Όλη η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Andros Jet. Έρχεται ρυμουλκό για την αποκόλληση…

Η διαδικασία απεγκλωβισμού των επιβατών από το πλοίο (φωτ. Κ. Τομαράς για το Εν Άνδρω)

Το ταχύπλοο των ενδοκυκλαδικών AndrosJetπου έκανε το δρομολόγιο Σύρο-Άνδρο-Τήνο-Σύρο προσάραξε στα αβαθή του Γαυρίου γύρω στις 11:15 το πρωί. Μετά από περίπου μια ώρα διαπιστώθηκε αδυναμία αποκόλλησης με ίδια μέσα και ζητήθηκε συνδρομή ρυμουλκού από την Σύρο, που αναμένεται αργότερα το μεσημέρι.

Με την ευθύνη του λιμεναρχείου η επιχείρηση. Παρόντες λιμενάρχης και υποιλιμενάρχης (φωτ. Κ. Τομαράς για το Εν Άνδρω)

 Τα πλοιάρια φέρνουν έξω τον κόσμο (φωτ. Κ. Τομαράς για το Εν Άνδρω)

Εν τω μεταξύ με ευθύνη του λιμεναρχείου Άνδρου παρουσία του λιμενάρχη και του υπολιμενάρχη ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 46 επιβατών του πλοίου. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά και με την βοήθεια ιδιωτικών σκαφών οι εγκλωβισμένοι στο πλοίο επιβάτες βγήκαν στη στεριά.

 Τον αποβιβάζουν (φωτ. Χ. για το Εν Άνδρω)

 Στο λιμάνι μετά τόση ώρα στο πλοίο... (φωτ. Χ. για το Εν Άνδρω).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πλοιοκτήτη της SEA JETS όλοι οι επιβάτες του δρομολογίου θα έχουν μεσημεριανό γεύμα με έξοδα της εταιρείας και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μετά την αποκόλληση του πλοίου από το ρυμουλκό και την άδεια του λιμεναρχείου.

Πλησιάζοντας το πλοίο για τον απεγκλωβισμο (φωτ. Χ για το Εν Άνδρω).

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης λύσης στο πλοίο επιβάτης επικοινώνησε με το Εν Άνδρω στέλνοντας μηνύματα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου. Την ίδια στιγμή δύο φίλοι του Εν Άνδρω έστελναν μια σειρά φωτογραφίες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών. Ευχαριστούμε και τους τρεις φίλους για την συνεχή ενημέρωση τους…

 Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Τομαράς, Κώστας Πατσιαούρας και Χ.

Στο messengerτου Εν Άνδρω από επιβάτη του AndrosJet

Καλημέρα σας.

Θα ήταν καλή η μέρα και για μας αν ο καπετάνιος του πλοίου δεν έβγαζε το πλοίο στην παραλία της Άνδρου! Ευχαριστούμε τον καπετάνιο που μας κέρασε κάτι να πιούμε, αλλά όταν ζήτησαν τα παιδιά μας τυρόπιτες και τους αρνήθηκαν.

Ξεκινά ο απεγκλωβισμός (φωτ. Κ. Πατσιαούρας για το Εν Άνδρω).

Τα air-condition είναι κλειστά. Έχουμε σκάσει από την ζέστη. Βγήκε να μας ενημερώσει το ανώτατο πλήρωμα και όταν του ζητήσαμε τον λόγο μας είπε να μην λέμε τέτοια γιατί θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια και ότι με κάτι τέτοιους σαν εμένα η Ελλάδα δεν πάει μπροστά, ούτε μπορώ να κάνω κουμάντο στην δουλειά τους!!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το καράβι έχει πολλά παιδιά. Εμείς έχουμε 4 και ένα βρέφος. Μας είπαν ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο να μας μεταφέρουν στο λιμάνι για την πολύωρη αναμονή, που σίγουρα θα πάρει 4 ώρες είπαν.

 

Φοράνε σωσιβια (φωτ. Κ. Πατσιαούρας για το Εν Άνδρω).

Σε λίγο θα επιβιβαστούμε σε λάντζες για να μεταφερθούμε χωρίς αυτοκίνητα και αποσκευές μας ενημέρωσαν μόλις!! Ρεζίλια μέσα στο λιμάνι της Άνδρου ...

Είμαι τόσο θυμωμένος γιατί έχω χάσει το καράβι δύο φορές και έχω χάσει τα εισιτήρια. Βγαίνουμε θα σας συνεχίσω σε λίγο γιατί βλέπουμε βάζουμε σωσίβια τώρα

Με την άδεια μας τις φωτογραφίες μπορείτε να τις κοινοποιήσετε είμαστε οι εικονιζόμενοι.

 ΥΓ Μόλις μας κατέβασε το λιμενικό με δικό του σκάφος που είχε μεγάλη ασφάλεια, μόνο τρία σκαλιά. Ειλικρινά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ το λιμενικό σώμα για την άψογη συμπεριφορά του απέναντι μας και την βοήθεια του.

Κώστας Πατσιαουρας

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με όλο το σεβασμό προς τους επιβάτες, τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Το ζήτημα είναι η τυρόπιτα και τι δικαιούμαστε; Μήπως πρώτα απ’ όλα η ασφάλειά σας, κι ας μη φάνε τα παιδιά σας τυρόπιτα; Δηλαδή χάλασε το πλοίο και πείνασαν τα παιδιά? Θα παίρνατε τυρόπιτα αν δεν κολλούσε το πλοίο;
Και αυτό το αθεόφοβο το πλήρωμα? Δώστε καμιά τυρόπιτα! Τους χαλάσατε που τους χαλάσατε τη μέρα, γιατί να το κάνετε χειρότερο?
Δυστυχώς ο κόσμος σήμερα (συμπεριλαμβανομένου και εμένα τώρα) με ένα πληκτρολόγιο το μόνο που κάνουμε είναι να κατηγορούμε. Εμείς οι σωστοί, όλοι οι άλλοι λάθος. Αν μπορούσαμε θα τους κρεμούσαμε! Έχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία γκρίνιας και κακομοιριάς! Αυτό θέλουμε?
Αλληλοβοηθηθείτε αντί να κατηγορείστε.