρι τις πρωινές ώρες στην περιοχή (μεταξύ των οποίων και το παραπλέον Ε/Γ Ο/Γ Άνδρος FastFerry), τους κατοίκους, τους ψαράδες, καθώς και τους εθελοντές που με δικά τους πλωτά μέσα συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Ιδιαίτερα συγχαίρει τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου «TERAJET»: Βουτσελάκο Ιωάννη (Πλοίαρχο), Κούτρα Νικόλαο (Α’ Μηχανικό), Καταγά Κωνσταντίνο (Ύπαρχο) και Μωραΐτη Δήμο (Ναύτη). Ευχαριστεί επίσης τα μέλη του πληρώματος των πλοίων Superferry και Superunner.

Οι ναυτικοί της SEAJETS, αλλά και των άλλων δύο πλοίων της GoldenStarFerries, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματικής κατάρτισης, αλτρουισμού και θάρρους. Με τα τρία σκάφη διάσωσης (FastRescueboat) και αλλεπάλληλες προσπάθειες, παρά τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες, πυκνού καπνού, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών έως θυελλωδών άνεμων, περισυνέλλεξαν τις βραδινές ώρες της 23/7/2018 από τα αβαθή νερά της περιοχής, πάνω από 700 ημεδαπούς και αλλοδαπούς, διασώζοντάς τους από το πύρινο μέτωπο και την καταστροφική μανία της φωτιάς και μεταφέροντας τους με ασφάλεια σε παραπλέοντα μεγάλα πλοία.

H εταιρεία συγχαίρει επίσης το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για τη συμμετοχή και το συντονισμό του έργου διάσωσης δια θαλάσσης των κατοίκων του οικισμού Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνας, Νέας Μάκρης και των γύρω περιοχών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα, όπως επίσης και το προσωπικό των Eιδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

(β) Η SEAJETSδίπλα στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών

Πειραιάς, 26 Ιουλίου 2018.

Η Seajets εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ως μία έμπρακτη προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στον οικισμό Μάτι και τις γύρω περιοχές, η Seajetsπροσφέρει το 10% του καθαρού ναύλου κάθε επιβάτη που θα εκδίδει εισιτήριο με το Tera Jet από και προς το λιμάνι της Ραφήνας από σήμερα 26 Ιουλίου και μέχρι το τέλος της δραστηριοποίησης του TeraJet στην εν λόγω γραμμή για τη σεζόν 2018.

Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί για την ενίσχυση της ανοικοδόμησης των σπιτιών των πληγέντων από την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου. Ο τρόπος διάθεσης των χρημάτων και ο φορέας στον οποίο θα κατατεθούν θα γνωστοποιηθεί από την πλοιοκτήτρια με νεότερη ανακοίνωση.

Το χωρητικότητας 1800 ατόμων ταχύπλοο TeraJetαποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο που ταξιδεύει από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και από τα 5 νησιά των Κυκλάδων προς τη Ραφήνα, διακινώντας το μεγαλύτερο όγκο επιβατών.

Τoσυγκεκριμένο πλοίο και το πλήρωμά του από την πρώτη στιγμή προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για τη διάσωση των ανθρώπων που είχαν καταφύγει στη θαλάσσια περιοχή των περιοχών που επλήγησαν.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETSδήλωσε: «Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να στηρίξουμε εμπράκτως τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet