ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Καθάρισε η παραλία στο Παραπόρτι

50 εθελοντές καθάρισαν το Παραπόρτι μαζεύοντας 400 κιλά σκουπίδια! Όσα έφερε η θάλασσα, ο άνεμος, αλλά κι εμείς...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο καθαρισμός της παραλίας Παραπόρτι στη Χώρα, μετά το κάλεσμα που απεύθυναν η Λέσχη Ανδρίων, το Λιμεναρχείο Άνδρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και η ομάδα του έργου LIFE Andros Park.

Οι προσκαλώντες φορείς  

Με κέφι και ενθουσιασμό, παρά το κρύο και τον άνεμο, 50 εθελοντές καθάρισαν ολόκληρη την παραλία στο Παραπόρτι. Συνολικά συλλέχθηκαν περισσότερα από 400 κιλά απορριμμάτων!!! Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον υγρότοπο στο Παραπόρτι, για τα πλαστικά στις θάλασσες και τον εθελοντισμό, ενώ τα παιδιά δοκίμασαν τη ρίψη νερού με μάνικες από το πυροσβεστικό όχημα του ΣΕΔΑ.

Μιλάμε για πολύ σκουπίδι. Αρκετά έφερε η χειμωνιάτικη θάλασσα. Αλλά κι αρκετά είχαν αφήσει και οι κατά καιρούς επισκέπτες ή τα έφερε ο αέρας.

Μέρος των πλαστικών απορριμμάτων που συλλέχθηκαν θα χωριστούν σε κατηγορίες από την ομάδα του Δήμου Άνδρου του έργου LIFE, ώστε να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη σύνθεση των απορριμμάτων που καταλήγουν στην παραλία Παραπόρτι. Ακολούθως θα σταλούν για ανακύκλωση, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα απορρίμματα που συλλέχθηκαν.

Εθελοντές όλων των φορέων και όλων των ηλικιών.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη δράση ευελπιστούν ο καθαρισμός αυτός να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς δράσεων για την ανάδειξη και την προστασία των παραλιών της Άνδρου και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων.

Και η αναμνηστική φωτογραφία του τέλους.

Στο τέλος του καθαρισμού υπήρξε κέρασμα για όλους τους συμμετέχοντες από την επιχείρηση «The Rock», που δραστηριοποιείται στην παραλία.

 Άνδρος, 27/3/2019

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα σταλούν για ανακύκλωση, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα απορρίμματα που συλλέχθηκαν ; που ;
μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι του δήμου. θα τα στείλουν εκει που καιγονται και τα υπολοιπα σκουπιδια. ή θα τα θάψουν με χώμα οι μπολτοζες οπως εκαναν παραμονη της 25 Μαρτίου διπλα στα σχολικα συγκροτηματα Γαυριου π προεδρος με την αντιδημαρχο.
Ανακυκλωση οπου βρουν οι ανικανοι

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαγράφηκε ένα μέρος του σχολίου ως προκλητικό...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro