ΣΥΝΕΤΙ: όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια…

Μετά  από την εξαφάνιση του νερού από το Συνετί, πριν από ένα χρόνο, εφέτος εξαφανίστηκαν όλες οι γάτες από το χωριό μας. Αυτή τη φορά κάποιος ασυνείδητος έβαλε ποντικοφάρμακο, κρυφά, σε διάφορα μέρη του χωριού με αποτέλεσμα να εξολοθρευθούν σχεδόν όλες οι γάτες του χωριού!

Πρόκειται σίγουρα για άτομο με νοσηρό μυαλό που χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό συμβαίνει συχνά στο Συνετί. Αποτέλεσμα όλων αυτών των θανατώσεων των γατιών να αυξηθούν τα ποντίκια και στο τέλος να εισέλθουν ποντίκια σε δύο σπίτια κατοίκων του χωριού και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές…

Οι κάτοικοι  του χωριού γράφουμε στο Εν Άνδρω και καταγγέλλουμε δημόσια το γεγονός. Ζητάμε βοήθεια από τους αρμόδιους και θα απευθυνθούμε και σε φιλοζωικές οργανώσεις  υπενθυμίζοντας ρητά και με σαφήνεια  τον νόμο (4039/2012 ΦΕΚ Α-15/02.02.2012) «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» προβλέπει για:

  • Παράνομη εμπορία ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και πρόστιμο 5.000-15.000 ευρώ
  • Κακοποίηση ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και 5.000-15.000 ευρώ πρόστιμο
  • Κλοπή ζώου: φυλάκιση 6 μήνες και 3.000 ευρώ πρόστιμο

Ο νοών νοείτω

Γιώργος Καλογρίδης

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε ολόκληρο το νησί έχουν δημιουργήσει σοβαρό προβλημα στον πληθυσμό των γατών από την μια οι ψυχανώμαλοι με το ποντικοφάρμακο και από την άλλη οι ψευτοφιλόζωοι με τις -με το αζημιωτο ελέω επιδοτήσεων- στειρώσεις. Έχουμε πια σοβαρή διατάραξη του οικοσυστήματος του νησιού και λόγω αυτού θα πρέπει άμεσα να αναλάβουμε κάθε είδους νόμιμες δράσεις εναντίον αυτών των εγκληματιών!
Μέχρι νεωτέρας αποτελούμε τον παράδεισο του Ρατατούη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για ονομα του Θεου πια. Δεν μπορω να διαβαζω κ να βλεπω τετοια ξεφτυλικια. Καμια λογικη,κανενα επιπεδο,καμια επιγνωση. Αμορφωτα ανθρωπακια ειστε με κακια κ αφθονη ηλιθιοτητα. Να σας φανε ζωντανους τα ποντικια τωρα που εξαφανισατε ολες τις γατες. Το καλοκαιρι να σας δω με τα φιδια τι ωραια που θα τα περασετε. Ο καθενας πορευεται με τις επιλογες του κ αυτο που του αξιζει αυτο θα παρει σε αυτη τη ζωη. Κ μετα σας φταιει που δεν εχετε τουρισμο κ δεν φτιαχνουν το λιμανι και και και....δεν σας αξιζει ρε να εχετε τιποτα τελικα. Αξιοι της μοιρας σας ειστε. Κριμα για το νησι μονο που κουβαλαει τετοια ιστορια η οποια χανεται κ για καποιους απο τους κατοικους που ακομα το πονανε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς έχουμε τέτοια περιστατικά και στο Μπατσι, είναι αρρώστα μυαλά