SOS - Κίνδυνος για τους διερχόμενους: πέφτει ο πύργος Καΐρη στη Μεσσαριά

O ιστορικός πύργος Καΐρη στην Μεσαριά. Εγκαταλειμμένος εδώ και δεκαετίες στην φθορά του χρόνου και στην αδιαφορία του κόσμου (φωτ. Εν Άνδρω).

Αν για τον πύργο Μπίστη κάποιοι - έστω και λίγοι ενδιαφέρθηκαν αρκετές φορές χωρίς να γίνει τίποτα βεβαίως - για τον πύργο Καΐρη στην Μεσαριά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς! Και πέφτει χρόνια τώρα. Μόνο που τώρα πέφτουν κομμάτια του στον δρόμο. Και κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για να μην σκοτωθεί κανείς - Εν Άνδρω.

Ο αναγνώστης μας Stratis Dimitris έστειλε μια σειρά SOS και μαζί τους μια σειρά φωτογραφίες. Φωτογραφία πρώτη: ο πύργος από την μεριά του δρόμου. Κάθε πτώση αντικειμένου πάει κατ' ευθείαν στον δρόμο και σε ότι περνά από κάτω: αυτοκίνητο, άνθρωπος κλπ.

Από τον αναγνώστη μας Dimitris Stratis λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα και μερικές φωτογραφίες της σημερινής κατάστασης και των κινδύνων που υπάρχουν:

"SOS SOS SOS Στο κεντρικό δρόμο χώρας Γαυρίου (Μεσαριά πύργος Καΐρη-Παρόδου) όπου καθημερινά περνάει κόσμος παιδιά και όλα τα μέσα προσοχή γιατί τα υλικά του κτίσματος είναι ετοιμόρροπα. Ελπίζουμε να βρεθεί ένας υπεύθυνος και να φροντίσει για να μην έχουμε ατύχημα. (Στην προηγούμενη κακοκαιρία έπεσαν κεραμίδια και ξύλα)..."

Φωτογραφία δεύτερη: όλα ετοιμόρροπα στην πρόσοψη προς τον δρόμο.

Φωτογραφία τρίτη: κι όταν λέμε ετοιμόρροπα χειρότερα δεν γίνεται. Άρα πρέπει κάτι να γίνει από τον Δήμο Άνδρου πριν θρηνήσουμε θύματα...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πέφτει το Ξένια...Πέφτει ο πύργος Καιρη ...έπεσε η χωματερή...επεσε κ η κίνηση φετος ...Όλα λοιπόν κινούνται "ανοδικά" αλλα απο την αναποδη σε αυτό τον τόπο...Και μη χειρότερα λοιπον αλλα και μακρια από τα ...κεφάλια μας !

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι αόριστες πληροφορίες και τα παράπονα δεν βοηθούν σε τίποτε. Αρκετά δημοσιεύματα έχουν βγει τον τελευταίο καιρό για την κατάσταση του Πύργου, χωρίς όμως συγκεκριμένες πληροφορίες. Οι γενικές τοποθετήσεις τύπου "τι κρίμα, πόσο λυπηρό είναι, κ.λπ." δεν οδηγούν προς την κατεύθυνση επίλυσης. Ο τοπικός σύλλογος γνωρίζει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Πύργου; Έχει προσπαθήσει να έλθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Που ζουν; Το Ελληνικό Κράτος πως θα επέμβει και ιδιωτική γη; Το Επίσημο κράτος όμως μπορεί να επισύρει ευθύνες στους ιδιοκτήτες του κτιρίου....και πάει λέγοντας. Ας ενημερώσουν συγκεκριμένα είτε ο τοπικός σύλλογος είτε ο φορέας που είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιον ανήκει σήμερα αυτός ο πύργος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Πύργος Καϊρη έχει ιδιοκτήτες και επιβάλλεται κάποιος να τους φέρει προ των ευθυνών τους! Δήμος-Πολεοδομία-Αστυνομία.....ας είναι όποιος θέλει αρκεί να προλάβουμε πριν έχουμε κανένα δυστύχημα!
Καταρρέει το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο, κοτέτσι, χώρο ανεξέλεγκτης καύσης κάθε είδους σκουπιδιών! Κατά τα άλλα είναι χαρακτηρισμένος διατηρητέος!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαργαρίτα μην ποντάρεις στο Δήμαρχο διότι είναι αλλού... Πόνταρε στον Λοτσάρη καλύτερα- Περιφέρεια. Προεκλογική περίοδο διανύουμε...άντε να δούμε ποις είναι πιο αποτελεσματικός!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν από πολλά χρόνια και εγώ είχα μιλήσει και είχα ζητήσει από τους τότε αρμόδιους να κάνουν κάτι γι΄αυτο το ετοιμόρροπο από τότε κτίριο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οταν, ό μη γένοιτο συμβεί το απευκταίο να έχουμε ανθρώπινα θύματα, τότε όλοι θα μιλούν για ¨θεομηνία" και για "Βιβλική καταστροφή", γιατί στην Ελλάδα οταν πνίγεται κόσμος από τα μπαζωμένα ρέμματα και τους μπαζωμένους χειμάρρους φταίει ο Θεός και η "Θεομηνία του", ( Βλέπε λεκανοπέδιο Αττικής οπου οι ποταμοί Κηφισός και Ιλισός και οι παραπόταμοι είναι όλοι με σμικρυμένη κοίτη και υπόγειοποιημένοι.) και επίσης οταν καιγονται εκατόμβες ανθρώπων πάλι φταίει ο Θεός γιατ ίπάλι έγινε "Θεομηνία". Και όταν πέσουν τα αετώματα του ετοιμόρροπου πύργου του Παρόδου ( Καίρη) στη Μεσαριά και πλακώσουν κάποιο λεοφωρείο και έχουμε ό μή γένοιτο δεκάδες νεκρούς πάλι "Θεομηνία" θα είναι.Αυτή είναι η Ελληνική Γραμμή οταν έχουμε θανάσιμα ατυχήματα από την αδιαφορία μας για τους κανόνες ασφαλείας, για όλα η αιτία είναι "τα ακραία καιρικά φαινόμενα"

This comment was minimized by the moderator on the site

επιβάλλεται η έναρξη της διαδικασίας επικινδυνότητας από την Πολεοδομία. επίσης πρέπει άμεσα ο Δήμος να λάβει μέτρα προστασίας!