Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι. Ανοίγουν τα σχολεία στις 11/1. Μέτρα για τα σχολεία.

Ανακοινώθηκαν σήμερα 390 νέα κρούσματα, 36 νεκροί και 421 διασωληνωμένοι. Εκ των 390 κρουσμάτων κορωνοϊού τα 124 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 78 στη Θεσσαλονίκη. Στις Κυκλάδες ανακοινώθηκε μόνο ένα κρούσμα σε Κέα/Κύθνο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099. Κατά τα άλλα συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό και τα πρόστιμα έχουν φτάσει στα 420.000 ευρώ. 

Στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα ήταν ξεκάθαρος ως προς το άνοιγμα όλων των σχολείων, λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί στις 11 Ιανουαρίου και τονίζοντας ότι η ανακοίνωση του αυστηρότερου lockdown έγινε ως προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Όπως εξήγησε, με την απόφαση του lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου διευκολύνονται και οι ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν αν η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως «στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία…»

Και συνέχισε: «Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε».

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

Σημαντικό θέμα είναι και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα διενεργούνται τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (γυμνασίων και λυκείων δηλαδή), ενώ υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και - κυρίως- αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Όσο για τα τεστ, τη διενέργειά τους θα αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς, καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Άλλωστε, τη διενέργεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ζητούν τόσο η ΟΛΜΕ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως και να ΄χει, όλα τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, μετά τη τηλεδιάσκεψη που θα έχει η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/sholeia-pos-tha-anoixoyn-1112021-ti-tha-ginei-me-tilekpaideysi

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet