Διάσωση οικογένειας στ’ ανοιχτά του Αγίου Πέτρου

Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8/8 στην οργανωμένη παραλία του Αγίου Πέτρου οι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που έχουν προσληφθεί από τον Δήμο Άνδρου αντελήφθησαν δύο κανό με τρία άτομα, δύο μικρά παιδιά και μια γυναίκα, στα ανοικτά να έχουν πρόβλημα.

Τα τρία άτομα είχαν απομακρυνθεί. Βρισκόντουσαν περίπου 300-350 μέτρα από την παραλία. Η παραλία διαθέτει σήμανση στα 200 μέτρα από την ακτή. Εκεί είναι το όριο μεταξύ κολυμβητών και σκαφών. Τα τρία άτομα είχαν υπερβεί το όριο συνάντησαν μεγάλο κυματισμό της θάλασσας και ο αέρας τα έσερνε στα ανοικτά. Το ένα από τα δύο κανό, που επέβαινε 12χρονο κορίτσι, είχε αναποδογυρίσει και η μικρή ήταν στη θάλασσα. Το άλλο κανό με τη μητέρα και το 6χρονο κορίτσι δεν μπορούσε από τον αέρα να γυρίσει.

Ευτυχώς φορούσαν τα σωσίβια ασφαλείας της εταιρείας που διαχειρίζεται τα κανό. Ο ναυαγοσώστης της παραλίας, Νίκος Σουρές, με σκάφος – που υπάρχει γι’ αυτές τις περιστάσεις – κινήθηκε ταχύτατα και πλησίασε σώζοντας την 12χρονή που κινδύνευε άμεσα. Την έβγαλε έξω και γύρισε και πήρε και το δεύτερο παιδί. Ακολούθησε σκάφος της εταιρείας των κανό που έφτασε μετά και έφερε έξω την μητέρα. Και οι τρεις ήταν έλληνες.

Η γυναίκα μετά την διάσωση – ταραγμένη από την περιπέτεια - τους ευχαρίστησε θερμά. Ειδοποιήθηκε και το λιμενικό για το συμβάν. Ο ίδιος ο λιμενάρχης Άνδρου μίλησε μαζί της για να διαπιστώσει την κατάσταση.

Το Εν Άνδρω ειδοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από τους ναυαγοσώστες με την παράκληση να δημοσιεύσουμε το συμβάν με την υπόμνηση προς όλους ότι η θάλασσα εκτός από ψυχαγωγία μπορεί να καταστεί και επικίνδυνη αν αγνοήσουμε τους κανόνες ασφαλείας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες είναι από την παρουσία και δράση των ναυαγοσωστικής ομάδας της Άνδρου στην Υδρούσα. 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet