Τήνος: έκλεισαν 5 καταστήματα προς γνώση και συμμόρφωση όλων!...

 

Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω

Έκλεισαν στην Τήνο 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από την αστυνομία και τον Δήμο του νησιού γιατί δεν τηρούσαν το πρωτόκολλο του κορονοϊού. Προφανώς ο λόγος εδώ για αποστάσεις, μέτρα ατομικής προφύλαξης κλπ.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης δεν είναι η ενέργεια της αστυνομίας και η συνέργεια του Δήμου, αλλά η αντίδραση στο facebook από τηνιακό (επιχειρηματία) που με ανάρτηση του κάνει ότι μπορεί με ειρωνείες περί «κοροΙδοϊού» (!!!) και με αστειότητες πως αστυνομία και Δήμος με την κίνηση τους αυτή «εξολόθρεψαν τον κοροϊδοϊό» να πείσουν πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα του πράγματος.

Θεωρούν τον ιό «κοροϊδία», θεωρούν την αρρώστια, τους θανάτους και τις βλάβες που αφήνει σε πολλούς που θα ζήσουν αστειότητες κι έχουν αποφασίσει να κάνουν το δικό τους κοροϊδεύοντας με αστείες αναρτήσεις στο facebook.

Ως προς την αστεία ανάρτηση το θέμα είναι αυτού που την υπογράφει. Όταν όμως μιλάμε για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το θέμα είναι της κοινωνίας. Και η κοινωνία έχει νόμους. Κι έχει όργανα που ελέγχουν τις επιδημίες και τις πανδημίες. Έχει όργανα που επιβάλουν νόμους. Και πολιτικούς που επιβλέπουν την εφαρμογή τους.

Αν σε κάποιους δεν τους αρέσουν και το μόνο που βλέπουν μπροστά τους είναι το μεροκάματο πλαισιωμένο από την αδιαφορία για την αρρώστια (ή και τον θάνατο) τότε ορθώς αστυνομία και Δήμος επενέβησαν και έκλεισαν τα καταστήματα αυτά περιορίζοντας την διάδοση της αδιαφορίας για τον ιό και την έγνοια για την ανθρώπινη ζωή αυτών που τα διαχειρίζονται.

Ιδού τι έγραψε κάποιος στο facebook της Τήνου νομίζοντας πως αποδοκιμάζει αστυνομία και Δήμο, ενώ στην πραγματικότητα αποκαλύπτει τον λαϊκισμό του και την δική του άγνοια, αδιαφορία, ωχαδερφισμό μπροστά σε έναν κίνδυνο διεθνών διαστάσεων:

«Φοβερή δουλειά από την αστυνομία της Τήνου κ την δημοτική αρχή αφού κατάφεραν να εξολοθρέψουν την διασπορά του κοροϊδοϊού κλείνοντας συνολικά μόνο 5 καταστήματα κ αφήνοντας 50 άτομα στον δρόμο (πανελλήνιο ρεκόρ 5 μαγαζιά ταυτόχρονα σε ένα μικρό νησί). Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αγαπητό μας δήμαρχο που κράτησε την για πολλοστή φορά υπόσχεση του κ μας έδωσε την διπλανή όμορη  ταράτσα, ώστε ο κόσμος να μην συνωστίζεται εντός του καταστήματος!

Τήνο καληνύχτα οι λαμπάδες σε χαιρετούν!!!»

Καληνύχτα και σε όσους δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την ακρίβεια ήταν μπαρ. Δεν πρόσεχαν. Είχαν δεχτεί παρατηρήσεις, αλλά τις αγνοούσαν. Μέχρι που τα έκλεισαν. Όλα τα άλλα περί ανεργίας εργαζομένων είναι αστεία πράγματα. Όπως αστείες είναι οι ειρωνείες για λαμπάδες όταν είναι γνωστό πως η μισή Τήνος ζει από την Παναγία και όσους έρχονται να ανάψουν λαμπάδες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν ηθελε να μεινουν τα 50 ατομα στο δρομο ο δηθεν φιλευσπλαχνος, ας τηρουσε τους κανονες για την υγεια ολων. Αλλα αποκαλύπτεται πλεον το αληθινο προσωπο πολλων που προκειμενου να κερδισουν οι ίδιοι αδιαφορουν για τα παντα και τους παντες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και στο Μπατσι τα ίδια και χειρότερα γίνονται με την ανοχή της προέδρου και των αρχών.ο ένας πάνω στον άλλον είναι καμία απόσταση.Και το πεζοδρόμιο κατειλημμένο όλο . κινδυνεύουν οι πεζοί όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν δεν καταλαβαίνουν ότι με την μη τήρηση των προβλεπομένων, συκοφαντούν οι ίδιοι το τουριστικό τους προϊόν, και θέτουν σε κίνδυνο τους πελάτες τους, τότε ναι, οι αρχές πρέπει να διαφυλάξουν την υγεία του γενικού συνόλου. Όταν οι ίδιοι γίνονται αρνητικός στόχος, και αποκαλούν οι τουρίστες τα μαγαζιά τους κορονομάγαζα και τα αποφεύγουν, ναι, να επέμβουν οι αρχές για να διαφυλάξουν τις επιχειρήσεις των άλλων που ανησυχούν, που τηρούν τα μέτρα, που δεν είναι χύμα...
Ναι, στην Άνδρο οι αρχές δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Ναι, στην Άνδρο υπάρχουν υπάλληλοι και εργοδότες εστίασης που δεν φορούν μάσκες. Ναι στην Άνδρο υπάρχουν μαγαζάτορες που πιάνουν χρήματα και δεν απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν εξυπηρετήσουν τον επόμενο πελάτη. Ναι, στην Άνδρο υπάρχουν καταστήματα εστίασης, που αντί να αραιώσουν τα τραπεζοκαθίσματα, τα αύξησαν και τα στρίμωξαν όσο περισσότερο μπορούσαν "για να βγάλουν τα σπασμένα της καραντίνας"! Ναι, στην Άνδρο οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν απολυμαίνουν τραπέζια, καρέκλες και πάγκους σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ναι, στην Άνδρο υπάρχουν πολυπληθείς ομάδες νεαρών που συνωστίζονται σε μπαρ χωρίς φόβο, χωρίς αποστάσεις. Ναι, στην Άνδρο δεν είδαμε πουθενά να γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι. Ναι, στην Άνδρο η επιτροπή κορονοϊού λάμπει δια της απουσίας της μήνες τώρα. Ναι, η Άνδρος αργά ή γρήγορα θα φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα για τα κρούσματά της.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ στη Χώρα της Άνδρου τι θα γίνει Κύριε Μπασαντή; Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εφαρμόσουν το νόμο; Προς Θεού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να επιβάλουν κυρώσεις στους καταστηματάρχες, απλά να τους συνετίσουν. Δεν είναι δυνατόν οι λοιμωξιολόγοι να εφιστούν την προσοχή όλων μας και στη Χώρα τα τραπεζοκαθίσματα να είναι το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Εάν εμφανιστεί κρούσμα στην Άνδρο και το βγάλουν τα κανάλια και τα σάιτ, τότε κανένας δεν θα πατήσει το πόδι του στο νησί και όσοι είναι εδώ θα φύγουν άρον - άρον. Αυτό δεν το σκέφτονται όσοι παρανομούν; Να δώ τότε τι θα κάνουν και τι θα λένε οι μαγαζάτορες; Κύριε Μπασαντή πρέπει να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα, ορμώμενος από αυτό που συνέβη στην Τήνο, δηλαδή στη γειτονιά μας. Το "Εν Άνδρω" όπως γνωρίζετε πολύ καλά έχει τεράστια απήχηση στην κοινωνία και εκτιμώ ότι μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις και να αφυπνίσει κοιμισμένες συνειδήσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στους Τηνιακούς!!! Πρώτα από όλα είναι η υγεία του καθενός.
Αυτό πρέπει να γίνει και στην Άνδρο...Αν γίνει κάποιος έλεγχος...
Δεν έχουν αφήσει τόπο για τους πεζούς (σοκάκια,σκάλες)...
Δυστυχώς...