6 κρούσματα στα 935!!! Οι Κυκλάδες κρατάνε αποστάσεις…

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ 6 κρούσματα στις Κυκλάδες. Από 2 σε Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη. Σε σχέση με τα 935 κρούσματα/ρεκόρ σε όλη την Ελλάδα οι Κυκλάδες διατηρούν σταθερή την κατάσταση και κρατούν «αποστάσεις». 

Μπορεί κανείς να πει πως οι Κυκλάδες είναι σχετικά ασφαλείς σε μια εποχή που ο κορονοϊός σαρώνει στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε εκτός τουριστικής σεζόν και δεν υπάρχουν ξένοι επισκέπτες. Τα νησιά είναι απομονωμένα και οι λίγοι Έλληνες που διακινούνται έχουν συνήθως αναφορά στο τόπο που επισκέπτονται. Τα Κυκλαδονήσια που συνεχίζουν να έχουν περιορισμένα κρούσματα είναι αυτά που είχαν υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην τουριστική περίοδο.

Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγήσει στον εφησυχασμό. Αρκεί μια συγκέντρωση για γάμο ή κηδεία ή κάποιο πάρτι ή γιορτή και ένα ασυμπτωματικό κρούσμα σε συναθροίσεις που οι πολίτες δεν τηρούν αποστάσεις και δεν φορούν μάσκα και να βρεθεί ένα νησί με 8 ή 10 κρούσματα και να μην ξέρει μετά ποιους να ιχνηλατήσει και ποιους όχι. Για τον λόγο αυτό κρατάτε αποστάσεις, φοράτε μάσκα, αποφεύγετε τον συνωστισμό.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet