Νυχτερινή διακομιδή με ελικόπτερο: απίστευτο κι όμως ανδριώτικο!

Το ελικοδρόμιο της Άνδρου

Δύο ηλικιωμένα ξαδέλφια κατέβαιναν χτες το απόγευμα προς το Γαύριο. Ο ένας εκ των δύο που οδηγούσε είχε την φαεινή ιδέα να σβήσει την μηχανή... για να κάνει οικονομία στην βενζίνη! Κάποτε στα πολύ παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα αυτό μπορούσε να γίνει. Στα νέας τεχνολογίας που τα φρένα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά με το που σβήνει η μηχανή δεν λειτουργούν. Έτσι το αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας 4Χ4 βρέθηκε να τρέχει τον κατήφορο χωρίς φρένα. 

Με το που συνειδητοποίησε ο οδηγός επιχείρησε αγχωμένος με το κλειδί να βάλει εμπρός την μηχανή. Όμως δεν τα κατάφερε. Και επιπλέον κλείδωσε και το τιμόνι. Χωρίς τιμόνι και φρένα το αυτοκίνητο κατέληξε σε ένα χωράφι αρκετά στραπατσαρισμένο. Για καλή τύχη των δύο ξαδερφιών δεν χτύπησαν σοβαρά.

Το ΕΚΑΒ που κατέφθασε σε λίγη ώρα πήρε τους δύο ηλικιωμένους και τους πήγε ΄στο Κέντρο Υγείας Άνδρου όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όμως λόγω ηλικίας αποφασίστηκε να μεταβούν για περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών. Έτσι, γύρω στις 23:30 ελικόπτερο ήρθε στο νησί και τους παρέλαβε από το ελικοδρόμια για να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς οι άνθρωποι είναι καλά και μήτε πουλί πετούμενο δεν βρέθηκε μπροστά τους.
Σαν περιστατικό, μου θύμισε σκηνή από ξεκαρδιστικές κωμωδίες, μόνο εκεί γίνονται τέτοιες βλακείες και συνήθως η κατάληξη είναι στα μαλακά ή στο νερό, με τους ήρωες αγρατζούνιστους. Μπράβο παππούδες που την γλιτώσατε, αλλά μάλλον δεν είναι σοφό να ξαναοδηγήσετε, η τύχη δεν θα είναι πάντα μαζί σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλο ένα απλό περιστατικό όπου το Κ.Υ. δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει και "σουταρισε" τους ασθενείς στην Αθήνα. Δεν το κλείνουμε λέω εγώ.. Τις πρώτες βοήθειες μπορούν να τις προσφέρουν και οι τραυματιοφορεις του ΕΚΑΒ
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα πως είστε τόσο σίγουρος από την Αθήνα. Επί ώρες συνέφεραν τους δύο τραυματίες. Τους μπάταρησαν. Εξέτασαν όλα όσα μπορούσαν. Και ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ έκριναν πως θα ήταν καλύτερο γι' αυτούς να πάνε στο νοσοκομείο γιατί ο ένας εξ αυτών είχε και σημεία αναπνευστικής ανεπάρκειας. Αν ήθελε εντατική εσείς που το ξέρετε;
Γιατί ζητάτε την κατάργηση του; Που θα πηγαίνουν οι ασθενείς με το ΕΚΑΒ; Θα κάνουν πρώτες βοήθειες στο δρόμο; Ή, στους ιδιώτες να πληρώνουν εκατοσταριές τα ευρώ;
Μηδενικό το ενδιαφέρον σας για το νησί. Θλιβερό.
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και τί οικονομία θα έκαναν; Ένα λεπτό του ευρώ; Ήμαρτον...
Να κάνουμε τις τσιγκουνιές εκεί που πρέπει (τσιγάρα, καφέδες κ.τ.λ.) και όχι με τα βασικά αγαθά και τη ζωή μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν γνωρίζω την ηλικία του οδηγού, όμως θα πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης εφ' όρου ζωής. Τέτοιες ενέργειες πράττουν μόνον ανόητοι άνθρωποι, συνεπώς οι ανόητοι δεν πρέπει να οδηγούν γιατί γίνονται επικίνδυνοι. Για σκεφτείτε αντί να έπεφτε το αυτοκίνητο στο χωράφι να προσέκρουε μετωπικά με ένα διερχόμενο ΙΧ; Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα μπορούσε να συμβεί... Το 4Χ4 τον μάρανε τον ζαβανδριώτη.
Κύριε Μπασαντή οφείλετε να δημοσιοποιήσετε το όνομά του οδηγού, ώστε να του ασκηθεί από τις αρμόδιες αρχές καταγγελία για επικίνδυνη οδήγηση και να κινηθούν οι διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας οδήγησης.