ΑΡΝΗ 6/8: το μεγαλύτερο πανηγύρι του καλοκαιριού στην Άνδρο

 

Φωτογραφία του Εν Άνδρω από το περσινό πανηγύρι.

Οι απαρχές του καλοκαιρινού πανηγυριού της Άρνης χάνονται στον χρόνο. Ήταν διαχρονικά ένα από τα μεγάλα πανηγύρια του νησιού. Σε στρατηγικό σημείο η Άρνη συγκέντρωνε κόσμο και από τα ορεινά χωριά και την ίδια τη Χώρα (Αποίκια, Κατακαλαίους, Βουρκωτή) και από τα γύρω χωριά (Κατάκοιλος, Ρέματα κλπ) και το Μπατσί.

 

Με το άνοιγμα του περιφερειακού δρόμου της Άνδρου η πρόσβαση στην Άρνη από Χώρα και Μπατσί έγινε γρήγορη και εύκολη. Την τελευταία δεκαετία η διοίκηση του Συλλόγου "άνοιξε" το παλιό πανηγύρι σε όλο τον κόσμο. Ελεύθερη είσοδο. Πληρώνεις μόνο ότι πάρεις. Ήταν ότι έπρεπε για τη νεολαία που είναι τον Αύγουστο στο νησί. Τα ατέλειωτα σκαλάκια της εισόδου ήταν ένα φυσικό αμφιθέατρο. Με ένα κουτάκι μπύρα ή και χωρίς πέρναγες ένα μουσικό βράδυ με παραδοσιακή μουσική. Πόσο μάλλον που έφερναν και συγκροτήματα από όλες τις Κυκλάδες.

Κάπως έτσι και το παλιό παραδοσιακό πανηγύρι έγινε το μεγαλύτερο της Άνδρου μαζεύοντας κοντά 2.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Γίνονται από τους διοργανωτές ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πράγμα παράξενο όλοι μπορούν και φθάνουν και εξυπηρετούνται. Αυτό θα πει οργάνωση. 

Το πανηγύρι θα γίνει και εφέτος στις 6 Αυγούστου και οι διοργανωτές προσκαλούν όσους βρίσκονται στο νησί να προσέλθουν σε μια βραδιά που για μια ακόμα χρονιά προβλέπεται αξέχαστη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους στο σύλλογο, κάνουν πάντα τις καλύτερες εκδηλώσεις!!! Θα είμαστε εκεί να γλεντήσουμε και να χορέψουμε μαζί τους!!! Η ''Μικρή Ελβετία" της Άνδρου είναι μοναδική και έχει τα καλύτερα παιδιά!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε για την διόρθωση. Υπήρχε γραμμένο σωστά στο κείμενο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

6/7 ή 6/8 τελικά..Μας μπερδέψατε..

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλώ διορθώστε στην επικεφαλίδα 6/8 πανηγύρι