Πλωτό ασθενοφόρο στις Κυκλάδες Σημαντική συμβολή για την Άνδρο!

 

Τρία πλωτά ασθενοφόρα - άμεσα μέσα στο καλοκαίρι -, και άλλα τρία τους επόμενους μήνες, παραλαμβάνει και θα ρίξει στη θάλασσα το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα υγειονομικά περιστατικά στα νησιά του Αιγαίου – αρχικά - και στο Ιόνιο  στη συνέχεια. Το ένα από τα υπερσύγχρονα και ταχύτατα σκάφη, θα έχει έδρα το λιμάνι της Ερμούπολης, με σκοπό να έχει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης στα κυκλαδονήσια.

Με δεδομένο ότι η Άνδρος απέχει από τη Σύρο περίπου μια-μιάμιση ώρα, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών που σε ώρα ανάγκης θα μπορούν να μεταφερθούν χωρίς ιδιαίτερη χρονοτριβή στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου.

Τα πλωτά ασθενοφόρα αναμένεται να εκτελούν δρομολόγια μεταξύ νησιών που έχουν δομές υγείας και αυτών που δεν έχουν, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετήσουν και επείγουσες διακομιδές στην Αθήνα από τα νησιά, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την αεροδιακομιδή.

Τα σκάφη παρήγγειλε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός και μπαίνουν στον επιτελικό σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτακης: «το Λιμενικό Σώμα ενόψει της θερινής περιόδου θα παραλάβει τα πρώτα πλωτά ασθενοφόρα και για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των νησιών εν μέσω κορονοϊού και καθώς φυσικά αυτά ανοίγουν στους τουρίστες».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ολικό μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό – υγειονομικό εξοπλισμό, όπως φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, συλλογή χειρουργικών εργαλείων, βαλίτσα πρώτων βοηθειών κλπ.

Σ.Δ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μια προβλητα στο νοτιο ακρο της Ανδρου, Στενο, Πλακα, Χαλκολιμνιωνας, θα μικρανουν την αποστασηι και χρονο μεταφορας στη Συρο,

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο στο λιμενικο σωμα και στο υπουργειο για το μεγαλο ζητημα τησ διακομιδης ασθενων και της βοηθειας που θα παρεχετε οταν υπαρχει αναγκη μεταφορας ασθενους.Θα ηθελα ομως να αναφερθω σε ενα ζητημα που αφορα το νησι μας.ΕΧΟΥΜΕ σκαφος και μαλιστα με ειδικη δυνατοτητα μεταφορα ασθενους .Βεβαια το εκαβ ειναι αρμοδιο να κρινει την καταλληλοτιτα του εαν κανει για αυτη την δουλεια .Το σκαφος λεγετε ΚΑΛΥΨΩ και λιαζετε στο κορθι .Ποσο πραγματικα θα βοηθουσε εαν το σκαφος αυτο μετις καταλληλεσ οδηγιες του εκαβ μπορουσε να μετατραπει σε σκαφος μεταφορασ ασθενους (απο τισ προδιαγραφες αγορασ του εχει αυτη την δυνατοτητα) μετατρεπετε το καθιστικο του σε χωρο μεταφορας ασθενους.Ασ το δει ο δημος λιγο πιο ζεστα το θεμα ειναι πραγματικα πολυ σημαντικο τοσο για τους μονιμουσ κατοικουσ οσο και για τουσ επισκεπτες του νησιου.Οι λεπτομεριες του τυπου δηλ πιος θα το χειριζετε- επανδρωνει-καιρικες συνθηκες κτλ ειναι βεβαια σημαντικες αλλα με σωστη σκεψη και συνεση ολα λυνοντε .Υ.Γ. τα αλλα νησια οπως ναξος -μηλος κτλ διαθετουν ιδιωτικα σκαφη με προδιαγραφες για μεταφορα ασθενων προσ την συρο .