“False alarm”… ή συναγερμός για φωτιά στο Στενό…

Φωτογραφία από την σημερινή φωτιά στο Στενό της Άνδρου. Αν δεν υπήρχαν τα "drone" κανείς δεν θα την έπαιρνε είδηση. Και αν εξελισσόταν θα ήταν αργά... 

Θα μπορούσε να είναι λάθος συναγερμός για την φωτιά που ανιχνεύτηκε σήμερα πρωί στο Στενό της Άνδρου. Ήταν και δεν ήταν. Φωτιά υπήρξε, αλλά έσβησε πριν πάει η πυροσβεστική. Αλλά όταν καείς στον χυλό (Μάτι) φυσάς και το γιαούρτι (Στενό). Αυτό έχει πάθει η πυροσβεστική. Ευτυχώς που τουλάχιστον όταν έφυγαν οι απίστευτοι προηγούμενοι οι επόμενοι τα πάνε καλύτερα.

Αναλυτικά, τα αεροπλάνα που πετάνε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου κατοπτεύουν συνάμα και την περιοχή. Κάποιο είδε φωτιά σε αρκετά στρέμματα στο Στενό της Άνδρου. Ειδοποίησε το αρχηγείο της πυροσβεστικής και αυτό την πυροσβεστική Άνδρου.

Η πυροσβεστική είχε βγάλει περίπολο με επικεφαλής τον υποδιοικητή του Κλιμακίου Δημήτρη Πρινιωτάκη. Με δύο αυτοκίνητα και 4 άνδρες έφτασε - μετά από αρκετή ώρα λόγω απόστασης - στον χώρο της φωτιάς.

Διαπίστωσε πως η φωτιά είχε σβήσει. Κάποιος βοσκός την είχε βάλει περιμένοντας τις φθινοπωρινές βροχές για να βγει πράσινο χορτάρι για τα ζώα του. Κάτι απαγορευμένο. Αλλά έτσι καίγεται χρόνια η Άνδρος. Έβαλε, λοιπόν, την φωτιά και έφυγε. Η φωτιά ευτυχώς έσβησε μόνη της μετά από λίγη ώρα καίγοντας 2-3 στρέμματα. Όταν έφτασε στον χώρο η πυροσβεστική βρήκε τις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Γράφουμε το περιστατικό για δύο λόγους. Πρώτον να επισημάνουμε πως άρχισε κάτι να κινείται στον χώρο της πυρόσβεσης μετά την αποπομπή των «αλάνθαστων»! Και δεύτερον τα αεροπλάνα ειδοποιούν και για φωτιές και στέλνουν και άλλες λεπτομέρειες κάτι που βοηθά την πυροσβεστική και δρα αποτρεπτικά για όσους σκέφτονται να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet