Μ. Σάββατο: Και φωτιά και πλημμύρα! Τι άλλο θα δούμε;

Δύο στιγμιότυπα από την σημερινή φωτιά στο Ζένιο. Μπροστά φαίνεται το πράσινο που θα καιγόταν αν δεν έσβηνε η φωτιά πριν κατέβει στη ρεματιά και περάσει απέναντι. 

Όχι που νομίσατε πως θα πέρναγε Πάσχα χωρίς έναν εμπρησμό; Όπως λέει ο λαός «το χούι φεύγει μαζί με την ψυχή». Κάπως έτσι σήμερα επιχείρησαν οι «γνωστοί άγνωστοι» της Άνδρου να αποτελειώσουν το τελευταίο πράσινο κομμάτι της κορυφογραμμής του Ζένιου. Ευτυχώς πρόλαβε η πυροσβεστική και ανέκοψε την φωτιά που από την κορυφογραμμή τραβούσε τον κατήφορο για έναν μεγάλο πράσινο πνεύμονα.

Η φωτιά μπήκε γύρω στις 13:00. Τότε είδαμε τον μαύρο καπνό και ειδοποιήσαμε το κλιμάκιο. Ήμασταν στο Πάνω Κάστρο και φωτογραφίζαμε ανοιξιάτικα πασχαλινά στιγμιότυπα για το site.

Απορημένοι αναλογιστήκαμε: «ποιος μπορεί να έβαλε φωτιά Μ. Σάββατο;» Και πήραμε τηλέφωνο την πυροσβεστική να τσεκάρουμε. Ένας εύχαρις πυροσβέστης μας πληροφόρησε πως ήμουν ο πρώτος και ο μόνος που ειδοποίησε. Και ρώτησε πως το είδαμε. Του εξηγήσαμε πως είχαμε πάρει τα βουνά και δήλωσε πως θα το τσεκάρει αμέσως. Κλείσαμε το τηλέφωνο και ξεχάσαμε μέσα στο λαμπερό καταπράσινο σκηνικό των γύρω νησιών (Τήνο, Μύκονο, Ικαρία) την φωτιά.

Πέντε ώρες αργότερα στο σπίτι χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Άνδρου. Μας ευχαρίστησε και μας πληροφόρησε πως μόλις εκείνη τη στιγμή τέλειωσε η πυρόσβεση! Δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες χρειάστηκε να περπατήσουν 5 χιλιόμετρα στην κορυφογραμμή να σβήσουν μια φωτιά. Κι ευτυχώς που ο αέρας δεν ήταν δυνατός. Πάντως αν την άφηναν θα έπαιρνε διαστάσεις. Το χειρότερο είναι πως έχουν κάψει τα πάντα εκεί πάνω και τώρα επιχείρησαν να τελειώσουν ότι απέμεινε.

Και στιγμιότυπο από την πλημμύρα! 

Τον ακούσαμε κι απορήσαμε για την ανθρώπινη βλακεία. Κλείνοντας μας είπε γελώντας: «Τι Μ. Σάββατο θα ήταν αν δεν είχαν μετά την φωτιά και μια πλημμύρα;»

Δεν πιστεύαμε στ’ αυτιά μας όταν μας είπε και για έναν αγωγό που έσπασε απέναντι από τον Μασούτη στον κεντρικό δρόμο της Χώρας. Στο συμβάν επενέβη ένα αυτοκίνητο της πυροσβεστικής με τρεις άνδρες και άντλησαν τα νερά που είχαν πλημμυρίσει ένα γκαράζ!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ετοιμάζουν τον χώρο για ανεμογεννήτριες?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον δεν ξέρετε το θέμα. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΑΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ.
Ειδικά αυτή η βουνοκορφή την έχουν κάψει κι άλλες φορές για βοσκή, ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ.
Για τις ανεμογεννήτριες δεν χρειάζεται να κάψουν. Μπαίνουν και στα δάση. Καίνε μόνο οι ΒΟΣΚΟΙ!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro