Επιστολές αναγνωστών: Εγκαταλελειμμένα οχήματα, σπασμένος αγωγός & άμεση ανταπόκριση...

 
 
Εγκαταλελειμμένα οχήματα
 
19 Αυγούστου 2020
 
Καλησπέρα,
Σε ένα περίπατο μου από το Απροβάτο έως τον Άγιο Πέτρο διαπίστωσα τουλάχιστον 10 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Επιστημονικώς ονομάζονται ΟΤΚΖ δηλαδή οχήματα τέλους κύκλου ζωής. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλαπλάσια σε όλη την Άνδρο. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να εντοπίσει, καταγράψει και περισυλλέξει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.
Σε κάθε περίπτωση τα οχήματα αυτά δημιουργούν ανθυγιεινές εστίες και υποβιβάζουν το περιβάλλον. 
Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την νομοθεσία.
 
Μετά τιμής
Μιχάλης Φειδάκης

Σπασμένος αγωγός λυμάτων... από χρόνια!!!

20 Αυγ 2020, 10:03 μ.μ.

Θα ήταν πολύ σωστό προς τους φίλους αλλά και προς τον δήμαρχο να κάνετε ένα ωραίο άρθρο γι αυτό το τεράστιο λάθος που υπάρχει μερικά μέτρα μακριά από 2 πολυσύχναστες παραλίες στο Μπατσί .
Ο αγωγός αποχέτευσης εδώ και κάποια χρόνια σπασμένος και όλα τα απόβλητα να βγαίνουν 24 ώρες το 24.  Μια αμέλεια καταστροφική προς της όμορφες παραλίες της Άνδρου.
Σας παραθέτω το βίντεο .
Οτιδήποτε χρειαστείτε είμαι στη διάθεση σας.

Χαλβαδακης Ιωσηφ - iosif xalvadakis 

 

Ευχαριστήρια Επιστολή προς το Δήμαρχο  Άνδρου  Δημήτριο Λοτσάρη

Στενιές Άνδρου 17-8-2020

Με την επιστολή αυτή θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και ιδιαιτέρως, το Δήμαρχο Άνδρου κο Λοτσάρη Δημήτριο καθώς και το συνεργείο που έστειλε πρός αποκατάσταση της βλάβης που είχε δημιουργηθεί από τη μεγάλη νεροποντή στην περιοχή Πέρα Πάντας Στενιών Άνδρου στις 7-10-2019.

Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής, όπως και οι περισσότεροι γείτονές μας, κατοικούμε στην Πέρα Πάντα κατά τη θερινή περίοδο, οπότε και μεσολάβησε αρκετό χρονικό διάστημα για τη συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου, αφού ο ιδιοκτήτης του κτήματος του οποίου έπεσε η παραβολή και ήταν υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ζημιάς είναι μεγάλης ηλικίας, κάτοικος εξωτερικού και οι προσπάθειές μας να τον εντοπίσουμε απέβησαν άκαρπες. Η κατάρρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να
κλείσει κατά 80% ο κοινοτικός δρόμος (στενή) που εξυπηρετεί όχι μόνο κατοίκους της περιοχής αλλά και περιηγητές που είτε ακολουθούν το μονοπάτι με σήμανση 8 είτε επισκέπτες της Φάμπρικας και της βρύσης του Χιονάτου. Επίσης είχε κλείσει το κοινοτικό αρδευτικό αυλάκι με το οποίο κανονικά θα τροφοδοτούνταν τα κτήματα της περιοχής και τώρα απειλούνταν με ξηρασία αλλά και διοχετεύονται τα όμβρια ύδατα που σε άλλη περίπτωση θα ξεχείλιζαν επικίνδυνα.

Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε τελικά για το ζήτημα στις 13/8/2020 μετά από συνάντησή μας όπου του εξέθεσα το ζήτημα και τη δυσπραγία που υπήρχε και για τους επικείμενους κινδύνους επιδείνωσης της ζημιάς σε μια νέα νεροποντή του επερχόμενου χειμώνα. Ο Δήμαρχος εξεπλάγη γιατί δεν είχε ενημερωθεί για την περίπτωση αυτή, αφού άλλες βλάβες που είχε υποστεί το χωριό με την ίδια νεροποντή της 7-10-2019 είχαν ήδη αποκατασταθεί με μέριμνα του ιδίου. Άμεσα με το κινητό του
τηλέφωνο κάλεσε ένα συνεργείο το οποίο την επομένη 14-8-2020 έσπευσε στην περιοχή να κάνει αυτοψία. Το πρόβλημα λύθηκε στις 17-8-2020 ημέρα Δευτέρα αφού συνεργείο που έστειλε ο ίδιος απομάκρυνε τα φερτά υλικών που έκλειναν τόσο το αρδευτικό κανάλι όσο και τον πεζόδρομο του χωριού.

Σε ευχαριστούμε Δήμαρχε για την άμεση ανταπόκρισή σου

Οι κάτοικοι της Πέρα Πάντας

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σε ποιό περίπου σημείο στη θάλασσα είναι σπασμένος ο αγωγός για να το αποφεύγουμε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Mπράβο στην επισήμανση του κ. Φειδάκη. Επιτέλους... Όλοι αυτοί οι περιβαλλοντολάγνοι με τις ανεμογεννήτριες δεν βλέπουν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και ότι το νησί έχει γίνει ένα νεκροταφείο τέτοιων αυτοκινήτων? Υπολογίζω ότι θα είναι τουλάχιστον 1000 σε όλη την Άνδρο. Τι περιμένει ο υπεύθυνος του Δήμου για να δράσει?