Μια διαφορετική άποψη της "τούμπας" στον Χαλκολιμιώνα...

 

Το αυτοκίνητο μετά την τούμπα!...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΧΑΛΚΙΛΙΜΙΩΝΑ

Μετά την πρωινή δημοσίευση μας λάβαμε μερικά σχόλια και διαμαρτυρίες σχετικά με τον χιουμοριστικό τρόπο που αντιμετωπίσαμε ένα ατύχημα που συνέβη χτες στον Χαλκολιμιώνα. Η αλήθεια είναι πως σε εμάς δυο άνθρωποι μας μετέφεραν την εικόνα ενός ατυχήματος χωρίς σοβαρά προβλήματα. ("Εκδορές και κακώσεις" γράφουν οι ειδικοί). Είπαμε να το γράψουμε χιουμοριστικά.

Όμως αναγνώστης μας έγραψε παρουσιάζοντας μια άλλη εκδοχή του ίδιου συμβάντος πολύ πιο δραματική. Το ενυπόγραφο και η διαφορετική εξέλιξη όπως την δίνει αυτός επιβάλουν να δημοσιεύσουμε αυτούσιο το σχόλιο του μιας και όπως φαίνεται τα πράγματα - όπως περιγράφει - ίσως να μην ήταν όπως αρχικά νόμισαν οι αυτόπτες μάρτυρες. που είχαν γνώσεις ιατρικής:

 Ο Μάκης Μηνδρινός γράφει: 

"Προφανώς έχετε το δικαίωμα να γράψετε ό,τι θέλετε στο site σας – εξάλλου, δικό σας είναι, ό,τι θέλετε ανεβάζετε. Δεν έχουμε σκοπό εμείς να σας υπαγορεύσουμε πως θα λειτουργεί η ιστοσελίδα, τι ύφος θα έχει και πως θα πάρετε περισσότερα «Like». Από ‘κει και πέρα όμως, επειδή καλώς ή κακώς διαβάζει αρκετός κόσμος, καλό είναι να γίνουν γνωστά και τα πραγματικά γεγονότα, έτσι όπως έγιναν, ώστε να μη μείνει στην… ιστορία η συγκεκριμένη «είδηση» (ο Θεός να την κάνει…) ως μία πλακίτσα και ένα… παιχνίδι λέξεων. Και, κυρίως, να μην νομίζει κανείς ότι όντως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Πληροφορούμε τον κόσμο που διαβάζει λοιπόν (εσείς φαντάζομαι πως δεν ενδιαφέρεστε και τόσο να μάθετε, το πολιτικό χιούμορ πάνω απ’ όλα), ότι τα δύο από τα 4 παιδιά είναι ακόμα σε νοσοκομείο της Αθήνας (έφυγαν χθες βράδυ εσπευσμένα έπειτα από τις εξετάσεις που έκαναν στο Ιατρικό Κέντρο της Ανδρου) και το ένα εξ αυτών (αυτό που βγήκε «σώο και αβλαβές» και που δεν είχε «γρατζουνιά», σύμφωνα με το άρθρο σας) έχει υποστεί κάταγμα σε σπόνδυλο. Το άλλο είναι υπό παρακολούθηση, με τραύμα στο κεφάλι. Το τρίτο παιδί, που παραμένει στην Ανδρο, είναι με το μισό πρόσωπο «μπανταρισμένο» και δεν είναι σε θέση να περπατήσει αυτή τη στιγμή από τα χτυπήματα. Αυτά για την αποφυγή… παρεξηγήσεων.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να ειρωνεύεστε («παρκάρισμα κολοτούμπα», κ.λπ.) και να κάνετε καλαμπούρι με ένα ατύχημα που είχε τραυματίες. Δεν σέβεστε τις οικογένειες των παιδιών που χτύπησαν, δεν σέβεστε τα ίδια τα παιδιά."

Το "Εν Ανδρω" απαντά:

Ελπίζουμε με την δημοσίευση του παραπάνω σχολίου σας να αποκαταστήσαμε την αλήθεια που περιγράφετε. Δυστυχώς είχαμε άλλες πληροφορίες για την υπόθεση από δύο μάρτυρες, που είδαν μόνο την πρώτη φάση της τούμπας. Εσείς προφανώς παρακολουθήσατε όλη την εξελιξη και ξέρετε περισσότερα.

Αναδημοσιεύουμε όλο το σχόλιο σας προς αποκατάσταση των πραγμάτων. Μας εκπλήττει από την μεριά μας το ότι λέτε πως όλα γράφτηκαν για τα like. Μάλλον δεν ξέρετε πως το δράμα "πουλά" περισσότερο από το χιούμορ. Συνεπώς αν το γράφαμε δραματικά θα είχαμε πολύ περισσότερους αναγνώστες. Αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μας.

Ευτυχώς το μέρος ήταν ομαλό και η "τούμπα" δεν ήταν τραγική για τους τέσσερις επιβαίνοντες...

Μας κάνει εντύπωση πως δεν σκεφτήκατε την όποια πληροφόρηση, αλλά χωρίς δεύτερη σκεψη σκεφθήκατε τα like!!! Και πολλά άλλα χειρότερα γράφετε με τόση προκατάληψη. Προφανώς αυτή είναι η γνωμη σας και το ύφος σας. Και δεν εχουμε σκοπό να σας αντιγράψουμε. Αν έτσι έχετε μάθει να σκέπτεστε δικό σας πρόβλημα.

Αν εμείς λαθέψαμε στην εξέλιξη του συμβάντος (όπως το περιγράφετε εσείς φυσικά και που και στις δύο εκδοχές ευτυχώς δεν είχε δραματικές επιπτώσεις) εσείς λαθέψατε στις ερμηνείες σας. Ίσως απο βαθειά προκατάληψη.  Μπορούσατε να επικοινωνήσετε ή να γράψετε για την όλη εξέλιξη. Και να διορθώσουμε αν υπήρχε λάθος. Όμως εσείς "ξέρατε" τις προθέσεις μας χωρίς να επικοινωνήσετε και πολύ πριν απαντήσουμε..."Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"... 

Τέλος πάντων αφού δεν είχαμε χειρότερα "τέλος καλό, όλα καλά". Πάντως το ηθικό δίδαγμα από όλα αυτά είναι: φοράτε ζώνες, εμπρός και πίσω στο αυτοκινητο, σώζουν από πολλά...

Φιλικά και περαστικά σε όλους ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΥΓ: Μια διευκρίνηση: Η διασταύρωση στοιχείων του ατυχήματος έγινε σωστά από έμπειρους ανθρώπους και μια υπηρεσία. Το περιστατικο ήταν ατυχημα (όχι δυστύχημα) και δεν είχε δραμαστικές ή τραγικές επιπτώσεις στους επιβαίνοντες. Γιατί κάποιοι επιμένουν σε μια πάρα πολύ σοβαρή εκδοχή είναι δικός τους λογαριασμός. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

Παραλία Χαλκολιμιώνα: κάποτε ερημική, τώρα κοσμοπολίτικη. Κάτι που σημαίνει και κόσμο και ανέσεις όπως βλέπουμε. Διακρίνονται τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και με κόκκινο βέλος το σημείο που έπεσε κι αναποδογύρισε το αμάξι...

Ένα αξιοπερίεργο συμβάν είχαμε στην πανέμορφη – κάποτε ερημική και σήμερα κατάμεστη – παραλία του Χαλκολιμιώνα ανήμερα Δεκαπενταύγουστο. Κοπέλα (από Άνδρο) με τρεις φίλους (ένας κύριος και δύο κυρίες) κατέβαιναν για μπάνιο στον Χαλκολιμιώνα. Μέχρι την τελευταία στροφή όλα πήγαιναν καλά. Εκεί ανέβαινε ένα άλλο αμάξι. Η κοπέλα έδωσε προτεραιότητα ως όφειλε τηρώντας τον κώδικα κυκλοφορίας (που σπανίως τηρείται στο νησί μας)...

Μετά πάει να ξεκινήσει, είχε «νεκρά», σβήνει η μηχανή! Με το που σβήνει η μηχανή το τιμόνι «σκληραίνει» τα φρένα δεν πιάνουν, δεν πρόλαβε να ξαναβάλει εμπρός ή να τραβήξει χειρόφρενο! Και το αμάξι τσουλάει αργά στην άκρη της κατηφόρας και πέφτει - ευτυχώς χωρίς φόρα - με μια τούμπα ανάποδα στην από κάτω παραβολή!

Τρέχουν όσοι ήταν γύρω. Τρέχουν και δύο έμπειροι διασώστες που ήταν πιο πέρα. Ανοίγουν τις πόρτες του αναποδογυρισμένου αμαξιού – ευτυχώς δεν είχε κάτσει η οροφή – και βγάζουν τους δύο μπροστινούς επιβάτες σώους και αβλαβείς, αν και σοκαρισμένους μιας και πρώτη φορά έβγαιναν με τέτοιο ανάποδο τρόπο από αμάξι!

Δεν είχαν πάθει ούτε γρατζουνιά! Φορούσαν ζώνες! Κι οι ζώνες όπως έχουμε μάθει κρατάνε ακόμα και σε μεγαλοπρεπείς κολοτούμπες όπως αυτή που οι επιβάτες είδαν τον ουρανό ανάποδα! Όμως οι δύο κοπέλες του πίσω καθίσματος ΔΕΝ φόραγαν ζώνη. Αυτές βγήκαν με κάτι εκδορές στο πρόσωπο…

Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Κι ήρθαν πάραυτα. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες στο ωραίο μας νησί τα «έχουν δει όλα»! Έγινε διακομιδή στο κέντρο υγείας, που κι εκεί τα «έχουν δει όλα»!

Τ' ακούσαμε κι εμείς, που τα «έχουμε ακούσει όλα», στο υπέροχο νησί μας. Και γράψαμε την μικρή αυτή ιστοριούλα για το νέο στιλ παρκαρίσματος: «παρκάρισμα kolotoumba»!

Σύσταση Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ: Καλό είναι να αποφεύγετε - όσο μπορείτε – το παρκάρισμα kolotoumba (ή τις kolotoumbes γενικά) μιας και βλάπτουν την υγεία σας και το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα μας! Αν όμως επιμένετε (μερικοί είναι πολύ επίμονοι) παρακαλούμε όπως… φοράτε ζώνη! Εσείς γλυτώνετε εκδορές, στραβολαιμιάσματα, χρεοκοπίες κλπ που είναι ψιλοδυσάρεστες καταστάσεις για κι εμείς εθνικό εισόδημα ως έθνος…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα σας,
Παρακολουθώ την σελίδα σας, ως Ανδριώτης που διαμένω μακριά από τον τόπο μου. Η αλήθεια είναι έχω απορρίψει διάφορα άλλα μπλογκ κ σελίδες, επειδή τα θεώρησα μη αντικειμενικά.
Να θεωρήσω το αρχικό σας άρθρο ως ατυχές. Διότι έχει πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα, φυσικά κ δεν έχει διασταυρωθεί πριν δημοσιευτεί διότι αν είχε θα είχατε τουλάχιστον μιλήσει με τα Ιατρικό Κέντρο του νησιού μας όπου δώθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό άρθρο μοιάζει με άρθρο του "καφέ" αν μου επιτρέπετε τον χαρακτηρισμό.
Λυπούμαι βεβαίως, πως κ στο δεύτερο άρθρο σας, όπου δημοσιεύσατε την επιστολή του αναγνώστη σας, δεν επιχειρήσατε να επανορθώσετε. Κ πάλι δεν ελένξατε την είδηση, δεν την διασταυρώσατε. Επιλέξατε να επιχειρήσετε να "εκθέσετε" τον αναγνώστη σας κ να υπονοήσετε πως άλλοι είναι οι σκοποί του.
Η κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα σελίδα σας, με τα ενδιαφέροντα άρθρα, από αυτά που δύσκολα βρίσκεις, επέλεξε σε αυτήν την περίπτωση να λειτουργήσει όπως δυστυχώς η πλειοψηφία των σελίδων που ξεπηδούν καθημερινά κ δεν σχετίζονται με την δημοσιογραφία. Γιατί δεν μπορείτε να υποστηρίξετε ότι το σχολιάκι "Σύσταση Πυροσβεστικής κ ΕΚΑΒ", έχει να κάνει με δημοσιογραφία.
Χωρίς καμία διάθεση να ασκήσω αντιπολίτευση, πραγματικά, ακόμα κ αν δεν είχα μάθει λεπτομέρειες για το γεγονός, το άρθρο σας θα με απογοήτευε για την ειρωνική κ "ελαφριά" του διάθεση. Δεν δικαιούμαστε να παίζουμε με τον πόνο του άλλου κ ειλικρινά δεν θα θέλατε να σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Ακόμα κ αν βγαίνατε χωρίς γρατζουνιά, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Απλώς για να ξέρετε μίλησα με έμπειρους που έτρεξαν κι έβγαλαν τουε νέους από το αυτοκίνητο. Ο νεαρός είχε πάθει σοκ και τράβαγε από τα πόδια εντελώς λάθος.
Δύο δημόσιες υπηρεσίες έδωσαν ως μη ιδιαίτερα σοβαρό για τους επιβαίνοντες το συμβάν. Σε αντίθεση με την επόμενη μέρα που η τραυματίας έφυγε επειγόντως με ελικόπτερο κινδυνεύοντας σοβαρά.
Μάλλον δεν διαβάσατε καλά του Μ. Μηνδρινού την παρέμβαση. Ήταν και επιθετική, και θυμωμένη, και κακόβουλη. Μιλάει για like σε ένα site που έχει πάει κοντρα στον περιρρέοντα λαϊκισμό. Λαϊκίζει ο ίδιος χειρότερα με αυτά που λέει....
Επίσης οι πρώτοι πήγαν για "εκδορές και κακώσεις" και περαιτέρω εξετάσεις. Ο νεαρός - πέρα από το σοκ - δεν έπαθε τίποτα λένε. Μάζευε απλώς τα βιβλία του.
Η άλλη με το μηχανάκι πήγε με ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ κινδυνεύοντας με ακρωτηριασμό και σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές. Δεν γράφουμε άλλα γιατί βαριόμαστε έναν αδαή που μπερδεύει το ιατρικό απόρρητο με την αστυνομική ανακοίνωση.
Λοιπόν, είπαμε μιας και δεν έπαθαν τίποτα σοβαρό οι άνθρωποι να το ελαφρύνουμε. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΒΑΛΕ... Δείτε τι γράφουμε καρέ-καρέ για το ατύχημα...
Στενοχωρήσαμε κάποιους. Κάναμε νέα δημοσίευση με την άλλη εκδοχή. Παρότι ο κ. Μηνδινός προφανώς για προσωπικούς λόγους τους οποίους κατανοούμε αλλά δεν ακολουθούμε έγραψε του κόσμου τα ψευδεπίγραφα γι' εμάς.
Συγκρίνετε όσα γράφετε εσείς με όσα γράφει αυτός... Θα δείτε την διαφορά...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε, κυρία «Εν Ανδρω». Χαίρομαι για την απάντησή σας. Αλλά μόνο για την κίνηση να απαντήσετε. Διότι το περιεχόμενό της με λυπεί και μου δημιουργεί θυμό.
- Ξαναδιάβασα, αλλά δεν βρίσκω στο σχόλιό μου τους «βαρύγδουπους και δραματικούς τόνους» που χρησιμοποίησα. Ή «τη δραματικότητα και την ένταση καλοκαιριάτικα» (για το «καλοκαιριάτικα», προφανώς θα δικαιολογούσατε μια «δραματικότητα και ένταση» αν ήταν χειμώνας). Μάλιστα, τη μοναδική λέξη που βρήκα με την οποία αναφέρομαι στο συμβάν είναι «ατύχημα». Παρακαλώ να μου επισημάνετε τις λέξεις με τις οποίες «επιχείρησα» τους βαρύγδουπους και δραματικούς τόνους κτλ.
- Γράφετε «ένα ατύχημα χωρίς συνέπειες για τους επιβαίνοντες». Να σας πληροφορήσω λοιπόν, ότι η «κοπέλα» που οδηγούσε και «δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά!» είναι ακόμα στο νοσοκομείο.
- Το χιούμορ που γράφετε θα ήταν θεμιτό αν δεν πάθαινε κανείς τίποτα. Αλλά έπαθε. Πρ’ όλ’ αυτά εσείς, που ενημερώνετε τον κόσμο, δεν το γνωρίζετε. Παραπληροφορείτε. Και γράφετε και τη λέξη ΚΑΝΕΙΣ με κεφαλαία. Και γράφετε επίσης ότι «Στοιχεία ξέρουμε». Προφανώς δεν ξέρετε, διότι δύο από αυτούς πέρασαν τη νύχτα στο νοσοκομείο. Προφανώς όχι για προληπτικούς λόγους. Φανταστείτε να το διαβάζει τώρα, μέσα από τον θάλαμο. Και εκεί είναι το «ανήθικο» και το «άσεμνο». Κατά τη γνώμη μου είναι ασέβεια. Εσείς βέβαια μπορείτε να έχετε διαφορετική άποψη.
- Το δίδαγμα που μου αφήνει το κείμενό σας δεν είναι «να μάθουν όλοι να φοράνε ζώνη», όπως μου απαντήσατε. Το δίδαγμα είναι «χα χα, έπεσε τούμπα το αμάξι και μετά πήγαν για μπάνιο. Κρίμα το αμάξι, χα χα». Και μάλλον δεν θα με πείραζε το άρθρο αν δεν ήξερα την ιστορία. Διότι είναι ένα χαριτωμένο άρθρο. Εχει την πλάκα του. Επειδή όμως ξέρω την ιστορία, μου προκαλεί, αηδία, ασέβεια, ανηθικότητα και παραπληροφόρηση.
- Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι να με ευχαριστήσετε. Σας έγραψα τα σχόλιά μου διότι έτυχε να διαβάσω το άρθρο σας. Δεν σας γνωρίζω, ούτε καν το όνομά σας, μιλάω με ένα «φάντασμα». Αν θέλετε, μπορείτε να συλλογιστείτε αυτά που σας λέω. Σαν συμβουλή. Αν θέλετε.
- Τίτλους βάζω καθημερινά στη δουλειά μου. «Είχαν άγιο» δεν θα έβαζα ποτέ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απαντήσαμε αργότερα αναλυτικά στο site. Απλώς σας λέμε πως οι ειδικοί είπαν: εκδορές και κακώσεις. Και αυτό είπαν και δύο αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν να βγουν τα παιδιά από το αυτοκίνητο.
Το συμβάν ΔΕΝ είχε δραματική ή τραγική κατάληξη. Είχε βέβαια χτυπημένους ανθρώπους. Απαντήσαμε στο site στον κ. Μηνδρινό. Το ότι ξέρετε μια ιστορία ειναι ένα θέμα. Το ότι δεν γράφετε ότι θέλετε ερμηνεύοντας όσα γράφουν οι άλλο είναι ένα άλλο θέμα. Κι αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Λέτε λέξεις που δεν ανταποκρίνονται στο δημοσίευμα (ανήθικο, άσεμνο). Προφανώς δεν ξέρετε την σημασία των λέξεων που γράφετε. Το ότι γράφετε εκδοχές χαχάνων που δεν γράψαμε σας χαρακτηρίζει. Είστε δεν γράψαμε χάχανα. Κρατήστε τα χάχανα σας και τα νεύρα σας
Η εσκεμμένη διαστρέβλωση σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοησίας. Αλλά τόσα μπορείτε τόσα γράφετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανήθικο και άσεμνο δημοσίευμα, που όλως τυχαίως είναι ανυπόγραφο. Κύριε, κυρία «Εν Ανδρω», ένα ατύχημα δεν είναι «μια μικρή ιστοριούλα» για να γελάμε, κάτι που είναι φανερό ότι θέλετε να προκαλέσετε με εκφράσεις τύπου «παρκάρισμα kolotoumba!» κτλ. Η ανάρτησή σας βασίζεται στην ανακρίβεια (πχ, «και βγάζουν τους δύο μπροστινούς επιβάτες»), μάλλον μείγμα παλαιότερων ειδήσεων με κλισέ εκφράσεις τύπου «δεν είχαν πάθει ούτε γρατζουνιά». Ισως την επόμενη φορά να κάνετε εξακρίβωση στοιχείων, να υπογράψετε και να μην γελάτε με τον πόνο των ανθρώπων που είναι από τον ίδιο τόπο με σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπιστεί ένα ατύχημα χωρίς συνέπειες για τους επιβαίνοντες. Με δραματικούς τόνους και με βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς όπως επιχειρήτε εσείς. Και με λίγο χιούμορ μιας και ΚΑΝΕΙΣ δεν έπαθε τίποτα πέρα από το σοκ που το αναφέρουμε.
Προτιμήσαμε τον δεύτερο. Γουστάρετε τον πρώτο. Κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν σας μεμφόμεθα για την δραματικότητα και την ένταση σας καλοκαιριάτικα...
Στοιχεία ξέρουμε αλλά δεν γράφουμε γιατί το πρόβλημα είναι να μάθουν όλοι να φοράνε ζώνη. Αυτό λέμε σαν δίδαγμα στο τέλος. Ούτε αυτό το είδατε. Τέλος φράσεις κλισέ δεν υπάρχουν στο Εν Άνδρω. Ποτέ δεν υπήρξαν. Αλλά προφανώς δεν το ξέρετε κι αυτό...
Τι να κάνουμε για να σας ευχαριστήσουμε; Να μην γράψουμε τίποτα; Να γράψουμε ότι θέλετε εσείς; Να βάλουμε μια φωογραφία του αυτοκινήτου με τίτλο: "είχαν άγιο";
Καλημέρα σας
ΥΓ Μας εξηγείτε πως καταλαβαίνετε εσείς το "ανηθικο" και ιδιως εκεινο το "άσεμνο";

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro