Τρεις νέοι κινδύνεψαν να πνιγούν στον Άγιο Πέτρο! Πως σώθηκαν…

 

Η παραλία της Χρυσής Άμμου και το ταχύπλοο του Μπάμπη Χώνα...

Επικίνδυνη θαλασσινή περιπέτεια που λίγο έλειψε να έχει μοιραία κατάληξη για τρεις εφήβους, (δυο κορίτσια και ένα αγόρι), χθες στην παραλία του Αγίου Πέτρου.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι, την ώρα που το μελτέμι βρισκόταν στο φόρτε του και ο άνεμος είχε δύναμη περίπου 7 μποφόρ, μπήκαν στο νερό να κολυμπήσουν.

Έχοντας προφανώς άγνοια κινδύνου και μην υπολογίζοντας ότι ο κυματισμός οδηγούσε στην ανοιχτή θάλασσα, απομακρύνθηκαν πολύ από την παραλία, και τότε κατάλαβαν, ότι παρασύρονταν προς τα Γαυριονησια.

Λουόμενοι από την αμμουδιά και εργαζόμενοι στα beach bar, αντελήφθησαν τα απεγνωσμένα νοήματα που έκαναν με τα χέρια καλώντας σε βοήθεια καθώς τους σκέπαζαν τα κύματα. Ειδοποίησαν αμέσως το Λιμεναρχείο Γαυρίου και σήμανε συναγερμός.

Για καλή τους τύχη, τους είδε  και από την διπλανή παραλία της Χρυσής Άμμου και ο εκ των διαχειριστών της Μπάμπης Χωνας που διαθέτει μικρό ταχύπλοο. Παίρνοντας μαζί του σωσίβια, βγήκε να τους σώσει.

Πρόλαβε τους νεαρούς αρκετά βαθειά και τους ανέβασε στο σκάφος εμφανώς εξαντλημένους. Ωστόσο η πιστροφή ήταν δύσκολη γιατί ο αέρας δημιουργούσε σπιλιάδες και επικρατούσε κυματισμός.

Τέλος καλό, όλα καλά…

Όμως χρειάζεται προσοχή τις επόμενες μέρες που θα πνέουν δυνατοί βόρειοι άνεμοι. Το κολύμπι στα βαθειά έχει κινδύνους και τα ρεύματα γύρω από την Άνδρο είναι ισχυρά…

 Χ.         

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet