Γάμοι με μάσκα και βαπτίσεις από... απόσταση! Τι θα γίνει του Αγίου Πνεύματος στα νησιά…

 

Χαράς Ευαγγέλια για τις νύφες και τους γονείς που περιμένουν να ζήσουν την μεγαλύτερη και ωραιότερη μέρα της ζωής του, στην εποχή του κορωνοϊού! Οι μελλόνυμφοι θα ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας φορώντας υποχρεωτικά μάσκα!

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων λόγω κορονοϊού. 

Οι τελετές θα γίνονται… από απόσταση και με περιορισμένους καλεσμένους. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (πχ σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Η ισχύς του νέου μέτρου είναι από τις 17 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. 

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (πχ σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ).

Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Η ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Η αργία του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να είναι ουσιαστικά, η πρώτη αργία, έπειτα από την άρση των μέτρων, λόγω κορωνοϊού. Η επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η 18η Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, όπου θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Η επόμενη φάση θα αφορά στην πρόσβαση στα νησιά της χώρας. Το σχέδιο είναι να είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει κανονικά ακόμα και στα νησιά.

Σ.Δ.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

MΙΛΗΣΤΕ κ.ΠΕΠΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης ΑΝΔΡΟΥ της 9/5/20(αν αναφέρεσθε φυσικά σ'αυτήν) ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ή ΠΝΠ.Μετά από προσωπική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ το επιβεβαίωσα. ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΠΟΡΙ, ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η 14ημερος ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΝΟΣΗΣΗ..
Σας παραπέμπω στα ΦΕΚ 1648/3-5-20 ΚΑΙ 1649/3-5-20 οπου παρατεινεται ο προσωρινός περιορισμός των μετακινησεων με πλοια της ακτοπλοίας από 4/5-18/5/20. Σε αυτές ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ότι οι δυναμενοι να μετακινηθούν προς τα νησιά ήτοι:μέλη κυβέρνησης,υφυπουργοί,γεν.γραμματείς,ειδ.γραμματείς,υπηρεσιακοί γραμματείς,βουλευτές, δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι,περιφερειάρχες,αντιπεριφερειάρχες κλπ,υπηρετούντες σε ενοπλες δυνάμεις & σώματα ασφαλείας,ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό,παραιατρικό,του δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, του ΕΟΔΥ,των υπαλλήλων του δημοσίου,των εκπαιδευτικών ,του προσωπικού και ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, θα τιθενται σε κατ'οίκον περιορισμό.Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν οι προμηθευτές της Ανδρου μετά κάθε επιστροφή τους στο νησί έμπαιναν σε κατ'οίκον περιορισμό 14ημέρες.Η Ανδρος θα λιμοκτονούσε.
Αν έχετετε απλώς σπίτι στην Ανδρο αλλά δεν είστε μόνιμος κάτοικος δεν μπορείτε ούτως ή άλλως να ταξιδέψετε.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΑΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΑΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ TV ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ( Χέρια-Αποστάσεις-Μάσκες) Θα έλεγε κανείς ότι ούτε 15Αυγουστο δεν συναντάς τέτοια πολυκοσμία τέτοιο ανεπίτρεπτο συγχρωτισμό.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 14 ΗΜΕΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ.
Ο ΣΑΝΟΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ...