Το νερό στο Μπατσί

Το πρόβλημα με το σκληρό νερό των γεωτρήσεων στο Μπατσί γνωστό. Τα άλατα όπου η ροή είναι μικρή κατακαθίζουν και βουλώνουν τις σωλήνες. Και θέλουν κάθε τόσο συντήρηση ή αλλαγή σωλήνων. Εφέτος ο αντιδήμαρχος ξεκίνησε νωρίς και σωστά τις αλλαγές των σωλήνων. Το Εν Άνδρω στις 3/6/18 είχε γράψει αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα. Στη φωτογραφία η νέα σωλήνωση (φωτ. Εν Άνδρω). 

Θυμάμαι από την εποχή του  ‘50 και του  ‘60  το πρόβλημα με το πόσιμο νερό στο Μπατσί. Δυο φορές την ημέρα έπρεπε να πηγαίνω με την στάμνα στην βρύση για νερό. Κάποιοι αργότερα λέγανε πόσο γραφικά ήταν τότε… Να μου το που ‘νε εμένα πόσο γραφικά ήταν που καβάλαγα τις στάμνες.

Γυρισα στο Μπατσί αργότερα το 1985 με κοινοτάρχη τον αείμνηστο Πισκοπάνη. Νερό υπήρχε παντού, αλλά τον Αύγουστο υπήρχε πάντα πρόβλημα.

Κάποιοι δεν πίστευαν για τα άλατα. Κάποιοι αντέδρασαν για το ρεπορτάζ. Όμως τα κομμάτια από πέτρες στις σωλήνες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Εφέτος έγινε σωστά η συντήρηση. Όμως πρέπει να λαμβάνεται συνεχώς πρόνοια ή να βρεθεί λύση με το "σκληρό" νερό. Στη φωτογραφία οι πέτρες από τα άλατα στις σωληνώσεις (φωτ. Εν Άνδρω).

Κάποιες ημέρες δεν είχαμε νερό. Τα προβλήματα με τους τουρίστες τεράστια και οι βλαστήμιες άφθονες. Αυτό συνέχισε κάθε χρόνο για περισσότερες  ή  λιγότερες ημέρες μέχρι το  1918. Φέτος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ δεν υπήρξε καμία ημέρα χωρίς νερό.

Τι έγινε;  Βροχές δεν είχαμε, ο αντιδήμαρχος έτρεχε όλη ημέρα και υποσχόταν για λύση, αλλά κανείς δεν τον πίστευε,  ο Δήμαρχος είναι ο ίδιος,  νέες γεωτρήσεις δεν έγιναν.

Τι έγινε λοιπόν;

Τέλος πάντων το αποτέλεσμα μετράει.  Μπράβο αντιδήμαρχε και σε ευχαριστούμε Δήμαρχε.

                                                      Γιάννης   Κατσιλίβας

                           Γραμματέας Σωματείου Τουριστικών Επαγγελματιών

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet