Αποκαλυπτήρια προτομής ευεργέτου Παλαιόπολης

Του Αλέξανδρου Μαρκουΐζου

Μητρόπολη Σύρου & Άνδρου

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, της ιστορικής, πάλαι ποτέ, πρωτεύουσας της Άνδρου, Παλαιόπολης, με τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και τα θεμέλια τρίκλιτης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε Μνημόσυνο του αείμνηστου της Εκκλησίας και της Ενορίας, ευεργέτου  Αλεξάνδρου Ζρέκ…

 

…Αναφέρθηκε, επίσης, στη ζωή και την προσφορά του αείμνηστου Ευεργέτου Αλεξάνδρου Ζρέκ, οποίος εκ βάθρων ανακαίνισε, εξωράισε, αγιογράφησε και με μαρμάρινα καλλιτεχνήματα περιεκόσμησε, και ευχαρίστησε την παρισταμένη ομόζυγό του, κα Αικατερίνη Δερτούζου - Ζρέκ, θυγατέρα κληρικού διακονήσαντος στην Άνδρο, η οποία συνεχίζει την ευεργετική παρακαταθήκη του αοιδίμου συζύγου της.


   Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μαζί με την κα Αικατερίνη Ζρέκ τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Ευεργέτου Αλεξάνδρου Ζρέκ, την οποία φιλοτέχνησε ο Γλύπτης κ. Νικόλαος Γεωργίου.


   Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λάσκαρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Παλαιοπόλεως κ. Δημ. Μουστάκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου κ. Κων. Πετρίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι σχεδόν οι Παλαιοπολιανοί.


   Κατά την τελετή, ομίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Παλαιοπολιανών  κ. Βασίλειος Περτέσης, ο οποίος με συγκινητικούς λόγους αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου Ευεργέτου της Ενορίας και της Άνδρου και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων την ομόζυγό του για τις ευεργεσίες τους.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή υπάρχει τούτος ο διασημότατος ΣΡΕΚ (https://www.imdb.com/title/tt0126029/) ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον αείμνηστο ευεργέτη ΖΡΕΚ και για αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλείσθε να επανορθώσετε το όνομα του ευεργέτη ΖΡΕΚ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έτσι το έγραψε ο κ. Α. Μαρκουΐζος. Αν το σωστό είναι αυτό που λέτε να το διορθώσουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro