Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα του Γέροντα Ευδόκιμου

Αγαπητά μου παιδιά.

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων έφτασε. Και έφτασε μέσα σε έναν λαμπρό καιρό μιας και κυριαρχούν πρώιμες Αλκυονίδες μέρες. Αυτό δίνει μια μεγάλη ευκαιρία σε όλους σας να βρεθείτε τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, στο μοναστήρι μας να συνεορτάσουμε τα Χριστούγεννα.

Να σας θυμίσω πως στην Πανάχραντο αναβιώσαμε εδώ και 20 χρόνια το παλιό χριστουγεννιάτικο μοναστηριακό και ανδριώτικο έθιμο: το έθιμο του κοκορόζουμου. Το έθιμο έχει να κάνει με την μακρά νηστεία που τηρούνταν τα παλαιότερα χρόνια στην Άνδρο και στα μοναστήρια.

Έτσι λοιπόν κι εφέτος - όπως κάθε χρόνο - θα προσφέρουμε σε όλους τους εκκλησιαζόμενους μετά την λειτουργία των Χριστουγέννων στην τράπεζα του μοναστηριού κοκορόζουμο με κοτόπουλο, σαλάτα, τυρί και κρασί.

Επί πολλά χρόνια - ήταν κάτι σαν έθιμο - τα κοτόπουλα τα πρόσφερε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γλυνός. Εφέτος ο ευεργέτης του μοναστηρίου μας δεν είναι πια ανάμεσα μας. Όμως εμείς δεν ξεχνάμε: τον θυμόμαστε και τον μνημονεύουμε με αγάπη.

Εφέτος συνέδραμαν το τραπέζι του μοναστηριού μας με κοτόπουλα εξ ημισείας η Μαρία Λεφάκη - Γλυνού και δύο δωρητές από Χώρα και Υψηλού. Επίσης στην προετοιμασία και οργάνωση του τραπεζιού συνδράμουν εθελοντές από όλη την Άνδρο. Άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα έρχονται στο μοναστήρι μας εκατοντάδες Ανδριώτες από όλο το νησί.

Αγπητά μου παιδιά,

Σας περιμένω όλους όσους μπορείτε να έρθετε στο μοναστήρι μας την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018 να συνεορτάσουμε το πρωινό των Χριστουγέννων – όπως κάθε χρόνο - στο μοναστήρι της Παναχράντου.

Ο Ηγούμενος της Μονής Παναχράντου

Ευδόκιμος Φραγκουλάκης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανορθόγραφη η απάντηση του Εν Ανδρω στο σχόλιο του επισκέπτη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε. Αν αυτό καταλάβατε τότε διορθώστε εσείς το τυπογραφικό λάθος του ν που παρεισέφρησε στην λέξη....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απο το Ευαγγέλιο της Αγάπης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
«ἐπείνασα γάρ καί ἐδώκατε μοί φαγεῖν, ἐδίψησα καί ἐποτίσατε μέ, ξένος ἤμην καί συνηγάγετε μέ, γυμνός καί περιεβάλετε μέ, ἠσθένησα καί ἐπεσκέψασθε μέ, ἐν φυλακή ἤμην καί ἤλθατε πρός μέ. ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἐνί τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοί ἐποιήσατε»
Στους ενδεείς και εμπερίστατους αδελφούς μας, στις χήρες, τα ορφανά και τους χειμαζόμενους από την κρίση γέροντες και τους ανέργους συμπατριώτες μας πιστεύουμε πρωτευόντως να προσφέρεται η τράπεζα της αγάπης και όχι στους άθεους πανηγυριώτες της προσκολλήσεως και του χαβαλέ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Και πως μπορεί κανείς να κρίνει τους άθεους από τους ένθεους που πάνε στην εκκλησία ανήμερα τα Χριστούγεννα; Με ερωτηματολόγιο; Από την φάτσα; Από τις άδηλες προθέσεις; Πως;
Μόνο ο Θεός ξέρει...
Ας αφήσουμε λοιπόν αγαπητέ "τα του Θεού τω Θεώ"...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro