Με τζαζ-πάρτυ ξεκίνησε η Λέσχη Ανδρίων...

 Μετά από χρόνια αδράνειας η ιστορική Λέσχη Ανδρίων με ένα νέο συμβούλιο ξεκίνησε χτες με ένα τζαζ-πάρτυ τη νέα δραστηριότητα της. Ουσιαστικά μια τέτοια ανοιχτή εκδήλωση μάλλον θα είχε κάτι δεκαετίες να γίνει. Αν είχε κιόλας γίνει; Άρα ήταν μια πρώτη θετική προσπάθεια. Το ότι μαζεύτηκε και αρκετός κόσμος - ιδίως μέσα στον Αύγουστο που οι ντόποιοι δεν μπορούν - είναι κι αυτό μια επιπλέον θετική αποτίμηση. Το ότι πολλοί ήταν ανδριώτες της Αθήνας σηματοδοτεί την πρώτη δυσκολία της νέας αρχής. Η Λέσχη έχει σημασία να αποτελέσει άξονα αναφοράς ολοχρονίς για τους κατοίκους της Άνδρου. Και βέβαια το καλοκαίρι να ανθίζει. Στη φωτογραφία το χτεσινό πάρτυ στο ευρύχωρο πεζοδρόμιο μπροστά στη Λέσχη στο φόρτε του (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Για να γίνει "στέκι" η Λέσχη πρέπει να "απλώσει" ολοχρονίς τις δραστηριότητες της. Έτσι θα γίνει "στέκι" ακόμα και για έναν καφέ όπως πχ το διπλανό καφενείο του Τέλη. Γιατί μόνο με ορθάνοιχτες πόρτες και ανοιχτούς ανθρώπους θα αποτελέσει φιλόξενο χώρο για όλους. Πρέπει το συμβούλιο και όσοι άλλοι πλαισιώσουν την προσπάθεια να γίνουν κοινωνοί ενός νέου ανοικτού πνεύματος πέρα από 2-3 στερεότυπες παραδοσιακές παρέες. Στη φωτογραφία το τζαζ συγκρότημα που έπαιξε ομορφαίνοντας την βραδιά και δίνοντας ένα νέο αέρα στην αρχική προσπάθεια (φωτ. Εν Άνδρω).

 Άλλη μια φωτογραφία με τον κόσμο να έχει πάρει ένα κέρασμα που προσέφερε το ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Λάσκαρη (που είναι και στο συμβούλιο) και με το συγκρότημα εξ Αθηνών που φιλοξένησε στα ενοικιαζόμενα στο Νειμποριό ο Παντελής Στυλιανός που είναι και αυτός στο νέο συμβούλιο (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Ο νέος πρόεδρος, ο Δημήτρης Κοκκίνης, ευχαρίστησε εγκάρδια όσους προσήλθαν και μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα στο μουσικό διάλειμμα της βραδιάς (φωτ. Εν Άνδρω).

 Αποχωρώντας καθήσαμε κάπου στην Αγορά για αρκετή ώρα με τον Γιάννη Ξανθό (κι αυτός μέλος του νέου συμβουλίου) για τα σχέδια και τις δραστηριότητες της Λέσχης στη νέα περίοδο της. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έβαλε όλες τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες του εγχειρήματος. Από την μεριά μας ως "Εν Άνδρω" ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα περίοδο για την ιστορική Λέσχη Ανδρίων που πλέον έχει ως αναφορά το ιστορικό αρχοντικό του Κλγροδοτήματος Εμπειρίκου στην Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet