ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Πως διαμορφώνεται η κατάσταση της πανδημίας…

 

Τα δεδομένα των Κυκλάδων στην πανδημία είναι από λίγο έως πολύ γνωστά. Σε επίπεδο κρουσμάτων, ο νομός Κυκλάδων είναι σε σχετικά καλή επιδημιολογική κατάσταση και η πορεία της πανδημίας, για την ώρα, θεωρείται ελεγχόμενη. Αυτό το λένε τα χιλιάδες τεστ covid-19 που διενεργήθηκαν σχεδόν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων από την περασμένη άνοιξη μέχρι και σήμερα, μέσω των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ.

Στα περισσότερα νησιά του νομού το επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών περιορίζεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων που λειτουργούν στις Κυκλάδες.

Στο νομό λειτουργούν 3 Νοσοκομεία σε Σύρο, Νάξο και Σαντορίνη, ωστόσο δεν υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πέραν από ορισμένες κλίνες Αυξημένης Φροντίδας που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Στο νομό δεν υπάρχουν κλίνες covid-19 και καμία από τις μονάδες υγείας των Κυκλάδων δε μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού. Είναι ακόμα διαθέσιμη κάψουλα αρνητικής συμπίεσης στο Νοσοκομείο Σύρου για τις περιπτώσεις αεροδιακομιδών νοσούντων με βαριά συμπτώματα.

Πολλές από τις μονάδες υγείας των Κυκλάδων, τουλάχιστον τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα μέσα όπως μοριακοί αναλυτές κλπ. για την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19, ενώ έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι – θάλαμοι για την αρχική διαχείριση των περιστατικών.

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Υγείας

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Νάξος έχει Νοσοκομείο κανονικό και ασθενοφόρο πλωτό. Εμείς είναι το Θέμα τι έχουμε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν κάνω λάθος κύριε Μπασαντή στη Νάξο δεν υπάρχει γενικό νοσοκομείο ακόμη. Το κέντρο υγείας είχε επεκταθεί προ ετών με νέες πτέρυγες και μηχανήματα, χωρίς όμως να στελεχωθεί με το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό. Παρέμενε πολυδύναμο κέντρο υγείας τα τελευταία χρόνια. Για αυτό προφανώς το λόγο (και επειδή προφανώς δεν έχουν κατάλληλο χώρο για κλίνη/κλίνες θεραπείας covid) έδιωξαν και διώχνουν στη Σύρο ή την Αθήνα τα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊο. Το αν έχει μετατραπεί σε γενικό νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, δεν το γνωρίζουμε. Διορθώστε μας αν έχετε από δημοσιογραφικής γνώσης την όποια ενημέρωση στο θέμα αυτό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νομίζω πως έχει νοσοκομείο το νησί. Αλλά εδώ γράψαμε στοιχεία από την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Δεν είναι δικά μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro