Ο Δημήτρης Καλογρίδης αποχαιρετά την μητέρα του τις μέρες της μεγάλης πανδημίας...

(Το τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Καλογρίδη, φίλο και σοβαρό επιστήμονα από το Συνετί, ήταν για ένα θλιβερό νέο, την απώλεια της μητέρας του. "Έφυγε" από χρόνιο νόσημα τις μέρες της μεγάλης πανδημίας> Κι είχε μια δύσκολη εξόδιο ακολουθία μιας και οι απαγορεύσεις των ημερών βάρυναν μαζί με το πένθος. Μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού έλεγε η απαγόρευση. Έτσι όλα έγιναν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Δύσκολες και μοναχικές οι στιγμές ακόμα και της τελετής. Δημοσιεύσουμε δύο λόγια για να σπάσουμε την απομόνωση των ημερών που βάρυνε στην οικογένεια και αποσπάσματα από την ευχαριστήρια επιστολή και τον αποχαιρετισμό στην μητέρα του - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΗΜΗΤΡΗ & ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος μας από την απώλεια της αξιολάτρευτης Γεωργίας Καλογρίδου. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για την αγάπη τους και την Εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Συνετίου, τους πατέρες της Ιεράς Μονής Παναχράντου – Άγιου Παντελεήμονος, Ευδόκιμο, Φιλάρετο και Αέτιο.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ

Πολυαγαπημένη μας Μητέρα,

μας είναι πραγματικά απίστευτο ότι έφυγες μακριά μας τόσο νωρίς.

Είμαστε εδώ για να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής σου. Έφυγες το Σάββατο του Λαζάρου, ημέρα σημαδιακή μέσα σε αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ήσουν πάντα ευγενική, καλόκαρδη, δοτική και γεμάτη αγάπη.

Αμέτρητα ευχαριστώ για την ανατροφή που μας έδωσες, τις αρχές και αξίες με τις οποίες μας γαλούχησες, την χριστιανική πίστη που μας μεταλαμπάδευσες, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που μας δίδαξες, την αγάπη προς την παράδοση.

Ήσουν μια καταπληκτική σύζυγος, λεβέντισσα, καπετάνισσα μητέρα, καλή συγγενής, εξαιρετική φίλη και μέλος της κοινωνίας μας.

Θα είσαι για πάντα η Μεγάλη Μητέρα μας και η μαγείρισσα της καρδιά μας.

Θα λείπεις μητέρα αλλά θα είσαι εκεί σε κάθε βήμα της ζωής μας, σε κάθε όμορφη και άσχημη στιγμή. Θα αντλούμε δύναμη από την ζωή σου και τα μαθήματα που μας έδωσες:

Για την μαχητικότητα μπροστά στις δυσκολίες και ειδικά για τον αγώνα που έδωσες απέναντι στην ασθένεια τα τελευταία χρόνια.

Το πνεύμα σου θα συνεχίσει μέσα από εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Θα σε κρατήσουμε φυλαγμένη για πάντα μέσα στις καρδιές μας.

Δυστυχώς οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπουν σε όλους όσους σε αγαπούσαν να σε αποχαιρετήσουν με την παρουσία τους. Γνωρίζουμε όμως ότι η σκέψη και η προσευχή τους είναι κοντά σου.

Καλό Ταξίδι Μητέρα. Καλό Παράδεισο.

Ήσουν, είσαι και θα είσαι το φωτεινό αστέρι μας. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γλυκα τα λόγια του και τρυφερά απέναντι στη μάνα που ήταν είναι και θα είναι αναντικατάστατη! Ήταν όλα όσα περιγράφει για όλους εμάς που την ξέραμε και την αγαπούσαμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πάτριας γης που την σκεπάζει. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάς και τη Γεωργία δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΘΕΟΣ να την αναπαυσει!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ