Προσάραξε μικρό δεξαμενόπλοιο τη νύχτα στο Γαύριο!!!

 

Φωτογραφία από το συμβάν (φωτ. Α.Δ. για εν Άνδρω)

Στις 12:10 μετά τα μεσάνυχτα 16/3/2019 ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Άνδρου πως το μικρό δεξαμενόπλοιο «Αγ. Γεώργιος» που φέρνει καύσιμα στην Άνδρο προσάραξε στην βραχονησίδα Ρόζα έξω από το Γαύριο.

Φωτογραφία από το συμβάν (φωτ. Π.Κ. για Εν Άνδρω)..

Το λιμεναρχείο έφτασε πολύ γρήγορα με το πλωτό και έβαλε φράγματα για κάθε ενδεχόμενο. Το πρωί που έγινε έλεγχος διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων. ‘Έχουν ήδη ειδοποιηθεί τα καταφθάνοντα στο λιμάνι πρωινά πλοία να προσέχουν.

Φωτογραφίες από το συμβάν (φωτ. Π.Κ. για Εν Άνδρω)

Το ατύχημα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκλήθηκε από απροσεξία μιας και ο καιρός ήταν καλός. Το πλοίο έχει ένα μικρό ρήγμα (10 εκατοστά) στο δεξί μέρος της πλώρης του. Η εταιρεία του είναι σε συνεννόηση με ρυμουλκό να το αποκολλήσει από τον βράχο και να το ρυμουλκήσει για επισκευή.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακολουθώ το συμβάν από τη πρώτη στιγμή ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον λιμενάρχη Άνδρου και στο προσωπικό του ιδιαίτερα στους λιμενικούς του σκάφους της καταδίωξης του λιμεναρχείου οι οποίοι ενήργησαν αστραπιαία και όλη νύχτα υπερέβαλαν τον εαυτό τους κουβαλώντας φράγματα και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν την πιθανή καταστροφή σαν αυτή του Αγία Ζώνη στον Πειραιά.
Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στους πολίτες και τον ψαρά με το σκάφος του ,που δεν κοιμήθηκαν εκείνο το βράδυ και που με τα μηχανήματά τους ξενύχτησαν για να βοηθήσουν το λιμεναρχείο να φέρει εις πέρας το συμβάν.
Την άλλη μέρα είδα ειδικά εξοπλισμένα πλοιάρια και σκάφη πολλά, από όλη την ακτοφυλακή του λιμενικού των Κυκλάδων να φθάνουν στη περιοχή για να προλάβουν την καταστροφή …συγχαρητήρια λοιπόν σε όλο το λιμενικό σώμα γιατί από ότι φαίνεται είναι από τους λίγους που αξίζουν το μισθό τους.
Συγχαρητήρια και στην εταιρεία που ανέλαβε τη ρυμούλκηση του πλοίου όπου έκανε αυτό που έπρεπε .