ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Αυστηροποίηση ταξιδιών με έλεγχο κατοικίας και συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης

(Για μια ακόμα φορά η Επιτροπή επισημαίνει πως προς το νησί και τώρα και το Πάσχα θα μπορούν να διακινηθούν μόνιμοι κάτοικοι και πως το λιμεναρχείο Ραφήνας είναι αυτό που κάνει τον έλεγχο για το ποιοι είναι μόνιμοι και ποιοι όχι. Για τον λόγο αυτό αύριο θα στείλει επιστολή να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στο λιμάνι της Ραφήνας. Επίσης τονίζει την υποχρέωση για κατάθεση υπεύθυνη δήλωση κάθε επιβάτη μαζί με το εισιτήριο του όπως ζητούν οι αρμόδιες αρχές - Εν Άνδρω)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Άνδρος, 09 Απρ. 2020

Πραγματοποιήθηκε και σήμερα η καθημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:  

  • Η μετακίνηση από και προς οποιοδήποτε νησί επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον σε στους μόνιμους κατοίκους.
  • Όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να συμπληρώνουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση κατά την έκδοση του εισιτηρίου τους και να την παραδίδουν κατά την επιβίβαση στον υπεύθυνο Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου μαζί με το εισιτήριό τους, πριν από την αναχώρηση, προκειμένου να τους επιτραπεί η επιβίβασή τους στο πλοίο.
  • Η Υπεύθυνη Δήλωση που πρέπει όλοι οι ταξιδιώτες να υπογράφουν είναι αυτή που επισυνάπτεται.
  • Επαναλαμβάνουμε Σταθερά ότι σε όλες τις περιπτώσεις πολίτων οι οποίοι έχουν μεταβεί πρόσφατα ακτοπλοϊκώς στην Άνδρο, από περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Convid-19 (π.χ Αθηνά) θεωρούνται  άτομα με έκθεση μετρίου κίνδυνου για την τοπική κοινωνία του νησιού. Τα άτομα αυτά είναι απολύτως αναγκαίο να αυτοπεριοριστούν, για την  προστασία των  συγγενών τους και της τοπικής κοινωνίας.
  • Σε περίπτωση δε, οποιουδήποτε συμπτώματος εντός 14ημερων από την άφιξή τους, υποχρεωτικά  γίνεται άμεση απομόνωση και επικοινωνία με το ΚΥ Άνδρου στο 2282360000. 
  • Η επιτροπή θα αποστείλει επιστολή προς το Λιμεναρχείο Ραφήνας προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι μετακίνησης των πολίτων εν όψη του Πάσχα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet