Κρυφτούλι παράνομων ψαροντουφεκάδων και στο βάθος πρόστιμα... και εξώδικα!!!

 

Στους θαλάσσιους κόλπους της Άνδρου - όπως μας εξήγησε ο Δ. Αδάμης - υπάρχουν πολλά μικρά ψάρια. Η Άνδρος από αλιευτικής άποψης είναι μωρομάνα μας είπε ο ικανότατος ερασιτέχνης ψαράς - και φίλος του Εν Άνδρω - με καταγωγή από το Γαύριο, που ξέρει καλά τα νερά του νησιού. Στην φωτογραφία κολπίσκοι στη Βόρεια Άνδρο, Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω

(1) ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Στις 16/1 γράψαμε πως το Λιμενικό της Άνδρου έπιασε κάποιους που ψάρευαν παράνομα στη Νότια Άνδρο. Απλώς περιγράψαμε το συμβάν χωρίς άλλες αναφορές επισημαίνοντας την επαγρύπνηση του λιμενικού και τις πρακτικές της παράνομης αλιείας. Το δημοσίευμα είχε απήχηση (3.500 αναγνώσεις).

Στις 22/1 τηλεφώνησε στο Εν Άνδρω ο κ. Δημοσθένης Αδάμης και μας περιέγραψε ένα απίστευτο αλαλούμ. Είχε λάβει από κάποιο άτομο εξώδικο για σχόλιο του σχετικά με την παράνομη αλιεία στο facebook και το ίδιο εξώδικο αναφερόταν πως είχε λάβει και ο Λιμενάρχης Άνδρου! Υπήρχε και αναφορά στο δικό μας δημοσίευμα.

Όπως διαβάσαμε όλα ξεκίνησαν στις 11/1 όταν το Λιμεναρχείο Άνδρου έλεγξε κάποιους νεαρούς για παράνομη αλιεία. Ο Δημοσθένης Αδάμης την επόμενη μέρα σχολίασε στο facebook - σε έναν διάλογο μεταξύ νεαρών ψαροντουφεκάδων - το περιστατικό χωρίς ονόματα καταλήγοντας πως πια η Άνδρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Κάποιος από αυτούς που γράφανε προφανώς θύμωσε κι έστειλε εξώδικο κατά του Δημοσθένη Β. Αδάμη και κατά του... Λιμενάρχη Άνδρου! 

Από σχετική έρευνα - χτες - μάθαμε πως τα περιστατικά που ανέφερε ο κ. Αδάμης και το Εν Άνδρω ήταν το ίδιο! Και ακόμα πως υπάρχουν ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ για τα εν λόγω περιστατικά από το Λιμενικό Άνδρου το Σάββατο βράδυ 11/1. Πουθενά δεν αναφέρονται ονόματα (όπως δεν αναφέραμε κι εμείς) γιατί η διοικητική διαδικασία επιβολής προστίμων είναι σε εξέλιξη. 

Κατά το τυπικό - όπως μας είπε γνώστης της διαδικασίας - το λιμεναρχείο αποστέλλει έγγραφα στις αστυνομικές αρχές ζητώντας γραπτά τις απολογίες τους. Περιμένει εντός προθεσμίας 5 ημερών και μετά προχωρά σε έκδοση απόφασης επιβολής ή μη προστίμων. 

Το εξώδικο που διαβάσαμε ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί κατά παράδοξο τρόπο μέσα από αυτό μάθαμε λεπτομέρειες για την συνεχή δράση του λιμενικού που δεν είναι γνωστή. Προφανώς το λιμενικό κάνει καλά την δουλειά του και είναι απορίας άξιο πως κάποιοι αντί να συμμορφώνονται δείχνουν περίσσιο θράσος καταγράφοντας στο facebook και στα δημόσια προφίλ τους τις παράνομες "επιτυχίες" τους...

Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον αναγνώστη Δημοσθένη Αδάμη για τα καλά του λόγια στο Εν Άνδρω. Ελπίζουμε να διαβάσουν τα καλά λόγια του νεαρού φίλου μας κάποιοι μεγαλύτεροι που μας κακολογούν και κάποιοι νεώτεροι που ασκούν παράνομη αλιεία... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

(2) ΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ Β. ΑΔΑΜΗ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

Ο Δημοσθένης Αδάμης σε παλαιότερη φωτογραφία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Την φωτογραφία είχαμε δημοσιεύσει τότε στο Εν Άνδρω (31/12/18)

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Καταρχάς να σας πω ένα μεγάλο μπράβο, που ενδιαφέρεστε και αναδεικνύεται θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο πλούτο του νησιού μας. Είμαι ένας ερασιτέχνης αλιέας από την Άνδρο, που μάλιστα με έχετε αναφέρει και σε άρθρα σας στο παρελθόν.

Πριν από λίγο καιρό αναρτήσατε ένα θέμα, πιθανότατα για το ίδιο περιστατικό, είχα κάνει ένα ποστ στο facebook, περιγράφοντας ένα συμβάν που άκουσα από διάφορα άτομα. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατασχέθηκαν πολλά κιλά ψάρια από παράνομους αλιείς, με παρελθόν στο νησί και τους επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα!

Θέλοντας να δώσω με τον τρόπο μου συγχαρητήρια στο λιμενικό για την πάταξη της παρανομίας, αλλά και να επικρίνω την ίδια την πράξη, έκανα ένα δημόσιο ποστ στο facebook, αναφέροντας τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στα αυτιά μου φυσικά χωρίς να κατονομάζω πρόσωπα, μιας και δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Λιμεναρχείου Άνδρου.

Την επόμενη μέρα από αυτό το ποστ, είδα το άρθρο σας στο Εν Ανδρω και το κοινοποίησα στο προσωπικό μου προφίλ, χωρίς και πάλι να αναφέρω κάποιο όνομα. Αγνοώ το από που προήλθαν οι δικές σας πληροφορίες για το γεγονός που περιγράφετε και ούτε με ενδιαφέρει αλλά πιθανολογώ ότι αφορά το ίδιο περιστατικό μιας και ''ακούστηκε'' σε όλο το νησί.

Δημοσθένης Β. Αδάμης

 

(3) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΔΑΜΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ": Αν και μας εστάλη το εξώδικο δεν κρίνουμε σκόπιμη την αυτούσια δημοσιοποίηση του. Απλώς επισημαίνουμε πως οι λεπτομέρειες που αναφέρονται σε αυτό περιγράφουν, εμμέσως πλην σαφώς, στοιχεία από την δράση της παράνομης αλιείας και της συνεχούς δράσης του λιμενικού σώματος.

Το αξιοπερίεργο είναι πως στο εξώδικό αποτυπώνονται όλα τα προσωπικά δεδομένα του καταγγέλλοντος που κατηγορεί τους άλλους για δημοσιοποίηση του ονόματος του και των στοιχείων του!!! Αν εμπλέκεται αυτό που κάνει είναι εντελώς λάθος. Αν όχι γιατί στην ευχή εμπλέκεται περισσότερο; 

Όπως όλα δείχνουν και από το εξώδικό κανείς δεν τον κατονόμασε κανέναν. Όλοι επέπληξαν την πράξη. Αλλά αυτός με το εξώδικο αφήνει στην άκρη την πράξη και κατονομάζει τον εαυτό του προσφεύγοντας χωρίς λόγο στο ποστάρισμα του Δημοσθένη Αδάμη και κατά του Λιμενάρχη που δεν υπάρχει πουθενά αναφορά και εμπλοκή του στα δημοσιεύματα. Είτε είναι περίσσιο το θράσος μερικών είτε περίσσια η ανοησία τους να μπλέκουν χωρίς λόγο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Άγνωστό! Ή, όπως θα έλεγαν και οι λαϊκοί ημεροδείκτες: άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet