Η πυροσβεστική Άνδρου σώζει τράγο σε πηγάδι!!!

Το πηγάδι και οι πυροσβέστες σε δράση 

Σήμερα Τρίτη 22/12 στις 12:20 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική από κάτοικο της Χώρας πως ένας τράγος του είχε πέσει μέσα στο 14μετρο πηγάδι του κτήματος του στο Νειμποριό. Καλούσε την πυροσβεστική σε βοήθεια για να σώσει το ζώο.

Σε 20 λεπτά ο εκ των επικεφαλής του κλιμακίου Δ. Πρινιωτάκης ήταν εκεί. Έκανε αναγνώριση της κατάστασης και στη συνέχεια ζήτησε άνδρες και διασωστικά υλικά από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου. Έφτασαν τέσσερις άνδρες και υλικά σε 45 λεπτά. Γύρω στις 14:00 ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυσης του ζώου.

Το ζώο δεν βέλαζε, αλλά απαντούσε στα καλέσματα του αφεντικού του. Έτσι η πυροσβεστική ήξερε πως ήταν ζωντανό.  Είχε βρει ένα στήθωμα στο πέτρινο πηγάδι – όπως αποδείχθηκε - και από αυτό είχε κρατηθεί.

Οι πυροσβέστες έστησαν ένα τρίποδο με τροχαλία. Δέθηκε ένας πυροσβέστης. Και κατέβηκε σε πηγάδι 12 μέτρων που είχε βάθος νερού 7 μέτρα!!!  Έδεσε τον τράγο. Και μετά τον ανέβασαν επάνω με την τροχαλία. Το ζώο αν και τρομαγμένο δεν δημιούργησε προβλήματα. Βγήκε επάνω υγιέστατο.

Το καλό ήταν πως το πηγάδι είχε νερό και το ζώο έπεσε μέσα στο νερό και δεν τραυματίστηκε. Μετά κατάφερε και κρατήθηκε από το στήθωμα του πετρόχτισου πηγαδιού όπως είπαμε. Η επιχείρηση τέλειωσε στις 14:40...

Σε όλα τα αστεία που συμπεριλαμβάνουν ζώα και πυροσβεστική οι πυροσβέστες καλούνται για να σώσουν γατάκια πάνω σε δέντρα. Στην περίπτωση της Άνδρου έσωσαν τράγο σε πηγάδι. Προχωρημένα πράγματα δηλαδή…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ο τράος είχε κέρατα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα επρεπε και πρεπει το πηγαδι να ειναι σκεπαμενο; Θα μπορουσε να εχει πεσει καποιο παιδι η ενηλικος.