Celebrities και εκλεκτό φαγητό στο τουριστικό Μπατσί...

 

 Κάθε χρόνο σειρά παίρνουν τα εντυπωσιακά κότερα, γιώτ, σούπερ γιώτ, μέγκα γιώτ στο γραφικό Μπατσί. Η μαρίνα του (παρά το ότι δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λειτουργεί - όπως λειτουργεί - και δίνει τη δυνατότητα να δένουν όλα αυτά κάπου και οι επιβάτες τους να βγαίνουν για μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι ή για φαγητό και ποτό κάπου έτσι ώστε να έχουν την αίσθηση της κοσμικότητας πέρα από την λαμπερή απομόνωση τους στις θαλάσσιες διαδρομές τους. Παρόλο που από τον καιρό του Κυριάκου Θωμά που την έφτιαξε και μονοδρόμησε το Μπατσί πέρασαν ήδη δύο δημοτικές αρχές (μία 3,5 χρόνια και η άλλη 5 χρόνια) καμία δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Το μόνο που ολοκληρώθηκε είναι οι επικρίσεις κατά του πρώην δημάρχου για τις όποιες ατέλειες. Όμως η μαρίνα υπάρχει έκτοτε και φέρνει κάθε χρόνο 8000-9000 επισκέπτες υψηλού εισοδήματος. Όπως άρχισε να φέρνει κι εφέτος...

Όλοι αυτοί που φτάνουν με τα σκάφη στη μαρίνα το πρώτο πράγμα που αναζητούν είναι μια βραδινή έξοδο κι ένα καλό φαγητό. Κατά προτίμηση κάτι σχετικό με ψάρι ή μαγειρευτό. Και το Μπατσί πράγμα σημαντικό έχει μερικά αξιόλογα εστιατόρια που προσφέρουν και τα δύο. Έχουμε γράψει για μερικά. Όμως επανερχόμαστε με αφορμή την προχθεσινή άφιξη του εντυπωσιακού σούπερ γιώτ Invader που πέρασε και για το οποίο έγραψαν οι συνεργάτες μας. Στο προχθεσινό πέρασμα του ακριβού Invader (200.000 ευρώ την εβδομάδα) κεντρικό πρόσωπο εκ των επιβατών του ήταν ο Γιάννης Ιωσηφίδης, αντιπρόσωπος της iIlly και της Demello στην Ελλάδα και σε άλλες 10 διεθνείς αγορές της ιταλικής εταιρείας (Βουλγαρία, Κύπρο και Αγγλία), ο οποίος κατέληξε στου "Σταμάτης" για ψάρι! Και όπου θα ξανακαταλήξει προσεχώς επιστρέφοντας από την μίνι κρουαζιέρα του στην Χίο...

Εκλεκτό ψάρι ψητό στου "Σταμάτη"

Ο "Σταμάτης" - εκ των παλαιοτέρων ταβερνών που αναβαθμίστηκε σε ξεχωριστό εστιατόριο - έχει μεγάλο μέρος της πελατείας των επισκεπτών με σκάφος ή των "διάσημων" επισκεπτών του νησιού που περνούν από το Μπατσί κι αναζητούν εκλεκτό ψάρι, μαγειρευτά και ντόπια προϊόντα. Καθόλου τυχαία η επίσκεψη για πολλοστή φορά του "βασιλιά του καφέ" στον Γιάννη Θωμά για εκλεκτό ψάρι. Και δεν είναι ο μόνος όπως μας είπε ο μικρός Σταμάτης Θωμάς εγγονός του πρώτου Σταμάτη, του παππού του, που ξεκίνησε το 1965 την ταβέρνα. Λίγο πριν το "Κορίτσια στον ήλιο" που ξεκίνησε και το Μπατσί σαν τουριστικό προορισμό το 1969...

Ατομική αστακομακαρονάδα στου "Σταμάτη"

Μιλώντας με τον μικρό Σταμάτη Θωμά ξαφνιαστήκαμε - εκτός από το πόσοι επιχειρηματίες καταλήγουν εκεί για φαγητό - με το πόσοι "διάσημοι" έχουν περάσει από εκεί. Μια σειρά φωτογραφίες που ακολουθούν ξαφνιάζουν... 

Με τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ, της Εθνικής κλπ

 

 Με τον μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη του Ολυμπιακού, της Μάλαγα και της Εθνικής

Με τον προπονητή μπάσκετ Γιάννη Σφαιρόπουλο του Ολυμπιακού, της ΤΣΣΚΑ και της Μακαμπί.

 Με τον πολυνίκη διεθνή στο Kickboxing Μάικ Ζαμπίδη

Με τους παλαίμαχους θρυλικούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού Αντώνη Αντωνιάδη και Μίμη Δομάζο.

 Και με την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη και φόντο την νυχτερινή μαρίνα.

 

 Ρωτήσαμε τι προτιμούν οι "διάσημοι" και οι επιχειρηματίες που καταλήγουν στη γνωστή ταβέρνα/εστιατόριο. Η απάντηση: ψάρια ντόπια που πιάνονται κυρίως με παραγάδι όπως ροφούς, στείρες, μπαρμπούνια, φαγκριά, συναγρίδες. Αλλά και αστακούς και αχινούς. Όμως εκτός από τα ψάρια επιλέγουν και μαγειρευτά.  Δηλαδή εκλεκτές γεύσεις που έχουν την γεύση της θάλασσας, αλλά και του τόπου που επισκέπτονται. Ιδού οι προτιμήσεις των ευκατάστατων επισκεπτών. Αυτά και καλό καλοκαίρι σε όλους..

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet