Έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιάς στις Τρύπες Χώρας Άνδρου

Απόψε κοντά στο σούρουπο 21\8 εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία στη θέση Τρύπες στην Αγία Τριάδα που είναι μεταξύ Χώρας και Στενιών. Επιτόπου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έφτασαν τρία πυροσβεστικά οχήματα του ΣΕΔΑ με ομάδα εθελοντών πυροσβεστών και τρία οχήματα της πυροσβεστικής με πυροσβέστες.

Η επιχείρηση κατάσβεσης υπήρξε άμεση και η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα σε λίγα στρέμματα. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε ο δήμαρχος, ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Άνδρου, το ΕΚΑΒ, η αστυνομία και το λιμενικό. Μέσα σε μιάμιση με δύο ώρες πρόλαβαν και η φωτιά έσβησε.Σημειώνουμε ότι στο χωράφι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (απέναντι από το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας) είχε ξανακαεί πριν δύο χρόνια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από τον κόσμο να μην παρκάρει τα αυτοκίνητα σε στενά σημεία στη Χώρα, στο Νειμποριό και κυριότερα στη στροφή του Ναυτικού Ομίλου στο Νειμποριό γιατί τα μεγάλα οχήματα της πυροσβεστικής και η υδροφόρα του δήμου είχαν δυσκολία στο πέρασμά τους. Επισημαίνεται ότι οι ίδιοι οι οποίοι παρκάρουν με αυτό τον τρόπο σε άλλη περίπτωση θα διαμαρτύρονται για πιθανή αργοπορία της πυροσβεστικής.

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet