SOS: Η Άνδρος ζητά επειγόντως το γρήγορο ίντερνετ!...

 

"Ολοκληρώθηκε το νέο σύστημα μεγάλων ταχυτήτων του διαδικτύου που τοποθέτησε η Rural Connections και ο ΟΤΕ στην Άνδρο. Όμως, αν και είναι έτοιμο με τις οπτικές ίνες που πέρασαν δεν έχει δοθεί σε χρήση." Αυτό γράφαμε πριν ένα χρόνο κάτω από την παραπάνω φωτογραφία μας (12/3/19).

Εδώ και πολλές μέρες τα μηνύματα διαμαρτυρίας που φτάνουν στο Εν Άνδρω για την αβελτηρία της κεντρικής διοίκησης έναντι των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών για την μη ενεργοποίηση του γρήγορου ίντερνετ είναι πολλά. Να σημειώσουμε τις διαμαρτυρίες κατοίκων που έχουν παιδιά και τα οποία δύσκολα ή καθόλου παρακολουθούν τις τηλεργασίες των σχολείων τους (Ρέματα), τις διαμαρτυρίες εκλεκτών συμπολιτών μας  (Άγγελος Σφακιανάκης, παπα-Μιχάλης Καλαμπούκης) και να προσθέσουμε και τις δικές μας.

Όλοι τηλεφώνησαν στον δήμαρχο να κάνει κάτι ώστε να ενεργοποιηθούν οι οπτικές ίνες που μπήκαν πέρσι και θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί από τον ΟΤΕ και τους υπεργολάβους (intracat κλπ) εδώ και 10 μήνες. Ήδη από πέρσι (12/3/19) γράφαμε: "Ολοκληρώθηκε το νέο σύστημα μεγάλων ταχυτήτων του διαδικτύου που τοποθέτησε η Rural Connections και ο ΟΤΕ στην Άνδρο. Όμως, αν και είναι έτοιμο με τις οπτικές ίνες που πέρασαν δεν έχει δοθεί σε χρήση. Αυτό μας πληροφορούν πηγές που έχουν σχέση με τον ΟΤΕ και γνωρίζουν τα πεπραγμένα."

Ο Δήμος Άνδρου είχε απευθυνθεί αρχικά - πριν την κρίση - στους αρμόδιους με επίσκεψη και πίεση του αντιδημάρχου κ. Δ. Γιαννίση. Οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν. Τώρα με την κρίση έγιναν τηλέφωνα και εστάλη και επιστολή του δημάρχου προς τον υπουργό. Είμαστε εν αναμονή γιατί το ίντερνετ στο νησί σε πολλές περιοχές "σέρνεται" κυριολεκτικά. Ας συνεχίσει να τηλεφωνά και να πιέζει ο δήμαρχος τον υπουργό μπας και γίνει κάτι. Τουλάχιστον ας μην είναι τα παιδιά των Ρεμάτων και κάποιων άλλων μακρινών περιοχών "παιδιά ενός κατώτερου θεού" - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

"Μέχρι το τέλος του 2018 η Άνδρος θα έχει συνδεθεί με οπτικές ίνες και θα έχει ευρυζωνικά δίκτυα." Αυτά γράφαμε στις 2 Οκτ 2018 μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων των τηλεπικοινωνιών κάτω από την παραπάνω φωτογραφία. Έχει περάσει ενάμιση χρόνος, έχουν ολοκληρωθεί ντα έργα από πέρσι και δεν έχει γίνει η ενεργοποίηση!!! Μήπως μπορεί να γίνει κάτι τώρα με την κρίση; 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 19/03/2020, Αρ. Πρωτ. : 2434 

Προς: Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

ΘΕΜΑ: Κάλυψη έκτακτων τηλεπικοινωνιακών αναγκών της νήσου Άνδρου

 Δεδομένης της έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού Covid-19, έχουν δημιουργηθεί πολύ αυξημένες ανάγκες τηλεπικοινωνιών, τόσο των κατοίκων που παραμένουν στις οικίες τους για αποφυγή εξάπλωσης του ιού, όσο και από τις υπηρεσίες του Δήμου και των λοιπών υπηρεσιών και φορέων, που λειτουργούν στο νησί, τόσο των κεντρικών όσο και των αποκεντρωμένων.

Οι τηλεπικοινωνίες εξυπηρετούν ανάγκες πληροφόρησης, παροχής οδηγιών, αιτημάτων υποστήριξης, καθώς και την συνεχή επικοινωνία των υπηρεσιακών παραγόντων και των εθελοντών που συνδράμουν όλο το 24ωρο.

Η κάλυψη όλων αυτών των πρόσθετων αναγκών, έχουν επιβαρύνει κατά πολύ τις υφιστάμενες τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Άνδρου και υπάρχουν ήδη αρκετές περιπτώσεις αδυναμίας επαρκούς εξυπηρέτησης, ιδίως όσο αφορά την πρόσβαση στο internet, το οποίο αποτελεί το μοναδικό μέσο άμεσης τοπικής πληροφόρησης στο νησί.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης όλων των υποδομών οπτικών ινών στην Άνδρο, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιόπιστης και επαρκούς κάλυψης των πολύ αυξημένων τηλεπικοινωνιακών αναγκών του νησιού.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. 

Ο Δήμαρχος Άνδρου 

Δημήτριος Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και έχουνε μια σκασίλα οι Γερμανοί για το πρόβλημα της Άνδρου.............

This comment was minimized by the moderator on the site

"...τηλεργασίες των σχολείων..."; Α, καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;...

This comment was minimized by the moderator on the site

Google translate Παρόλο που η ενεργοποίηση του δικτύου οπτικών ινών είναι σημαντική. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πρόκειται να επιταχυνθεί ένα υπάρχον σύστημα. Υπάρχουν πολλές περιοχές των νησιών όπου δεν υπάρχει καθόλου διαδίκτυο. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει σύνδεση στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας. Οι άνθρωποι σε αυτά τα χωριά δεν έχουν ηλεκτρονική επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Η επίλυση αυτού του προβλήματος πρέπει τώρα να αποτελέσει προτεραιότητα!

Although the activation of the fibre network is important. In the majority of cases this is to speed up an existing system. There are many areas of the islands where there is no internet at all. This in a number of cases includes connection to the mobile telephone system.
The people in these villages have no electronic contact with the remainder of the world. Resolving this issue should now be a priority!