9/12: Κυκλάδες 5 κρούσματα. Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα. Πότε αρχίζουν οι εμβολιασμοί.

Από τα rapid test στο Κόρθι.

Οι Κυκλάδες είχαν σήμερα 5 κρούσματα. Δύο στη Μήλο και από ένα Μύκονος, Τήνος, Νάξος. Στην χώρα είχαμε 1.677, 578 διασωληνωμένους και 95 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα έφτασε τους 3.289.

Παραμένει μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ. Στο 83% το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ στην επικράτεια. Στο 77% στην Αττική και στο 91% στην Θεσσαλονίκη. Μετά από 5 εβδομάδες lockdown καταγράφεται μικρή αυξητική τάση στα κρούσματα. Τα περισσότερα κρούσματα εκτός Αττικής εμφανίζονται σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην δυτική Αττική. Στη Δυτική Αττική, ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία, είναι σχεδόν ίδιος με τον αριθμό των εξαγωγών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε: «Καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της αλληλεγγύης και του ατομικού μας συμφέροντος».

Και κατέληξε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Στην συνέχεια είπε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Και συμπλήρωσε: «λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, είναι εθνική. Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την ελληνική Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια». Οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα περίπου στις 15 Ιανουαρίου αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κύριος στη φώτο με τη μάσκα είναι ο Αντιδήμαρχος?
Έρχονται ενδιαφέροντα.....