Γάμοι ελληνο-διεθνείς & γάμοι... ελληνο-επικίνδυνοι!!!

Στο εξωκλήσι της Αγίας Μονής, δίπλα στο ελικοδρόμιο της Χώρας, τελούνται τακτικά γάμοι (φωτογραφία Ν. Μαρμαράς). Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο τελέστηκαν δύο από τον παπα-Μιχάλη τον ιερέα της Θεοσκέπαστης. Ο πρώτος Παρασκευή βράδυ, ελληνογαλλικός, ο δεύτερος Σαββάτο βράδυ, ελληνοαμερικανικός. Η Άνδρος ολοένα και συχνότερα αποτελεί τόπο αναφοράς για την γαμήλια τελετή δεκάδων ανθρώπων. Και συχνά ανθρώπων που δεν έχουν οι ίδιοι άμεση αναφορά καταγωγής την Άνδρο, αλλά και ανθρώπων που έχει ο ένας μια ρίζα από το νησί και ο άλλος είναι από το εξωτερικό. Πρόκειται - να τους ονομάσουμε με χιούμορ - για ελληνοδιεθνείς γάμους... 

 

Όμως γάμοι πλέον τελούνται σε όλη την Άνδρο. Κι ένα από τα πλέον γραφικά σημεία αναφοράς του νησιού μας είναι ο Άγιος Κυπριανός ανάμεσα στο Γαύριο και στο Μπατσί. Το μέγα πρόβλημα όμως εφέτος του Αγίου Κυπριανού είναι πως κατά την διάρκεια των ισχυρών νοτιάδων τον Ιανουάριο είχε γκρεμιστεί μέρος του προαύλιου χώρου προς την θάλασσα αφήνοντας ένα τεράστιο κενό τριών μέτρων να χάσκει επικίνδυνα. Συνάμα η διάβρωση και η φθορά προχωρά και σε περίπτωση νέων ισχυρών νοτιάδων θα υπάρξει ίσως και πρόβλημα στατικότητας του μικρού γραφικού ξωκλησιού όπως μας πληροφορούν οι περίοικοι. 

Στο Εν Άνδρω είχαμε γράψει αναλυτικά για το πρόβλημα την 1η Φεβρουαρίου 2019. Τελειώνει πια ο Ιούνιος. δηλαδή έχουν περάσει 5 ολόκληροι μήνες, και ο αρμόδιος Δήμος Άνδρου δεν έχει κάνει το παραμικρό να συμμαζέψει την κατάσταση. Δεν έχουμε γράψει για το θέμα έκτοτε.

Όμως χτες το βράδυ φίλη αναγνώστρια που διαμένει ολοχρονίς στην παραλία του Αγίου Πέτρου μας τηλεφώνησε αγανακτισμένη για να μας πληροφορήσει χτες πως συνεχίζονται να γίνονται γάμοι στο γραφικό ξωκλήσι! Και πως υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή κάποιος θα πέσει στο γκρέμνο που έχει δημιουργηθεί με αποτέλεσμα τραυματισμούς κλπ. Μιλάμε για γάμους ελληνο-επικίνδυνους για να επιστρατεύσουμε ακόμα μια φορά το χιούμορ. Αλλά είτε με ελληνο-επικίνδυνους γάμους που μαζεύουν κόσμο και αυξάνουν την επικινδυνότητα το πρόβλημα υπάρχει καθημερινά γιατί τώρα το καλοκαίρι πολλοί είναι αυτοί που πάνε για κολύμπι στην μικρή γραφική παραλία κι όλο και κάποιο παιδί μπορεί να ξεφύγει.

Το γράφουμε εν γνώση μας πως ο απερχόμενος δήμαρχος μας διάβαζε και μας διαβάζει και πάντα ενοχλείται με όσα του καταλογίζουμε. Ελπίζουμε λοιπόν στην ενόχληση του μπας και κάνει εσπευσμένως κάτι μην έχουμε στο τέλος της 5ετούς θητείας του ατυχήματα. Και μήπως γίνει και κανένας γάμος με σωστό τρόπο το υπόλοιπο καλοκαίρι.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

@ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ : Κάνετε μέγα λάθος! Προς αποκατάσταση της αληθείας όσον αφορά στα λεχθέντα σας ότι η Ι.Μ. Σύρου και προσωπικά ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ ενίσχυσε την ενοριακή εκκλησία του χωριού Κουρελίου, τον Αγιο Νικόλαο, πριν μερικά χρόνια με 3000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος, προκειμένου να επισκευασθεί το καμπαναριό της εν λόγω εκκλησίας , μετά από σχετικά αίτημα της εκκλησιαστικής επιτροπής της.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η μήπως ενδιαφερθεί η εκκλησιά δηλαδή η Συρος οπου ανοίκει το εκκλησάκι

This comment was minimized by the moderator on the site

https://andriakipress.gr... έστω την τελευταία στιγμή από ότι φαίνεται θα γίνουν τα έργα αποκατάστασης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Απλώς ο δήμαρχος μέχρι και την τελευταία στιγμή στην δημαρχία δεν πληροφορεί κανέναν άλλο πέρα από τους φίλους του...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΣΙ, ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ! !
ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ... ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ! !
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΤΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ? ?
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΘΕΟΔΟΣΗ, ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙ ? ?
Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/8/19, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ? ?
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ? ?
ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΤΑΖΑΝ ...ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ? ?
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ...ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ...ΠΑΓΩΝΙ ! !

''ΑΝΑΞΙΟΙ'' ... ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.....ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ? ?
ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΠΟΝ ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΓΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Αδιάβαστο σε ξαναβρίσκω. Δεν πληροφορήθηκες ότι ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών της κακοκαιρλιας- μεταξύ αυτών και στον Άγιο Κυπριανό. Επίσης, η Ι. Μητρόπολη θα βάλει ποτέ το χέρι στην τσέπη να επισκευάσει χώρους που χρησιμοποιεί; Ούτε για το κτίριο στην Αγορά ξόδεψε πεντάρα, ούτε τώρα για τον Αγ. Κυπριανό. Ας απαλλάξει τους Δημότες από λίγα έξοδα..... Τέλος όποιος παπάς αποφασίζει να τελέσει γάμους στον Άγιο Κτπριανό να αναλάβει και την ευθύνη για πιθανά ατυχήματα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σας βρίσκω παντελώς αδιάβαστο τον περιβάλλοντα χώρο που είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ θα έπρεπε να είχε βρει μερικές χιλιάδες ο δήμαρχος και να τον έχει επισκευάσει. Αν γίνει κανένα ατύχημα στο επικίνδυνο προαύλιο νομική ευθύνη έχει ο Δήμος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro