Άσκηση αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης στο Γαύριο...

 

Με συντονισμό του Λιμεναρχείου Άνδρου (επικεφαλής Δ. Μανιδάκης υπολιμενάρχης Άνδρου) και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου (Γ. Μαντζώρος συντονιστής Άνδρου) και σε συνεργασία με την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 42 χρόνια, την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. έγινε στο Γαύριο θεωρητική εκπαίδευση, καθώς και σχετική πρακτική άσκηση για την αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης. Η άσκηση διενεργηθηκε στις 19-06-2020 και από ώρα 11:00 μέχρι 14:30 στον χώρο εντός του λιμένα Γαυρίου Άνδρου.

Διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού, η αρτιότητα του ειδικού εξοπλισμού αντιρρυπανσης του Λιμενικού Ταμείου Τήνου -Ανδρου, καθώς και η ετοιμότητα της ομάδας των εθελοντών του ΣΕΔΑ, των πολιτών και των αλιέων  του Γαυρίου.

Ποντίστηκε, ρυμουλκύθηκε πλωτό φράγμα με το πλωτό του λιμενικού, έγινε αγκυροβόληση του, ενώ στην συνέχεια έγινε χρήση όλου του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού. Στο τέλος όλος ο εξοπλισμός τακτοποιήθηκε σε ειδικό χώρο που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της προβλήτας του Λιμένα Γαυρίου Άνδρου, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση ρίψη του στη θάλασσα όταν χρειαστεί.

Με τη γνώση των κατά καιρούς ατυχημάτων γύρω από την Άνδρο κρίθηκε αναγκαία τόσο η ενημέρωση όσο και η άσκηση όλων όσων συμμετέχουν στην ομάδα αντιρρύπανσης Άνδρου, καθώς και οι εθελοντές όσο και οι πολίτες σχετικά με τις δυνατότητες του υπάρχοντος εξοπλισμού απορρύπανσης, αλλά και τις μεθόδους που πρέπει να εφαρμοστούν σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος θαλάσσιου ατυχήματος. Στην άσκηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.), η Λέσχη Ανδρίων, καθώς και οι κ. ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ και κ. ΣΥΡΙΓΟΣ, οι οποίοι με τα επαγγελματικά σκάφη τους συνέδραμαν στην όλη επιχείρηση.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet