ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019: Πέρασαν σχεδόν όλοι από την Χώρα...

ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!

Αυτές τις μέρες τελικά όλοι πέρασαν από την Χώρα. Επισκέπτες, παραθεριστές, κάτοικοι, εμπορευόμενοι, πολιτευόμενοι. Ιδίως την Μεγάλη Παρασκευή ήταν το αποκορύφωμα. Αλλά και το Μεγάλο Σαββάτο δεν πήγε πίσω. Από τις πολιτικές παρουσίες να σημειώσουμε τους υποψηφίους κατά σειρά που είδαμε το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι που κάναμε μια περατζάδα: τον Δημήτρη Γιαννίση, τον Δημήτρη Λοτσάρη, τον Γιάννη Καπάκη, τον Δημήτρη Τηνιακό, τον Γιάννη Ξανθό. Ήταν η μέρα των πολιτικών επισκέψεων της τελευταίας στιγμής για κάποιους εξ αυτών. Στη φωτογραφία το απομεσήμερο στην Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο Νειμποριό το αδιαχώρητο. Ούτε δεκαπενταύγουστος να ήταν. Εδώ κέντρο αναφοράς οι μουριές του Στυλιανού. Πλάι στο κύμα, με έναν ήλιο στα ουράνια. Και τον Μάριο να χαιρετά την φωτογραφία μας (φωτ. Εν Άνδρω).

Και αυτοκίνητα παντού. Από την στροφή μέχρι του Χαλά το αδιαχώρητο (φωτ. Εν Άνδρω).

Δεν ξεχάσαμε το τουρνουά τένις που αναγγείλαμε την Μεγάλη Δευτέρα. Πήγαμε στις Στενιές και το βρήκαμε σε εξέλιξη. Απτόητοι οι αθλητές από όλη την Άνδρο έπαιζαν ακούραστα (φωτ. Εν Άνδρω).

Πήραμε μερικές φάσεις και κάτσαμε να δούμε μερικές μπαλιές (φωτ. Εν Άνδρω).

Βγάλαμε και τρεις από τους αθλητές που έπαιζαν μαζί με ένα κύπελλο που θα απονεμηθεί την Τρίτη που τελειώνει το τουρνουά. Στη φωτογραφία οι δύο κύριοι είναι από το Γαύριο και ο νεαρός από την Χώρα. Το τουρνουά λαμβάνει χώρα στις Στενιές και συμμετέχουν 15 παίκτες από όλη την Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω). 

ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Από νωρίς κόσμος άρχισε να μαζεύεται στις τρεις εκκλησίες της Χώρας όπου θα γινόταν η περιφορά των τριών Επιταφίων που θα συνέκλιναν γύρω στις 21:15 στην ιστορική κεντρική πλατεία Καΐρη και θα ψέλνονταν αποσπάσματα από τα μοναδικά "εγκώμια" που συγκινούν βαθύτατα όλους αυτή την κορυφαία για την Ορθόδοξη Εκκλησία μέρα. Στο προαύλιο της Θεοσκεπάστου ήδη έχει μαζευτεί κόσμος (φωτ. Εν Άνδρω). 

Μέσα μπορεί να πει κανείς πως είχε κόσμο. Όμως όχι όπως άλλες φορές. Ο κόσμος έρχονταν προσκυνούσε τον Επιτάφιο και αποχωρούσε για το προαύλιο ή την πλατεία. Στην Παναγία πάντως ήταν το αδιαχώρητο. Δεν μπορούσες εύκολα να πλησιάσεις (φωτ. Εν Άνδρω).

Κόσμος πολύς και στον ιστορικό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Εκεί και η μπάντα της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Από όλους ξεχωρίσαμε την οικογένεια του Γιάννη Τηνιακού με τις δύο κόρε του. Και οι τρεις συμμετέχουν στην μπάντα και η κόρη του Αμαλία είναι και μουσικός του συλλόγου. Μια... φιλαρμονική οικογένεια! (φωτ. Εν Άνδρω). 

Μέγα πλήθος στην πλατεία όταν συνέκλιναν και οι τρεις Επιτάφιοι. Το αδιαχώρητο στην πλατεία. Το αδιαχώρητο και στα νεοκλασικά μπαλκόνια γύρω από την πλατεία (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια η Φιλαρμονική που ήρθε συνοδεύοντας τον Επιτάφιο του Αγίου Γεωργίου αποχώρησε συνοδεύοντας τους επιτάφιους της Παναγίας και της Θεοσκεπάστου (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Και κάπου εκεί εντοπίσαμε τη νέα υποψήφια με τον συνδυασμό του Δημήτρη Λοτσάρη την Έφη Καπετάν-Θεολόγου. Μια ιδιαίτερα συμπαθής και χαρούμενη παρουσία, φυσικοθεραπεύτρια στην Άνδρο με σπουδές στην Ελλάδα και στην Αγγλία, που με τον τρόπο της ακολούθησε τα χνάρια του γιατρού πατέρα της Νίκου, που υπήρξε για δεκαετίες ο γιατρός της Άνδρου. Αλλά και ο πολιτικός που με τον τρόπο του άφησε το ίχνος του στην κοινωνία της Άνδρου. Η Έφη, λοιπόν, με την οποία είχαμε μια σύντομη συνομιλία θέλει "να συνεισφέρει σε ότι καλό μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως ποιος το πρότεινε και ποιος διοικεί". Τις εξιστορήσαμε, για λίγο, κάτι από τις πολιτικές κόντρες που είχαμε μια εποχή με τον πατέρα της, αλλά και το πόσο νηφάλια πορεύτηκε στο τέλος και για το πως έσωσε κάποτε δικό μας άνθρωπο και τις ευχηθήκαμε καλή επιτυχία. Η Άνδρος χρειάζεται τους νέους ανθρώπους της (φωτ. Εν Άνδρω).

ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 Μεγάλη Παρασκευή. Μέρα μνήμης. Αναφορά σε αυτούς που αγαπήσαμε και χάθηκαν. Το Θείο Πάθος φτάνει στους αξεπέραστους ύμνους του τέλους. Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Μεσίστιες οι σημαίες της Θεοσκέπαστης πάνω από το αλμυρό Παραπόρτι της Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Επιτάφιος της Παναγίας στη Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Επιτάφιος της Θεοσκέπαστης στη Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Επιτάφιος του Αγίου Γεωργίου στη Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Επιτάφιος στον Ταξιάρχη στο Υψηλού (φωτ. Εν Άνδρω).

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

 Πλήθος κόσμου στην αγορά της Χώρας. Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι (φωτ. Εν Άνδρω).

Πλατεία Καΐρη. Μεγάλη Παρασκευή 2019.

 Ο Θοδωρής Κολυδάς, γνωστός ανδριώτης μετεωρολόγος, στην αγορά της Χώρας. Να λέει χαμογελώντας: "μερικές φορές ο κόσμος τείνει να πιστεύει πως εκτός από την πρόβλεψη του καιρού τον... φτιάχνουμε κιόλας! Όταν κάνουμε μια κακή πρόβλεψη μας λένε πες επιτέλους μια καλή πρόβλεψη. Λες και μπορούμε να φτιάξουμε εμείς τον καιρό!" (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ήμαρτον Θεέ μου! Τι άλλο θα δούμε; Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι, δίπλα στο παγκάρι με τα κεριά η εικόνα του Αγίου Στυλιανού, ένα βάζο με λουλούδια και... φυλλάδια διαφημιστικά του υποψηφίου Χ. Βουραζέρη! Ποιος τα έβαλε εκεί; Άγνωστο. Γνωστό όμως πως ο παπα - Αντώνης έχει αναλάβει αποκλειστικά την προώθηση του συγκεκριμένου υποψηφίου. Κανένα πρόβλημα από εμάς. Η παραταξιοποίηση της εκκλησίας δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι της εκκλησίας! Στην περίπτωση του συγκεκριμένου υποψηφίου και άλλοι λειτουργοί της κάνουν ότι μπορούν για να την προωθήσουν. Λίαν ενδιαφέρουσα εξέλιξη η ενασχόληση των λειτουργών του Υψιστου με την λειτουργία και της τοπικής πολιτικής (φωτ. αναγνώστη που εστάλη στο site).

 Υπάρχουν όμως και άλλοι που πολιτεύονται σε αυτές τις εκλογές με σεμνότητα και αξιοπρέπεια. Στη φωτογραφία ο Γιώργος Παπαδάκης (αριστερά) και ο Γιάννης Πιπεριάς (δεξιά). Ο πρώτος κατεβαίνει με τον Δημήτρη Γιαννίση και ο δεύτερος με τον Θεοδόση Σούσουδη. Και οι δύο είναι σεμνοί και αξιοπρεπείς και μπορούν να προσφέρουν. Χωρίς φανφάρες και ψευδεπίγραφα (φωτ. Εν Άνδρω).

Δύο ακόμα υποψήφιοι που μπορούν να προσφέρουν. Για τον Γιώργο Μαλταμπέ γνωστή η πορεία του και η προσφορά του παλαιότερα στη Βουρκωτή και σήμερα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Τον έχουμε θαυμάσει στον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου σε δύσκολους ρόλους. Τώρα ζητά να του δωθεί και πάλι η ευκαιρία να προσφέρει και σε πολιτικούς ρόλους. Δίπλα του ο Δημήτρης Μαμάης. Χρόνια ασχολείται με την πολιτική συζητώντας, σχολιάζοντας, αναζητώντας. Ήρθε η ώρα να μπει κι αυτός στον στίβο. Καιρός ήταν (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ακόμα και Μεγάλη Παρασκευή ερχόταν κόσμος στο νησί. Εδώ το Θεολόγος κατεβάζει την τελευταία φουρνιά στο Γαύριο. Μόλις 'ομως κατέβαιναν όλοι γραμμή για τα σπίτια τους. Ή, για την ενδοχώρα και τα άλλα κέντρα του νησιού... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και μετά το ταχύπλοο Superrunner. Κόσμος ήρθε, αλλά το Γαύριο δεν είδε πολυ κόσμο στην παραλία του... (φωτ. Εν Άνδρω).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΡΟΧΗ και ΠΡΟΣΕΥΧΗ 

Μεγάλη Πέμπτη κι άρχισε να φτάνει κόσμος στο νησί. Προς το μεσημέρι γέμισε και η αγορά στη Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Γέμισαν και τα ψηφοδέλτια υποψηφίους. Εδώ η Ειρήνη Πανταζή και ο Αντώνης Δαλέζιος που κατεβαίνουν με τον Λοτσάρη στην Χώρα. Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στον χορό των εκλογών. Η Ειρήνη για μια ακόμα φορά, ο Αντώνης ακολουθώντας τα οικογενειακά χνάρια. Στην φωτογραφία με τα μωρά τους (αυτά δεν πρέπει να φαίνονται) στον Νειμποριό (φωτ. Εν Άνδρω).

Να κι ένας παπάς που δεν πολιτεύεται. Ο παπά - Μανώλης από το Συνετί. Ίσως γιατί είναι κρητικός, ίσως γιατί βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Πάντως δεν μπήκε στον χορό των εκλογών όπως ορισμένοι άλλοι που έχουν αναλάβει πολιτικούς ρόλους και μάλιστα προσωπικούς ή και μικροπαραταξιακούς! Σε μερικές περιπτώσεις πια με πρόσωπα και παρατάξεις απασχολούνται ακόμα και υψηλά ιστάμενοι της εκκλησιαστικής κλίμακας! "Ίνα πληρωθεί το ρηθέν διαμοιράσοντο..."  - εν προκειμένω τους ψήφους μας!!!... (φωτ. Εν Άνδρω).

Γιώργος Παπαδάκης κατεβαίνει στην Χώρα! Με τον Γιαννίση! Μετά τον Ανδριακό που έμπλεξε, τώρα μπλέκει και με την πολιτική... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και κάπου εκεί ήρθε και μια ξαφνική ανοιξιάτικη βροχούλα κι όλοι άρχισαν να τρέχουν... (φωτ. Εν Άνδρω).

Οι πιο προνοητικοί είχαν φέρει ομπρέλες! Οι άλλοι βρέχονταν ή έπιασαν τα πεζοδρόμια. Ευτυχώς για λίγο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Όμως το βράδυ ήταν ωραίο. Ωραίο και για τον Γιώργο Σακελάρη που για μια ακόμα φορά κατέρχεται στον πολιτικό στίβο με τον Σουσούδη. Χαλαρός στις εκλογές ο Γιώργος. Δεν πειράζει, λέει, όσοι με ψηφίσουν. Αν το χέρι σας πάει κατά την μεριά του δημάρχου ψηφίστε τον. Τουλάχιστον να υπάρχουν μερικοί που δεν έχουν καβαλήσει καλάμι στο ΔΣ. Γιατί από την απερχόμενη φουρνιά ξέρουμε μερικούς καλαμοκαβαλάρηδες και καλαμοκαβαλάρησες... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και μετά τα 12 Ευαγγέλια. Μ. Πέμπτη και λίγος κόσμος στις εκκλησιές της Άνδρου. Τι να κάνουμε; Είμαστε ένας λαός που θρησκεύεται εξ αποστάσεως! Όλα τα κάνουμε εξ αποστάσεως εδώ και χρόνια... (φωτ. Εν Άνδρω).

Και παπά - Μιχάλης: από το Μπατσί στην Θεοσκέπαστη. Εκπρόσωπος με τον τρόπο του όλης της Άνδρου! Και της Υδρούσας και της Χώρας... Και επιπλέον ενεργός πολίτης. Αυτός αναφέρετε μόνο στα μεγάλα και στα εθνικά θέματα. Τα τρέχοντα μικροπαραταξιακά τα έχει αφήσει για άλλους... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μ. Πέμπτη βράδυ. Τουλάχιστον αρκετοί μόνιμοι και μερικοί επισκέπτες πήγαν μέχρι τις φωτισμένες εκκλησιές που καρτερούσαν μες' τη νύχτα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Μπορεί οι εκκλησίες να ήταν μισοάδειες, αλλά ο Πλάτανος ήταν φουλ. Κυρίως από νέους. Ήρθαν και βγήκαν. Μια νεανική εικόνα της Άνδρου που θα θέλαμε, αλλά συχνά δεν έχουμε. Μια φωτογραφία για να την θυμόμαστε λοιπόν (φωτ. Εν Άνδρω). 

ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ

Ανοίξανε και σας περιμένουνε. Στο Νειμποριό ο Στυλιανός. Μπορεί ο καιρός να τα έχει στυλώσει λίγο με τους νοτιάδες, αλλά ήρθαν οι πρώτοι του Πάσχα και παρά την μουντάδα της Μ. Τετάρτης βγήκαν στο ξάγναντο και στην παραλία οι πρώτοι τολμηροί (φωτ. Εν Άνδρω).

Ολάνθιστο το ανθοπωλείο. Πιο ανθισμένο δεν γίνεται. Γωνιά ξεχωριστή (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και τα τσουρέκια με τον Δημήτρη Λάσκαρη. Αφράτα και μυρωδάτα. Σπάνε μύτες. Κι ο Λάσκαρης σπάει το κοντέρ. Μακράν πρώτος στις μετρήσεις για Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γ. Χατζημάρκο που κι αυτός είναι πρώτος. Αν βγουν και οι δύο - όπως προβλέπεται - θα έχουμε τον Λάσκαρη έπαρχο Άνδρου. Η πολύχρονη παρουσία και των δύο τους δίνει αβάντα έναντι άλλων που εμφανίζονται προεκλογικά μόνο. Τι τα θες οι εκλογές κρίνονται στην περίπτωση τους στην παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήρθε κόσμος. Κι σταδιακά έρχεται κι άλλος. Άρχισαν οι βόλτες στην κεντρική αναφορά της Άνδρου που είναι η αγορά της Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

Πέρασε ο κόσμος την Καμάρα κι έφτασε κάτω από αυτήν. Κάτι γίνεται πια (φωτ. Εν Άνδρω).

Και ο κλασικός Πλάτανος κέντρο αναφοράς στην βόλτα της Χώρας. Από την Θεοσκέπαστη μέχρι σήμερα με σταθερή πελατεία. Είναι το στέκι βλέπεις... (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλά και κάτι γίνεται πολιτικά. Ιδίως όταν ο Δημήτρης Μαμάης μετά από δισταγμούς αποφάσισε και κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Χώρα με τον Λοτσάρη. Κάποτε έπρεπε να κάνει το βήμα κι αυτός (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ανοιχτό όλο το χειμώνα και το Νίκη. Ανοιχτό και το Πάσχα. Η Σοφία κέρβερος όλο τον χρόνο (φωτ. Εν Άνδρω).

Και το πιο παραδοσιακό μαγαζί της αγοράς. Λες και ο χρόνος σταμάτησε δεκαετίες πριν. Μόνο η ιδιοκτήτρια με το μοντέρνο ντύσιμο διαφέρει με το ντεκόρ (φωτ. Εν Άνδρω).

Τέλος και παραδοσιακοί πελάτες στο Le Strada της αγοράς. Ήρθαν για Πάσχα κι αυτοί (φωτ. Εν Άνδρω).

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  

Οι εκκλησιές τα επίκεντρα του εορτασμού λόγω των ημερών. Οι πολιτικοί στο επίκεντρο των ημερών λόγω των εκλογών. Το Πάσχα, λοιπόν, είναι "προ των πυλών" - κατά την λατινική έκφραση. Ο καιρός παίζει κρυφτούλι - μια συννεφιάζει, μια καλοκαιριάζει. Το θείον δράμα κορυφώνεται. Το πολιτικό παίγνιο κορυφώνεται κι αυτό. Εκλογές "προ των πυλών" - τον άλλο μήνα. Ο κόσμος σιγά - σιγά αυξάνει στην Άνδρο. Στην φωτογραφία η Θεοσκέπαστη, το επίκεντρο του εορτασμού της Άνδρου την βραδιά της Ανάστασης με το ετήσιο "φεστιβάλ πυροτεχνημάτων". Να είναι κι εφέτος εξίσου εντυπωσιακό (φωτ. Εν Άνδρω).

Πέρσι ήταν το πρώτο Πάσχα εδώ και πολλά χρόνια στην πλατεία Καΐρη, πάντα σημείο αναφοράς της Άνδρου εδώ και δύο αιώνες, που δεν υπήρχε ο θρυλικός πλάτανος. Μόνο ένα ξερό κουφάρι του κάποτε  αειθαλούς δέντρου. Ευτυχώς όμως χάρη στην χορηγία Γ. Καμπάνη στη θέση του μπήκε ένα νέο πλατάνι που με τον ερχομό της άνοιξης άρχισε να πρασινίζει. Συγχρόνως άρχισε ο κόσμος τριγύρω του να απλώνει. Μύρισε πια Πάσχα (φωτ. Εν Άνδρω).

Κι εκεί που δεν τον περίμεναν νάτος και ο Δ. Γιαννίσης. Κι εκεί που οι Σοτσούδης και Μπάλλας μέτραγαν πόσους θα πάρει καθένας τους από την "πολιτική προίκα" του πρώην δημάρχου στην στην Χώρα ο Γιαννίσης συμπληρώνει συνδυασμό όπως μας είπε. Με νέα παιδιά. Εδώ με έναν εκ των νέων υποψηφίων του τον Γιάννη Κοτρωνάκη και την παρέα του. Στριμώχνονται λοιπόν τα πράγματα στην περιοχή του πρώην Δήμου Άνδρου. Κάτι που σίγουρα δεν περίμεναν οι συνυποψήφιοι του στην Χώρα μιας και ο πρώην δήμαρχος έχει ερείσματα στην περιοχή... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Υπάρχει όμως και πολιτικός πολιτισμός ακόμα στο νησί. Δεν είναι όλοι σαν τον δήμαρχο Σουσούδη που κάθε Πάσχα βγάζει επί 4ετία προσωπικές ανακοινώσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων θυμίζοντας πως η Μεγαλοβδομάδα γι' αυτόν είναι μέρες προσωπικών εμπαθών πολιτικών αντιπαραθέσεων. Σε αντίθεση με τον σκιαμαχούντα με ανεμόμυλους δήμαρχο οι δύο υποψήφιοι της φωτογραφίας, η κ. Κροκοδείλου υποψηφία σύμβουλος με τον Λότσαρη για τον Δήμο και ο κ. Ίσσαρης υποψήφιος σύμβουλος με τον Μ. Γλυνό για την Περιφέρεια, τα λένε μια χαρά (φωτ. Εν Άνδρω).

Και ο Άγιος Νικόλαος στο Γαύριο. Επίκεντρο του τοπικού εορτασμού των ημερών του Πάσχα στο Γαύριο. Κι από κάτω η παραλία επίκεντρο των πολιτικών ζυμώσεων της περιοχής που αναζητά λύσεις στα προβλήματα της κι όχι στα προβλήματα των "παραγόντων" της. Εδώ ο λόγος για τον πολυπράγμονα γιατρό Α. Βόσσος που όπως μάθαμε αρχικά παρότρυνε τον Γιαννίση να κατέβει στις εκλογές πριν τον εγκαταλείψει και γυρίσει "τα πίσω μπρος" μετά μια άσκοπη τετραετία... "έτσι χωρίς πρόγραμμα". Τύφλα νάχει ο Τσίπρας... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια φωτογραφία, μια ιστορία. Ο καπετάν Κώστας Τζώρτζης 40 χρόνια καπετάνιος, 40 χρόνια πηγαινοέφερνε κόσμο στο νησί μας. Και τώρα αρχικαπετάνιος στην ανδριώτικη ακτοπλοϊκή των αδελφών Στεφάνου. Κατεβαίνει κι αυτός υποψήφιος με τον Λοτσάρη στον Δήμο Άνδρου. Ποιος ξέρει καλύτερα τα ζητήματα του λιμανιού του Γαυρίου; Η πείρα του μοναδική για το Λιμενικό Ταμείο. Σκεφτείτε τον όταν ανεβοκαταβαίνετε στα καράβια στο Γαύριο. Εδώ με τον Γιώργο Στεφάνου στους λουκουμάδες του Γαυρίου (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΝΙΕΣ 

Από το περσινό πασχαλιάτικο τουρνουά τέννις στις Στενιές (φωτ. Εν Άνδρω).

 Καθιερώθηκε το πασχαλινό τουρνουά τέννις στι Στενιές από τον τοπικό σύλλογο Bibiana Sports Club και τον τοπικό σύλλογο πολιτιστικό Πεντάβρυση. Ιδού και η εφετινή ανακοίνωση τους για το τουρνουά που αρχίζει Μ. Τετάρτη. Κι όσοι πιστοί προσέλθετε... 

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ... ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! ΣΤΟ ΝΕΙΜΠΟΡΙΟ...

 Ο γνωστός γιατρός Στάθης Αγραφιώτης με έδρα τα Φάλικα πέρα από τα φεστιβάλ που διοργάνωνε παλαιότερα με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο επεκτάθηκε στα θέματα πολιτισμού και παρουσιάζει φωτογραφική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ στο Νειμποριό της Χώρας. Η έκθεση ξεκινά την Δευτέρα του Πάσχα στις 19:00. Θα είναι ανοικτή καθημερινά 18:00-22:00 και Παρ. - Κυρ. 11-00 - 14:00 και 18:00 - 22:00.

 

Η αίθουσα ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ της Αττικής Πιάγκου στο Νειμποριό...

Φωτογραφία του γιατρού Στάθη Αγραφιώτη...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εμένα πάντως μου είχαν πει να είμαι σπίτι συγκεκριμένη ώρα να απαντήσω στη δημοσκόπηση....

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν σας κάνει εντύπωση που την ώρα που όλοι λιάζονταν στον πλάτανο ο Μπάλλας έλειπε; Κάπου ήταν χωμένος και μάζευε ψήφους. Δεν τον ξέρετε καλά τον Λευτέρη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι δημοσκοπήσεις είναι απλά αριθμοί που δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια γιατί πολύ απλά είναι κατευθυνόμενες. Όταν με πήραν τηλέφωνο για γκάλοπ και στην ερώτηση για Έπαρχο δεν μου ανέφεραν τον Βουραζερη, πως να κριθεί στα γκάλοπ; η απάντηση φυσικά της κοπέλας ήταν πως δεν τον ανέφερε επειδή δεν μπορούσε να προφέρει το επώνυμο του!!!!! Οσο για
Τον Σουσουδη, πολύ απλά στον 2ο γύρο θα κάνει περίπατο!!!!! Περαστικά....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συμφωνώ απολύτως. Μόνο που λέτε για την δημοσκόπηση της Opinion και όχι της Metron. Αδιαφορούμε πάντως για τους περιπάτους των άλλων. Προς το παρόν, αλλά και μετά τις εκλογές το Εν Άνδρω κάνει και θα συνεχίσει να κάνει περίπατο στον χώρο των ΜΜΕ της Άνδρου. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι φαντάζονται εξουσία χωρίς κριτική. Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπω ήδη το άρθρο για τις 27 Μαιου... μαύρο πλαίσιο με μεγάλα γράμματα, έπαρχος ο Χρήστος Βουραζέρης και δήμαρχος ο Θεοδόσης Σουσουδης...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εγώ γιατί δεν το βλέπω; Γιατί φυσικά δεν γράφω με μεγάλα μαύρα γράμματα και σε πλαίσια όπως ονειρεύεστε εσείς. Αν εκλεγούν θα τους έχετε εκλέξει εσείς και μην διαμαρτύρεστε... Αλλά γιατί τα νούμερα της δημοσκόπησης - της μόνης φανερής που τολμήσαμε εμείς ΡΑΝΤΑΠΛΑΝ - δεν λένε κάτι τέτοιο; Πως βγάζουν τον κ. Βουραζέρη με τόσες αρνητικές κρίσεις τρίτο στους τρεις; Και πως ο δήμαρχος που θα έκανε περίπατο δυσκολεύετε στον πρώτο γύρο και μοιάζει Γολγοθάς ο δεύτερος;
Και βέβαια στην κορυφή ακολουθεί η σταύρωση της απλής αναλογικής εξάρτησης από τους άλλους. Κι αυτό που λέει ο νόμος δεν το βλέπετε; Θα το δείτε όταν έρθει η ώρα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στις 17 Ιανουαρίου {Απολογισμός 5ετίας και ανακοίνωση υποψηφιότητας Θ.Σουσούδη του 'Εν Ανδρω''} είχα γράψει μεταξύ άλλων ότι ο ''κ.Λάσκαρης δεν άδειασε ποτέ την παράταξη με την οποία ψηφίστηκε και έδωσε ότι καλύτερο ήξερε και μπορούσε όταν χρειάσθηκε.Νομίζω ότι βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την καρέκλα του επαρχείου''. Πιστεύω ότι ο μέσος Ανδριώτης αστός-αγρότης-κτηνοτρόφος-επαγγελματίας κλπ
έχει την ίδια άποψη. Ο κ.Λάσκαρης γνωρίζοντας τα μείζονα προβλήματα του τόπου του και αν έχη τον ίδιο ζήλο που μέχρι σήμερα έχει επιδείξει στην δημοτική του ενασχόληση, ίσως κάποια εξ αυτών χειμάζοντα, μπουν σε διαδικασίας επίλυσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Eχει και εικαστικές ανησυχίες ο κ.Αγραφιώτης.Εύγε.Eύχομαι να πάει καλά η έκθεσή του.